FOTO: Narcisele din poiana de pe Masivul Saca încă nu au înflorit. Când ne vom putea bucura de frumusețea lor

Narcisele din poiana de pe Masivul Saca încă nu au înflorit, spun reprezentanții Romsilva – Parcul Național Munții Rodnei. Specialiștii estimează că gingașele plante vor putea fi admirate în curând.

După cum puteți vedea în imagini narcisele nu sunt înflorite, stratul de zăpadă este destul de consistent. Vă vom anunță din timp când și cum se va putea urca la narcise. (…) Dacă timpul va fi frumos și iarna nu ne mai joacă feste, estimăm perioada optimă de vizitare sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai”, a transmis Romsilva – Parcul Național Munții Rodnei.

Rangerii Parcului Național Munții Rodnei și jandarmii din cadrul Jandarmeriei Montane Rodna au remarcat traseul spre poiana cu narcise din Masivul Saca, pentru a veni în ajutorul și întâmpinarea tuturor celor care vor dori să viziteze poiana în perioada de înflorire a narciselor.

Poiana cu narcise de pe Masivul Saca, inclusă în Parcul Național Munții Rodnei, este o arie protejată de interes național. În perioada de înflorire, poiana oferă o imagine inedită, peisajul fiind completat, ici şi colo, de flori de arginţică, genţiană, ceapa ciorii şi brânduşe de primăvară.

În schimb, dacă narcisele de pe Masivul Saca nu sunt înflorite, cele din poiana de la Mogoșeni pot fi admirate în această perioadă în toată splendoarea lor, după cum arată Gavrilă Albert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *