Știați că… Miron Mitrea, condamnat PENAL pentru luare de mită, e cetățean de onoare al Bistriței! Ecologiștii cer retragerea titlului!

Primăria Bistrița are o LISTĂ de cetățeni de onoare ai orașului, printre care se află și Miron Mitrea (fost ministru PSD, condamnat pentru luare de MITĂ , Georgiu Gingăraș, Crin Antonescu (foști ministri al Sportului), Liviu Maior (profesor universitar, un istoric român, ministru al învățământului între 1992-1996, senator PSD în legislatura 1996-2000, ambasador al României în Canada.

Jean Pădureanu și Miron Mitrea au primit condamnări PENALE și teoretic, titlurile de cetățean de onoare ar putea fi retrase!

Pe lista de cetățeni de onoare se regăsesc o serie de personaje care au fost condamnați penal, după acordarea acestui titlu. Padureanu a fost condamnat la trei ani si patru luni de inchisoare in dosarul transferurilor din fotbal iar Miron Mitrea a stat doi ani cu executare pentru luare de mită .

Ecologiștii vor ca Miron Mitrea să NU mai fie cetățean de onoare al municipiului! Vor iniția un proiect de hotărâre pentru retragerea titlului onorific!

Consilierul local Teodor Mârza (PER) a avut o interpelare în cadrul ședinței de Consiliu Local și a solicitat o analiză serioasă pentru retragerea titlului de cetățean de onoare a lui Miron Mitrea, pe motiv de… condamnare penală. De altfel, orice proiect de hotărâre este la discreția PSD-iștilor din Consiliul Local, care dețin majoritate și control deplin pe fiecare propunere.

În cazul Miron Mitrea, deocamdată NU s-a luat nicio decizie pentru retragerea titlului de cetățean de onoare.

Consilierii locali ai PER au declarat că vor depune un proiect de hotărâre în acest sens!

Prietenii lui Crețu au ajuns cetățeni de onoare ai Bistriței!

Administrația PSD a coborât ștacheta și astfel avem o serie de cetățeni de onoare care NU au făcut nimic special iar în unele cazuri rezultatele sunt discutabile, fără impact prea-mare nici măcar la nivel național! Multe titluri acordate în ultimii ani s-au făcut mai degrabă pe criterii de prietenie!

Avem cetățeni de onoare:

Nicolae Zăpârțan (box), Florica Budușan (dansuri), Radu Sângeorzan (karate), Dorel Cosma (director-pensionar) la Casa de Cultură, Mureșan Gavril (ginecolog), Dorin Radu Stoian (fost director la Comelf), (Ioan Repede director compania Rombat).

În 2019, PSD-iștii au ales să-i acorde titlul de cetățean de onoare lui Mircea Calu, un simplu colecționar de timbre.

Mircea Calu (80 de ani), din ianuarie 1990 și până în ianuarie 2019 preşedintele Societăţii Filatelice Bistriţeana, iar din ianuarie 2019 – preşedinte de onoare al asociaţiei filatelice menționate.

Ttitlul de cetățean de onoare, acordat pe criterii de prieteni cu partidul la putere!

Teoretic, titlul de cetățean de onoare este acordat prin votul consilierilor locali, în urma propunerilor venite de la cetățeni. În majoritatea cazurilor, propunerile au venit din zona consilierilor locali ce dețineau majoritatea în Consiliul Local, la momentul respectiv și astfel s-a ajuns a situația ridicolă de acordare a unor titluri onorifice unor personaje care NU au făcut nimic special pentru municipiul Bistrița…

 

https://www.primariabistrita.ro/portal/bistrita/portal.nsf/AllByUNID/D4C273A0565CDC7BC225739C002E188C?OpenDocument

One comment

  1. SI CALU CE-O ZIS ?????

error: Content is protected !!