Percheziții în mai multe județe, printre care și Bistrița-Năsăud, la persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de corupție cu implicarea unor funcționari publici

La această oră, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș și alte 7 servicii județene, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, efectuează un număr de 68 percheziții la instituții publice și domiciliile unor persoane fizice de pe raza judeţelor Mureş, Bistriţa – Năsăud şi a municipiului București, într-un dosar penal privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție cu implicarea unor funcționari publici și a altor persoane.

Astfel, din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în cursul acestui an, un cetățean din Mureș a pretins și primit în mod repetat sume de bani de la diferite persoane în scopul facilitării omologării individuale şi emiterii cărții de identitate a vehiculelor în regim de urgență, fără programare, pentru autovehicule rulate de provenință străină, aflate la prima înmatriculare în România. Activitatea infracțională a fost realizată cu sprijinul unor funcționari din cadrul RAR Mureș” se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție.

Totodată, cetățeanul a beneficiat de sprijin din partea unui agent de poliție din  cadrul Serviciului  Public Comunitar pentru Evidenţa şi Eliberarea Paşapoartelor Simple Mureş. Acesta, în exercitarea atribuţiilor de serviciu a eliberat unor persoane din anturajul său documente de identitate, în schimbul unor foloase materiale, fără programare, în regim de urgenţă şi fără a achitarea taxelor aferente eliberării în regim de urgenţă.

La activitățile de astăzi participă ofițeri de poliție judiciară ai D.G.A. din 8 servicii județene (Mureş, Alba, Braşov, Bistriţa Năsăud, Cluj, Covasna, Harghita, Sălaj) și Structura Centrală.

Totodată, se beneficiază de sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș.

Suportul tehnic este asigurat de polițiști din cadrul IGPR – DOS.

Sursa foto: www.max-media.ro

One comment

  1. Balan Marius - contribuabil

    Le da trei ani cu executare la propria puscarie de lux cu piscina de acasa. Spor la FURAT ! Nu va inspaimantati dragilor. Traiasca HOTIA meseria de AUR din Romanica !

error: Content is protected !!