Nicu Moldovan se dezlănțuie! Despre focul ce mocnește-n PSD, dincolo de pozele “de pace” cu Radu Moldovan!

Primarul Becleanului a fost prezent la Adi Linca în emisiune  și a vorbit deschis despre cele mai fierbinți subiecte din PSD. Nicolae Moldovan a amintit despre prietenia cu Liviu Maior, dar și despre obsesia lui Radu Moldovan de a-l impune pe Bogdan Ivan la Consiliul Județean.

Nicolae Moldovan NU mai face ascultare, iese din tiparul PSD și se dă la șeful mare, criticând anumite atitudini ale președintelui PSD.

În prima parte a emisiunii, Nicu Moldovan a vorbit despre tinerețea sa, despre familie, iar în a doua parte, Nicu s-a dezlănțuit și a spus ce NU-i convine-n PSD.

Mărul discordiei: șefia Consiliul Județean!

Nicolae Moldovan a spus că ar candida la Consiliul Județean într-un singur caz: dacă Radu Moldovan NU intră-n luptă!

Reporter: – Veți candida la Consiliul Județean?

Nicolae Moldovan: – Posibil!

Despre manevra cu Bogdan Ivan, primarul Becleanului a spus că e prea riscantă pentru întregul partid și că ar afecta întregul PSD, la toate alegerile. Lipsa de experiență în administrație e principalul motiv pentru care Ivan nu e potrivit. „NU a făcut nicio zi de administrație!” – a spus tranșant Nicolae Moldovan.

“Dacă rămâne Bogdan Ivan, o să fiu unul din candidații PSD. S-ar putea face un vot și să îl lase pe Bogdan Ivan, dar era o problemă!  Îmi puneam candidatura și-n partid și se vedea mai departe ce era.” – a spus Moldovan.

Din acest motiv și-a făcut un sondaj de opinie prin care demonstra că Ivan nu are șanse la Consiliul Județean. Cu toate astea, Nicu Moldovan a refuzat să spună ce scor avea Radu Moldovan pe sondaj.

La presiunea lui Nicu, Radu Moldovan a mișcat rapid și a spus că NU-și mai aparține, ci aparține poporului!

„Și eu presupun că va candida Radu!” – a spus Nicu.

Radu la Primărie, Nicu la Județ! “Am avea echipa câștigătoare!”

„Echipa ideală ” a zis Nicu Moldovan, provocat de jurnalistul Adi Linca la o posibilitate cu Radu Moldovan la Primăria Bistrița și Nicu Moldovan la Județ!

Schema e riscantă pentru unul din Moldovani, care ar putea rămâne în afara jocului politic! Primăria Bistrița e greu de luat din primul tur, mai ales că Turc finalizează obiectivele deschise , iar Organizația Municipală PSD e pe butuci. Electoratul de Bistrița e imprevizibil și aparent, e riscant pt Radu Moldovan să canideze de primar.

La Județ, ar fi mai simplu, deoarece PSD are infrastructură mai bună și momentan PNL a abandonat lupta pentru funcția de președinte CJ.

Aici facem greșeala: “că noi vrem să lăsăm pe cineva pe funcție!”

A sugerat manevrele lui Radu Moldovan care l-a forțat pe Cristi Niculae și i-a încheiat cariera politică. În 2020, Niculae a pierdut lamentabil în fața lui Turc: 7.000 de voturi vs. 12.000 de voturi.

Pe aceeași rețetă, Radu Moldovan forțează acum cu Lazany și îl împinge din spate la diferite evenimente publice.

foto: 2023

foto 2019

Nicolae Moldovan sugerează că lui Radu Moldovan i s-a urcat puterea la cap! „Te schimbă timpul. Și funcția și timpul!”

Reporter: – Ce vă diferențiază pe dvs de Radu Moldovan?

Nicolae Moldovan: – De exemplu, îmi place să rămân la nivelul la care sunt!

„Radu are mai mulți bani!” a scăpat proumbelul dar pe urmă a dres-o și a spus că se referă la salariul președintelui CJ.

„E mai bun la vânătoare, iar la politică, Radu e de anvergură!” – a completat nr. 2 din PSD BN.

