Primarul Ioan Turc: ”Vrem să construim o piață nouă, ultra-modernă. Aici vor fi mutați și comercianții din piața de pe Calea Moldovei”

Primăria Bistrița intenționează să construiască o piață nouă în municipiu, în care ar urma să își desfășoare activitatea atât comercianții din Piața Decebal, cât și cei din piața de pe strada Calea Moldovei, a anunțat primarul Ioan Turc.

Ne propunem să construim o piață nouă, o piață ultra-modernă, care va fi amplasată pe zona de tarabe din Piața Decebal, pe zona dinspre strada Arțarilor. Aveam și varianta de a cumpăra de pe piață o piață, adică să cumpărăm Hala Decebal de la actualii proprietari. Eu am pledat pentru acest lucru în perioada de pre-campanie și campanie electorală. Ceea ce nu știam eu la acea vreme e că vor dispărea atât de multe locuri de parcare din oraș. Nici colegii mei din Primărie nu știau acest lucru. Eu i-am întrebat: câte locuri de parcare se pierd în urma lucrărilor care se fac pentru modernizarea străzilor, pentru realizarea pistelor pentru cicliști, pentru tot ce știm că avem în portofoliu? Nu a știu nimeni să îmi răspundă. Atunci i-am trimis să numere locurile de parcare (…) și au venit și mi-au spus 3.800. Revenind, eu când vorbeam despre cumpărarea fostei piețe Decebal, de reabilitarea și transformarea ei, nu știam câte locuri de parcare se pierd. Sigur că ulterior am fost obligat să îmi reconsider opțiunile și în funcție de acest element foarte important. Nu vreau o piață fără niciun loc de parcare. Piața respectivă nu poate oferi locuri de parcare decât dacă dai jos mesele și faci locuri de parcare, dar eu nu cred că în 2022 ar trebui să vorbim de o asemenea abordare. Atunci am zis să facem o piață nouă, cu aer condiționat, cu zonă pentru producători și pentru comercianți – și cei din urmă trebuie să trăiască, au familii și copii. (…) Pe mine mă interesează ca și cei care cumpără produse pe care localnicii le obțin, și cei care urmăresc mai degrabă prețul să aibă de unde să aleagă.  Bineînțeles că voi insista ca zona de producători locali să fie oarecum favorizată, în sensul bun al cuvântului”, a explicat primarul Ioan Turc într-o emisiune difuzată pe postul local de televiziune AS-TV.

Edilul Bistriței a dat și câteva detalii în legătură cu noua piață gândită de municipalitate. 

”Așadar, la parter vom avea spații pentru producători și comercianți, pe toate categoriile de produse – legumicole, fructe, carne, produse lactate. La etaj vreau să ducem comercianții din Piața de la Ruși, pentru că acolo, din punctul meu de vedere, trebuie amenajată o parcare generoasă și, mai mult decât atât, nu se mai împacă cu acea zonă de retail. Deci ne propunem să îi ducem și pe comercianții din piața de pe Calea Moldovei tot în clădirea pe care urmează să o construim. Pe ultimul nivel al clădirii vrem să amenajăm o parcare generoasă cu 150 de locuri. Am soluție, dar nu vreau să intru deocamdată în mai multe amănunte”, a adăugat Ioan Turc. 

Emisiunea în care primarul a făcut aceste declarații poate fi urmărită integral AICI.

One comment

  1. Domnu primar….. Locuri de parcareeeeee nu povesti stația pulsu