Nouă piață agroalimentară în zona Decebal; investiția este estimată la circa 17,5 milioane lei

În bugetul municipiului Bistriţa pe anul în curs a fost prevăzută alocarea sumei de 87.000 de lei pentru elaborarea documentaţiilor necesare construcţiei unei noi piețe agroalimentare. Aceasta ar urma să fie ridicată tot în zona Decebal, pe amplasamentul actualei piețe, valoarea estimată a investiţiei fiind de circa 17,5 milioane lei. 

Valoarea prognozată a investiţiei este 17.458.000 lei. Va fi o piaţă modernă, cu zone distincte pentru producătorii locali, pentru comercianți, cu spaţii pentru comercializarea produselor de tip industrial, cu spaţii de refrigerare, de congelare, depozitare, precum și cu o parcare generoasă”, a declarat primarul Ioan Turc într-o conferință de presă în care a prezentat proiectul de buget pe anul în curs.

De asemenea, în timpul dezbaterii publice pe marginea proiectului de buget, un bistrițean a dorit să afle când ar putea începe lucrările la noua piață. Primarul Ioan Turc i-a răspuns: ”Actuala Piață Decebal nu mai intră în renovare, ci în demolare. Tot ce e acolo va fi demolat și reconstruit. Anul acesta ne propunem să facem acest lucru, undeva în a doua jumătate a anului. Spre finalul anului ne dorim să demarăm lucrările de construire a unei piețe noi”.

Potrivit primarului, investiția va fi realizată dintr-un împrumut pe care municipalitatea l-a accesat anul trecut.

Eu văd piața ca o activitate aducătoare de venit. Pentru ca să nu greveze bugetul pe care îl obținem din fonduri europene, adică din fonduri europene ne dorim să facem alte investiții care nu sunt aducătoare de venit, am mers pe varianta finanțării dintr-un credit”, a mai menționat Ioan Turc.

Primarul Ioan Turc: ”Vrem să construim o piață nouă, ultra-modernă. Aici vor fi mutați și comercianții din piața de pe Calea Moldovei”

error: Content is protected !!