Pe foarte mulți i-a transformat PUTEREA: Bogdan Ivan e ” furat” de funcție! Doina Pană dorea să fie-n locul ui Radu!

În sensul că funcția de ministru al Digitalizării l-ar fi schimbat pe Bogdănel. De asemenea, a amintit de Doina Pană, care a fost amețită de puterea oferită la un moment dat. Nicu a spus că la un moment dat, Doina Pană și-ar fi dorit să fie-n locul lui Radu Moldovan!

Sighiartău vs. Nicu Moldovan la Județ: L-aș bate, cu siguranță!

Nicolae Moldovan a răspuns porvocării lansate de moderator și la o eventuală candidatură la CJ împotriva lui Robert Sighiartău, a spus franc: „L-aș bate! Scor: 60%-40%!”

Despre zvonul cu intrarea lui Nicu în AUR!

NU s-a pus problema să candidez din partea altui partid!

Deși existau zvonuri că Nicu Moldovan va candida la CJ, cu toată opoziția lui Radu, acesta a explicat că exclude orice variantă î afara PSD-ului.

Nicu intră-n scenă drept PSD-istul uman și modest! În antiteză cu Baronul Radu Moldovan, dependent de Putere!

Pe parcursul emisiunii, Nicu Moldovan a amintit de preferința către  Ciolacu, în detrimentul grupării de la Cluj, coordonate de Dâncu!

vasile dancu ziar de bistrita

Rolul „serviciilor” în politică… A cam bâjbâit primarul!

În emisiune, primarul Becleanului a amintit despre prietenia cu Liviu Maior și l-a ales pe acesta în detrimentul lui Radu Moldovan.

„Într-adevăr… eu NU cred că trebuie ca noi oamenii să NU avem, prietenii cu cetățenii  noștri, care sunt ai Becleanului, indiferent de ce poziții importante au de-a lungul timpului. Și dacă ești un om care ai fost testat, ești un om onest, corect când ești prieten cu o familie, clar că se transferă aceste prietenii… sigur că vrând-nevrând te întâlnești cu toată familia… Nu poți să spui că ești prieten cu cineva cu care te vezi odată la 1 an… există un respect ” – a spus Nicolae Moldovan.

Reporter: – Ești omul lui Liviu Maior? Se poate spune asta?

Nicolae Moldovan: – Suntem prieteni, ne cunoaștem de 30 de ani, cu familia, cu Liviu Maior. Este bine să ai uneori de la cine să înveți lucruri foarte bune în viață.

Dacă dă chix în tot! Ce va face Nicu:  „În primul rând m-aș ocupa de familie mai atent!

„Mi-ar plăcea să continui proiectele, dar vă garantez că am atâtea proiecte pe care le-am neglijat… În primul rând m-aș ocupa de familie mai atent! Ce am pierdut aș putea recupera! ” – a spus Nicolae Moldovan.

Prin sondajul realizat și prin tupeul din emisiune, Nicolae Moldovan încearcă să creeze în PSD un tsunami anti Radu Moldovan.

Tocmai de aceea, prima manevră a fost ca Nicu să NU transfere spre PSD centura Becleanului printr-o panglicare de partid.  A fost un obiectiv de 18 milioane de euro, pe care Nicu Moldovan l-a abordat discret și a ales să NU facă inaugurare cu fast. Pur și simplu, obiectivul a fost deschis circulației, fără tăieri de panglici. Momentan!

La capitolul reformă-n PSD, ar mai fi vizitele lui Nicu prin județ, pentru atragerea de primari dornici de schimbare.

Joc de forțe-n PSD! „Serviciile” caută s-aleagă omul cel mai potrivit la șefia CJ!

Despre focul mocnit din PSD BN, lucrurile sunt clare: e un joc de forțe între cei 2 lideri! Extins, ar fi vorba de omul cel mai potrivit pentru „sistem”, lăsat să preia funcția de președinte CJ. Grupul de la Cluj e-n corzi la această oră și Vasile Dâncu e tras pe linie moartă în pragul campaniilor ce urmează.

