Pe mâinile cui va rămâne spitalul după ce Gabriel Lazany își va prelua mandatul de primar al Bistriței

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că a luat o decizie în ceea ce privește persoana care îl va înlocui la spital după preluarea mandatul de primar al municipiului Bistrița.

Gabriel Lazany a precizat că va propune ca actualul director financiar contabil al unității medicale, Mirela Pop, să preia managementul interimar al unității medicale.

”În urma analizei pe care am făcut-o în ultima perioadă, am ajuns în faza momentului de a înainta o propunere domnului președinte Emil Radu Moldovan, o propunere de preluare a managementului interimar al Spitalului Clinic Județean Bistrița în persoana doamnei Mirela Pop. De ce Mirela Pop și nu altă persoană? De-a lungul timpului am lucrat și am colaborat cu foarte multe persoane, am evaluat din umbră absolut toate persoanele din jurul meu și pe toți cei despre care am crezut că pot fi potențiali manageri ai spitalului. Am luat în considerare toți factorii de influență, atât externi, cât și interni, care pot să acționeze asupra spitalului în perioada imediat următoare și, având în vedere conjunctura actuală – ne aflăm într-un moment de dezvoltare majoră atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al specialităților medicale -, am considerat că, în momentul imediat următor, cel mai important este menținerea spitalului în echilibru financiar. Tot ceea ce vine în perioada următoare – extinderea spitalului, corpul nou de clădire, 15 specialități medicale noi care vor atrage după sine angajarea de personal medical – implică costuri asupra spitalului. Astfel, am crezut că doamna Mirela Pop, care are experiență managerială și în domeniul privat și are aproape 6 ani de experiență alături de mine, este persoana cea mai îndreptățită din punctul meu de vedere. Decizia și asumarea va fi a președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a domnului Emil Radu Moldovan. Așadar, propunerea mea în momentul de față este doamna Mirela Pop”, a spus Gabriel Lazany într-o conferință de presă.

Managerul SCJU Bistrița a adăugat: ”Doamna Mirela Pop are experiență, am încredere în capacitatea ei de a prelua și de a duce în continuare spitalului pe aceeași linie valorică. Are capacitatea de a discuta și de a păstra armonie în cadrul spitalului în ceea ce privește relațiile cu personalul medical și are capacitatea și cunoștințele necesare pentru negocierile contractuale care vor urma cu Casa de Asigurări și, nu în ultimul rând, voi fi alături de ea într-o viitoare majorare a tarifului pe caz ponderat pe care o consider absolut necesară pentru activitatea viitoare a spitalului”.

La rândul său, Mirela Pop a precizat: ”Am o vechime de 38 de ani. În ultimii șase ani am avut parte de cea mai frumoasă experiență din punct de vedere managerial – să lucrez într-un spital. Spun acest lucru pentru că într-o industrie lucrurile pot fi amânate cu câteva minute sau ore, dar în spital lucrurile trebuie să meargă într-un ritm foarte alert și se impune a se menține aceeași direcție de dezvoltare și evoluție pentru că acesta este obiectivul la nivel de județ. Ne dorim să continuăm să asigurăm performanță la toate nivelurile”.

Gabriel Lazany a adăugat că predarea mandatului se va face în luna septembrie.

Până în septembrie voi rămâne eu, dar vreau ca lucrurile să fie clare și să știe toată lumea – cetățenii municipiului și ai județului, personalul medical și pacienții – că spitalul va rămâne pe mâini bune”, a mai spus Lazany.

În ceea ce o privește pe Mirela Pop, actualul director financiar contabil al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița a ocupat în trecut și funcția de director general al companiei TeraPlast, funcție din care s-a retras în anul 2018. La scurt timp după retragerea din mediul privat, Mirela Pop a ocupat funcția de director financiar contabil al spitalului din Bistrița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!