Noi proiecte de investiții din Bistrița-Năsăud primesc finanțare prin PNRR

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat că a aprobat spre finanțare 1.778 de noi investiții, în 1.135 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Astfel, pe componenta Fondul Local, au fost aprobate 1.494 de noi proiecte, în valoare totală de 3.493.627.843,83 lei, pentru sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice și stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice, construirea de locuințe pentru tineri și de serviciu pentru specialiști, precum și realizarea documentațiilor de amenajarea teritoriului și planificare urbană.

Pe componenta Valul Renovării, au fost aprobate 284 de noi proiecte, în valoare totală de 2.606.279.931,45 lei, pentru lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice.

Aceste 1.778 de proiecte li se alătură celor 1.496 aprobate în luna octombrie și celor 86 pentru care au fost semnate deja contractele de finanțare prin cele două componente, ceea ce reprezintă un total de 3.360 de proiecte aprobate până în prezent.

Lista proiectelor finanțate, în valoare totală de 6.099.907.775,28 lei, a fost publicată pe site-ul www.mdlpa.ro.

Proiectele au fost depuse în cadrul primei runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării și Fondul Local din PNRR.

Pentru județul Bistrița-Năsăud au fost aprobate spre finanțare încă 43 de proiecte, 42 pe componenta Fondul Local și unul pe componenta Valul Renovării, după cum urmează:

Luna trecută, Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea unui număr de28 de proiecte depuse de unitățile administrativ-teritoriale din Bistrița-Năsăud.

28 de proiecte din Bistrița-Năsăud primesc finanțare pe componentele Valul Renovării și Fondul Local din PNRR

Potrivit ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, în următoarea perioadă vor fi publicate și alte investiții care vor primi finanțare din PNRR, pe măsură ce unitățile administrativ-teritoriale vor răspunde solicitărilor de clarificări trimise de minister.

Ministrul a amintit că, în cadrul celor două apeluri de proiecte, pentru Valul Renovării au fost depuse 3.245 de cereri de finanțare, în valoare de peste 5,59 de miliarde de euro, iar pentru Fondul Local s-au primit 6.095 de cereri, în valoare de peste 3,65 de miliarde de euro.