Radu Moldovan are 2 variante: să meargă-n Parlament la imunitate pe următorii 4 ani sau să riște o candidatură la CJ cu „serviciile” pe urma lui.

Strategia lui Nicu e clară: va deveni un om bun, simpatic, fix cum se arăta Radu Moldovan în 2012. În antiteză cu baronul Radu Moldovan care e-ntr-un delir al puterii.

One comment

 1. Omul sfinteste locul! Nicolae Moldovan se află la cel de-al 6 lea mandat de primar al orasului Beclean, timp în care a demonstrat o excelenta performanță administrativă. Astfel, prin atragerea de fonduri europene a reusit să facă din lacurile sărate de la Figa o adevărată minune punând astfel orasul Beclean pe lista statiunilor balneo-turistice.
  Istoria staţiunii balneare de la Figa a început 2008 când zona a fost inclusă într-un proiect, finanţat din fonduri PHARE – „Creşterea valorii potenţialului balnear al lacurilor sărate din regiunea de Nord-Vest”, proiectul în valoare de 4,2 milioane de euro vizând amenajarea a trei staţiuni unde au existat resurse de apă sărată, din care 1,8 milioane de euro au fost alocaţi pentru amenajarea staţiunii Băile Figa. Astfel, construcţia primelor bazine (unul deschis cu apă sărată şi unul închis) de la Figa a început în 2008 şi au fost finalizate în 2010. Încă de la deschidere turiştii, dornici de tratamente cu apă sărată au luat cu asalt staţiunea, în primul an peste 20.000 de turişti trecând porţile complexului balnear. Datorita numărului mare de turişti care au venit la Figa in primii ani, primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, un om cu viziune si vointa a reusit încă din 2011 sa faca un amplu proiect de extindere a parcului balnear care a ajuns la15 hectare de teren si cuprindea amenajarea unui nou bazin cu apă dulce şi a unui bazin rustic cu nămol dar şi a unui jacuzzi exterior. Un an mai târziu staţiunea avea deja mini Aqualand, cu tobogane cu jeturi de apă, saună şi un lac sărat.
  Si asta nu e totul. In anul 2012 Complexul Băile Figa şi-a adjudecat, titlul de „Cel mai bun proiect turistic din Regiunea Nord-Vest”, în cadrul unei gale organizate, la începutul lunii mai, la Bucureşti. În competiţie au fost înscrise 700 de planuri administrative, toate cu finanţare europeană, iniţiate de primari de comune şi de oraşe sau de preşedinţi de consilii judeţene din toată ţara, iar în finală s-au calificat 92, la cele 12 secţiuni.
  (Vezi: https://www.economica.net/mini-aqualand-cu-trei-tobogane-la-baile-figa-i…)
  Investitiile cu bani europeni in Complexul Băile Figa continuă, dar nu au fost neglijate nici celelalte probleme cu care se confruntă orasul Beclean. Este in curs de finalizare centura ocolitoare a orasului în paralel cu implementarea unui amplu proiect de regenerare urbană. De asemenea, a fost construit un nou sediu pentru primăria Beclean si este in constructie noua casă de cultură. A fost modernizată si infrastructura scolară ceea ce a permis ca la inceputul lunii februarie 2023 , un număr de 22 de echipe de robotică, cu peste 200 de concurenți din toate colțurile țării, să se întâlnească în orașul Beclean, la Colegiul Național Petru Rareș, pentru a-și prezenta și testa noile creaţii, înainte de începerea campionatelor internaționale.
  Toate acestea si multe altele sunt argumente palpabile pentru ca Nicolae Moldovan să candideze cu sanse maxime la functia de presedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Năsăud.
  Actualul presedinte al CJ, chelnerul Radu Moldovan s-a pronuntat in repetate rânduri că succesorul său cel mai potrivit la sefia CJ ar fi Bogdan Ivan, de parcă aceste functii publice se lasă mostenire.
  Chiar si Nicolae Moldovan- primarul Becleanului , a declarat că , din punctul lui de vedere, Bogdan Ivan este lipsit de experienţa administrativă necesară pentru o funcţie de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *