În alegeri NU l-a durut gura, dar după 4 ani, Radu Moldovan o dă la pace: „NU pot să fac EU drumurile naționale!” Adio asfalt spre Năsăud și Sângeorz!

Radu Moldovan a câștigat alegerile din 2012 cu două mari promisiuni: modernizarea drumului Beclean-Sângeorz, respectiv Bistrița-Năsăud. De fapt, DN 17 C ( Bistrița – Năsăud spre Valea Sălăuței) și DN 15 D ( Beclean – valea Someșului), aparțin Companiei Naționale de Administrare a Drumurilor Naționale, iar Consiliul Județean NU are nimic de-a face cu aceste drumuri. Cu toate astea, Moldovan s-a înhămat la asfaltare și a luat voturi de pe Valea Sălăuței și de pe Valea Someșului cu aceste două promisiuni.

 

Cățeluș cu păru creț/Fură rața din coteț/ Și se jură că NU fură/ Și l-am prins cu rața-n gură/ Și cu ou-n buzunar/TRECI la Sfatul Popular!

 

Președintele Consiliului Județean susține că „are mintea la purtător și NU a promis asfalt!” Bine că voturi a luat!

“N-am promis! Vreau să fiu extrem de corect în exprimare. Eu nu pot promite un lucru ce NU ține de mine… am informat cetățenii că în calitatea mea de președinte al Consiliului Județean, deși NU era treaba mea, nu era job-ul meu, nu era obligația mea în fișa postului … am vorbit în stânga și-n dreapta, peste tot… și i-am rugat să ne sprijine cu lucrurile astea…  nu pot promite că fac ce ține de Compania Națională de Drumuri… încă sunt cu mintea la purtător! N-am promis lucrul ăsta… “ a declarat Radu Moldovan în studiourile AS-TV.

Fără atribuțiuni pe drumurile naționale și pe final de mandat, Moldovan iese în fața electoratului un sfert din marele proiect privind drumurile Naționale. Infim, nenicule! Se asfaltează doar 20 de kilometri pentru fiecare drum, respectiv un tronson pe DN 17 C și unul similar pe DN 17 D.

 

r4

r1

 

 

 

 

 

 

După 4 ani, Radu Moldovan dă vina pe actualul Guvern. Concret, vor începe lucrări de modernizare pe porțiuni de 20 de kilometri: un tronson Beclean – Salva și altul de la poalele dealului Dumitrei până la Salva. Contractele sunt semnate și lucrările vor începe în câteva săptămâni. Pe final de mandat, președintele Consiliului Județean o scaldă și aruncă vina pe noul Guvern, care pare dezinteresat în a finanța șantierele deschise în județ.

 

r3DN 17 C (86 km) trece prin Munţii Rodnei şi Munţii Țibleş prin Pasul Dealul Ştefăniţei, leagă Bistriţa de Vişeu de Sus (Maramureş), traversând comunele Dumitra, Salva, Coşbuc, Telciu, Romuli şi Moisei.

DN 17 D (97,6 km) leagă localităţile Beclean, Năsăud, Sîngeorz-Băi şi Cârlibaba (Suceava). Trece prin Munţii Rodnei şi Munţii Suhard prin Pasul Rotunda. Traversează comunele Chiuza, Nimigea, Salva, Rebrişoara, Feldru, Ilva Mică, Maieru, Rodna, Şanţ.

În 2016 se vor moderniza câte 20 de kilometri din fiecare drum național, adică un SFERT din marea promisiune a lui Radu Moldovan. Culmea, modernizările vor începe fix în campania electorală.

 

Citește și:

c0-4001PAMFLET: Pinocchio e șef la județ!

http://www.ziardebistrita.ro/pamflet-pinocchio-e-sef-la-judet/

 

4 comments

  1. Caii verzi, eventual. hahahaha

  2. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

    Cine va opreste sa votati VERZII !

  3. Vrem o alta clasa politica si schimbarea vine din noi

  4. valea somesului

    Mincinosi care mai au tupeul sa ceara voturi

error: Content is protected !!