Parcările de pe Vasile Lupu și C.R. Vivu, în linie dreaptă. Municipalitatea emite ordinul pentru începerea lucrărilor

Noile parcări pe care Primăria Bistrița intenționează să le amenajeze în zonele Vasile Lupu și C.R. Vivu intră în linie dreaptă. Potrivit primarului Ioan Turc, ordinul pentru începerea lucrărilor va fi emis luni.

”Luni, 5 februarie, voi da ordinul de începere a lucrărilor la două parcări – parcarea de pe Vasile Lupu și parcarea de pe C.R. Vivu. Am notificat deja proprietarii de mașini. Știu că nu le va fi ușor să identifice locuri de parcare pe perioada realizării lucrărilor, dar vom face tot ceea ce ține de noi pentru ca lucrările să avanseze repede. Discutăm despre 4 luni pentru finalizarea noilor parcări, un termen cât se poate de strâns. Faptul că dublăm sau chiar mai mult decât atât numărul locurilor de parcare cred că este cea mai bună veste pentru cei care locuiesc în zonele respective”, a spus primarul Ioan Turc într-o emisiune la Radio Balada.

În ceea ce privește parcarea din zona Aleea Pandurilor – Vasile Lupu, proiectul prevede construirea unei parcări cu regim de înălțime D+P, dar și amenajarea întregii suprafețe a terenului cu spații verzi, alei pietonale, corpuri de iluminat, stații de încărcare pentru mașini electrice, mobilier urban etc. În total, parcarea va asigura 100 de locuri.

În zona Ion Minulescu – C.R. Vivu va fi amenajată o parcare cu aproape 90 de locuri (inclusiv locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități). De asemenea, este prevăzută dotarea parcării cu stație de încărcare a vehiculelor electrice cu două posturi, precum și amenajarea zonei din jurul noii parcări cu spații verzi, alei pietonale, alei auto, mobilier urban (bănci), corpuri de iluminat.

După parcările din zonele Vasile Lupu și C.R. Vivu, municipalitatea urmează să mai amenajeze o parcare în zona Năsăudului.

”Urmează parcarea de pe Năsăudului. Și aici suntem într-o fază avansată. Urmează demolarea punctului termic de pe Năsăudului, realizarea lucrărilor de relocare a unor rețele de curent electric, după care vom trece la edificarea propriu-zisă a unei parcări de circa 170 de locuri”, a explicat primarul Ioan Turc.

Totodată, municipalitatea are în vedere realizarea unei parcări și pe strada Crinilor. De asemenea, se vor construi parcări și pe strada Clopoțeilor și în zona Independenței Nord.

”O altă parcare va fi edificată în Independenței Nord, în zona pieței de acolo, dar respectiva parcare va fi finanțată în proporție de 10% din fonduri europene, diferența fiind asigurată din bugetul Primăriei municipiului Bistrița. Acest obiectiv de investiții face parte dintr-un proiect amplu de regenerare a zonei Independenței Nord”, a mai completat Ioan Turc.

Potrivit primarului, în ultimii 3 ani, aproximativ 1.000 de noi locuri de parcare au fost realizate în Bistrița.

”Intenția mea este ca în următorii 2 ani să mai realizăm circa 1.500 – 2.000 de locuri de parcare. Este un efort uriaș, atât din punct de vedere administrativ și tehnic, cât și din punct de vedere financiar”, a încheiat Ioan Turc.

One comment

  1. Domnule primar
    Cred ca-i gresita edificarea parcarilor doar cu doua nivele ceea ce ar rezolva pe moment problema parcarilor dar nu si pentru viitorul nu prea indepartat.
    Cand in scurta vreme orasul o sa fie din nou supraaglomerat, n-o sa mai avem spatii pentru parkinguri pentru ca le-am risipit acum.
    Si atunci vom demola edificarile de azi? Sau vom „devora ” ultimele spatii verzi sufocandu-ne intre betoane?. Vesnicul mester Manole de parca am fi blestemati!
    „Castigul „de azi este castig real sau amagire ? Nu cumva vine sa doar sa compenseze echivalentul pistelor de biciclete ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *