Sens giratoriu de un MILION de euro! Investiție strategică a Primăriei Bistrița, pe centură la intersecția cu Tărpiului!

Primăria Bistrița vrea să rezolve traficul sufocat din intersecția centurii cu Tărpiului și va realiza un sens giratoriu. Costul estimat al investiției: un MILION de euro!

Necesitatea amenajarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Tărpiului, Drumul Cetății și Livezi este determinată de condițiile de trafic existente în această zonă, care, în special la orele de vârf duce la blocaje în trafic. Intersecția deservește atât zona industrială care cuprinde o serie de societăți situate pe Drumul Cetății și str. Tărpiului cât și ansamblul rezidențial aferent zonei.

Obiectivul principal al acestui proiect este fluidizarea circulației în zonă și crearea condițiilor de siguranță și confort în trafic.
La data actuală, asigurarea legăturii dintre cele trei strazi care vor fi deservite de sensul giratoriu propus, se face prin doua intersectii situate la distanțe apropiate una de cealaltă respectiv 70 m.

 

c2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Între strada Drumul Cetatii si străzile Livezi, respectiv Tărpiului, accesul se face pe un pod dalat, drept, cu calea sus având o deschidere pentru două benzi de circulaţie, din elemente prefabricate.

Din cauza faptului ca intersecția deservește atât zona industrială cât și un ansamblu rezidențial , situația actuală duce la blocări de trafic în orele de vârf , precum și la durate mari de așteptare la intrarea în intersecție de pe arterele fără prioritate. De asemenea dimensiunile intersecției, razele de racordare și lătimea benzilor de circulație nu asigură siguranță și confort în trafic.

De ce costă așa de mult? Se realizează un PODEȚ peste canalul de scurgere!!!

În urma analizei s-a propus varianta tehnica pentru amenajarea intersectiei, care constă în realizarea unui podet dalat prefabricat peste canalul existent, necesar pentru mărirea platformei drumului si pentru realizarea unui sens giratoriu conform normelor in vigoare.

Valoarea TOTALĂ a investiției: 4.120.398 lei (917.132 euro)

z1

Construcție pod – L=40 m;- S= 270 mp;

Amenajare sens giratoriu – S = 904 mp;

Prin studiul de coexistență s-a avut în vedere realizarea celei de-a 3-a banzi de circulație pe str. Tărpiului, pe porțiunea dintre calea ferată uzinală de la fostul CPL și Drumul Cetății, precum și a iluminatului public pe acest tronson, iluminat inexistent pe acest tronson.

Se vor reface toate taluzurile afectate de sapaturi, prin protectie cu pereu din beton si se vor înierba taluzele libere. Constructiile provizorii necesare pe parcursul executiei lucrarii definitive, vor fi demolate si zona va fi adusa la starea initială.

Lucrarea se poate executa pe parcursul a 9 de luni, în studiu fiind relevate etapele principale și graficul de realizare a investiției iar finanțarea obiectivului de investiție se face din bugetul local și din alte fonduri legal constituite cu această destinație, conform listelor de investiții aprobate potrivit legii.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investitii “Sens giratoriu la intersecția străzilor Tărpiului, Drumul Cetății și Livezi” se va dezbate în ședința ordinară din 23 februarie.

One comment

  1. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

    IEFTIN BRE ! Cat 10 case P+M fara autorizatie asa cum este a mea. TRAIASCA PRIMARELU si Coconsilierii !Futui TICLAZAU ei de lume, vorba lui CHEREJI.

error: Content is protected !!