Crețu a încheiat un contract de 1.000 de euro/zi pentru funcționarea echipamentelor de pe pârtia cu noroi! Sezonul a fost ratat, dar Primăria Bistrița a RISIPIT 25.000 de euro din impozitele noastre pe nocturna care a funcționat ziua și pe tunurile de zăpadă care-au mers a pagubă!

După cum anunțau jurnaliștii PRO TV în reportajul care ne-a făcut celebri în toată țara, pârtia de pe Dealul Cocoșului are cea mai joasă altitudine din țară: pornește de la 676 metri și ajunge la 418 metri și are 1.200 metri lungime. Și a fost realizată cu bani din bancă!

În 2016, pentru pârtia de schi din Wonderland, Primăria Bistrița a alocat 7.021.000 lei de la bugetul local și 14.327.000 lei din creditul bancar. TOTAL: 26 milioane de lei fără TVA (peste 5 milioane de euro), adică 32 milioane cu TVA (peste 7 milioane de euro). Pârtia este nefuncțională în continuare!

cr4

Pârtia de schi e gata… dar și-au dat seama că NU au drum de acces modernizat și nici rețele de utilități în zonă. Lucrările sunt estimate la 6 milioane de euro!

Primăria NU a reușit să specializeze oameni din cadrul Direcției de Servicii Publice care să întrețină echipamentele. Tocmai de aceea, societatea EuroAlpin controlată de Dumitru Tănase a prins contractul de întreținere a echipamentelor de pe pârtie: telescaun, tunuri de zăpadă.

Firma a fost înființată în luna octombrie și a prins un contract de 297.000 de lei fără TVA, fiind singura companie care s-a prezentat la licitație. „Firma EuroAlpin  va deconta doar ceea ce lucrează!” avea să răspundă Crețu celor care criticau lipsa de implicare a Primăriei Bistrița în formarea unor muncitori ai DSP pentru întreținere.

Peste 1.000 de euro pe zi: atât ar fi costat funcționarea pârtiei de schi pe baza contractului încheiat!

În data de 25.01.2017 a fost încheiat contractul între Municipiul Bistrița și SC Euroalpin SRL al cărui obiect de activitate îl constituie prestarea serviciilor de operare / exploatare a instalaţiilor (instalaţie de transport pe cablu, instalaţie de producere a zăpezii artificiale şi instalaţie de iluminat nocturn) aferente pârtiei de schi din cadrul Complexului Sportiv Polivalent din Municipiul Bistriţa, localitatea componentă Unirea. Durata contractului a fost stabilită de la data semnării lui, respectiv din 25.01.2017 până în 31.03.2017.
Preţul total convenit pentru îndeplinirea contractului, este de 297.000 lei sumă fără TVA, adică 353.430 lei cu TVA, aproximativ 80.000 de euro pentru 65 de zile. (aproximativ 1.200 de euro pe zi)

Au fost momente când nocturna funcționa ZIUA iar tunurile mergeau a pagubă… în zile călduroase sau cu vânt intens ! NU-i nimic: toate au fost plătite din banul public!

 

 

ss1

s12

 

 

 

 

 

 

Reprezentanții Primăriei Bistrița anunță că  până în prezent, în baza prevederilor acestui contract au făcute următoarele plăți:

– operare / întreținere / revizie instalație de transport pe cablu = 71.064 lei = (15.000 euro)
– pregătire / întreținere pârtie, operare instalație zăpadă = 22.888 lei (5.000 de euro)
– operare / exploatare instalație nocturnă = 7.148 lei = (1.500 de euro).

cre2Până acum, firma EuroAlpin a încasat 25.000 de euro pentru nimic, deoarece pârtia NU a funcționat nici măcar o zi! Tunurile au produs zăpadă doar câteva zile, zăpadă care NU s-a fixat deoarece suprafața pârtiei NU este înierbată. Temperaturile NU au fost scăzute și zăpada s-a împrăștiat rapid.

 

 

 

Telescaunul a fost folosit doar pentru probe… Cu toate astea, Primăria Bistrița a decontat 15.000 de euro pentru reviziile și operarea echipamentului ! (adică peste 250 de euro pe zi de funcționare… presupunând că telescaunul ar fi funcționat în fiecare zi de contract).

 

w15

w13

 

 

 

 

 

Primăria Bistrița a ratat să inaugureze pârtia de schi și a RATAT sezonul de schi. Cu toate astea firma EuroAlpin a încasat 25.000 de euro pentru lucrări de întreținere, cheltuieli care se justifică în acte și primarul Bistriței decontează doar la capitolul încredere aceste gafe ale complexului Wonderland, aspect care NU prea mai conetază deoarece Crețu a anunțat că NU va mai candida în 2020.

Citiți și: 
cr6-Copy

Jurnaliștii de la PRO TV l-au luat pe Crețu la rost pentru pârtia de schi! Concluzia lor: “până acum nimeni NU a tras Primăria la răsundere pentru modul în care a aruncat pe un deal 5 MILIOANE de euro!”

2 comments

  1. Va dati seama ca au vrut sa cheltuie si mai mult dar primavara i-a cam incurcat

  2. Mai baiete,stai rau cu matematica!