Ninge pe toate sectoarele de drum din Bistrița-Năsăud, iar pe DN 17, în Piatra Fântânele, vântul bate cu o viteză de 40 km/h

Miercuri, până la ora 20:00, județul Bistrița-Năsăud se află sub cod galben de ninsori cu intensificări ale vântului în zona de munte și viscol, iar pe drumurile naționale din județ se circulă în condiții de iarnă. Pe tot parcursul nopții în județ a nins abundent, s-a acționat cu aproape 80 de utilaje de deszăpezire pentru curățarea drumurilor și combaterea poleiului, iar acest lucru va continua în tot intervalul avertizării de vreme rea, dau asigurări reprezentanții Prefecturii județului Bistrița-Năsăud.

”Până ieșim de sub codul galben de ninsoare și viscol, pentru siguranța dumneavoastră, recomandăm evitarea pornirii la drum lung, iar dacă deplasarea este absolut necesară, autovehiculul să fie echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.) și să verificați dacă sistemul de încălzire funcţionează eficient. De asemenea, vă recomandăm să verificați starea drumurilor pe care intenționați să vă deplasați. Conform informațiilor CNAIR, în județul nostru ninge pe toate sectoarele de drum și vântul bate cu o viteză de 40 km/h, pe DN17, în Piatra Fântânele” mai arată Instituția Prefectului, într-un comunicat de presă.

Telefoane utile:

• pentru drumurile naționale: tel. 0263233615, 0263266620 – Dispecerat Secția de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud;
• pentru drumurile județene: tel. 0743064482 – ing. POP GABRIEL Șef Serviciu Drumuri din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud;
• pentru drumurile comunale se va lua legătura cu personalul din cadrul primăriilor;
• Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița al județului Bistrița-Năsăud: tel. 0263239404.
• Inspectoratul de Poliție județean Bistrița – Năsăud: tel. 0263203005.

În situații de urgență, apelați numărul 112.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-au dispus măsuri pentru ca pompierii, polițiștii și jandarmii să intervină în cel mai scurt timp în sprijinul cetățenilor, dacă situația o va impune.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează în permanență starea drumurilor.

One comment

  1. Dece la slatinita nu vin să deszăpezească drumurile de la biserica în sus mai sunt case și nu vin să curețe drumul de zăpadă nici copii nu ii putem duce la școală de zăpadă mare cei pe drum.

error: Content is protected !!