Partidul Verde îl dă pe Crețu-n Tribunal, pentru tăierile ce urmează în Piața Centrală! 5.000 de semnături au fost ignorate de PSD-iști, odată ce au refuzat să facă referendum LOCAL deodată cu referendumul pentru familie!

Partidul Verde a susținut astăzi o conferință de presă pe tema referendumului evitat de gruparea PSD. Reamintim că PNL-iștii și ecologiștii au solicitat organizarea unui referendum local pe tema Modernizării Pieței Centrale, a Pasarelei suspendate și a Centrului Intermodal. Inițiativa NU a trecut de Consiliul Local, deoarece PSD-iștii au boicotat ședința extraordinară și NU s-au prezentat.

5.000 de semnături în 2 săptămâni! PSD-iștilor NU le pasă și au refuzat un REFERENDUM local !

Aproximativ 5.000 de semnături s-au adunat împotriva Modernizării Pieței Centrale. 3.700 de semnături s-au adunat pe platforma declick.ro iar 1.370 au fost aduate pe tabel de către Marius Bălan. PSD-iștii spun că ecologiștii și ONG-iștii au manipulat și NU au explicat corect cum va arăta proiectul! În spațiul public, PSD-iștii susțin că proiectul NU a fost explicat și oamenii au fost manipulați când li s-a spus că va dispărea spațiul verde.

Pe scurt: 58 de copaci dispar din peisaj! Iarba din înteaga piațetă va fi înlocuită cu piatră naturală. Se vor realiza 2 fântâni arteziene și se vor monta 3 catarge. Băncile vor fi înlocuite și se va realiza o machetă din bronz! Vor fi plantați 16 copaci!


Primăria Bistrița a urmat pașii legali în acest caz și la această oră, dosarul de finanțare este complet. Urbaniștii Primăriei Bistrița au dat OK-ul. În primă fază proiectul a fost în dezbatere publică și NU s-au înregistrat propuneri, după care Planul Urbanistic de Detaliu a fost supus la vot în plenul Consiliului Local și a trecut cu votul majorității, în ședința din 28 iunie 2015! Apoi s-a realizat un concurs de soluții, s-a realizat un Plan Urbanistic de Detaliu. Ulterior, s-a obținut avizele necesare, inclusiv de la Ministerul Culturii și de la Agenția pentru Protecția Mediului și astfel s-a finalizat documentația economică pentru care s-au plătit 150.000 de euro din bani publici. Documentația tehnică a fost supusă la vot în Consiliul Local și a primit votul majorității PSD-ALDE, iar la această oră se lucrează la proiectul tehnic și urmează solicitarea de finanțare europeană.

Cum poate fi BLOCAT acest proiect! Printr-o decizie judecătoreacă! De aceea Partidul Verde îi dă-n Tribunal!

Marea șmecherie a fost la faptul că Piața Centrală NU a fost inventariată ca spațiu verde, în consecință, se poate interveni prin tăieri masive. Ecologiștii și ONG-urile din municipiu fac demersuri pentru blocarea proiectului și sunt gata să dea în judecată Primăria Bistrița, deoarece NU a încadastrat Piața Centrală, deși avea această obligație.

„S-au încălcat 7 legi de mediu!” susține Marius Bălan. Acesta a spus că așteaptă ca celelalte partide și ONG-uri să li se alăture pentru a bloca acest proiect în instanță!

Șmecheria lui Crețu e cu terenul! În actele vechi scrie că-i drum și NU-i spațiu verde…. în consecință e liber la tăieri de copaci!

Crețu susține că Piața Centrală NU-i prinsă în cadastrul spațiilor verzi, în consecință are liber la drujbă! Ecologiștii și ONG-urile din municipiu fac demersuri pentru blocarea proiectului și sunt gata să dea în judecată Primăria Bistrița, deoarece NU a încadastrat Piața Centrală, deși avea această obligație.

Statutul juridic al terenului îl poate stabili o instanță de judecată, motiv pentru care ar trebui urmați pașii legali: Judecătorie – Tribunal – Curte de Apel procese care ar dura minim 2 ani.  În paralel, Primăria Bistrița urmează procedura legală și poate elibera autorizație de construcție (după finalizarea proiectării și obținerea finanțării europene ).

Modernizarea Pieței Centrale prin diminuarea spațiului verde este un proiect contestat de o mare parte din bistrițeni care a întărit opoziția. Partidele de pe dreapta au coalizat pentru blocarea acestui proiect … iar acum Partidul Verde anunță public trimiterea în judecată în vederea anulării tuturor procedurilor care au dat OK-ul acestui proiect… inițiat de primarul Ovidiu Crețu.

2 comments

  1. don perignon, baga-ti-as in cur beton !

  2. E O GLUMA CA TOT PARTIDUL VERDE CONDUS DE IMPOSTORUL TETCU CRISTIAN,,,,nu ii ia nimeni in seama…

error: Content is protected !!