FOTO: Personalul din școli, pregătit pentru a putea acorda primul ajutor. Patru angajați ai ISU susțin cursuri

Patru cadre militare de la Inspectoratul Județean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud organizează, în mod voluntar, cursuri de prim ajutor destinate personalului din unitățile de învățământ.

Ideea organizării acestor cursuri a pornit de la căpitanul Cătălin Moldovan de la ISU Bistrița-Năsăud, scopul fiind acela de a pregăti personalul din școli pentru a gestiona anumite probleme medicale care ar putea să apară în timpul orelor.

Având în vedere că oricând se pot manifesta situaţii în care personalul didactic să fie nevoit să acorde măsuri de prim ajutor, am considerat oportun să mergem la fiecare din şcolile din judeţul nostru și să prezentăm nişte noţiuni de prim ajutor de bază în ceea ce priveşte suportul vital de bază la adult, copil, nou-născut şi inclusiv manevra de dezobstrucţie şi alte situaţii cu care se pot întâlni în şcoli”, a precizat căpitanul Cătălin Moldovan.

Sursa citată a menționat că activitățile de acest fel au început de aproximativ o lună şi jumătate și sunt susținute de patru cadre ale ISU Bistrița-Năsăud, care fac acest lucru voluntar, în afara programului normal de muncă.

”Am reuşit deja să parcurgem întreaga vale a Bârgăului, acum suntem în zona Valea Someşului inferioară. Am fost şi la câteva şcoli din municipiul Bistriţa şi urmează să mergem în fiecare şcoală din judeţul nostru”, a mai spus Moldovan.

Potrivit acestuia, răspunsul personalului din școli a fost unul pozitiv și inițiativa a fost primită cu foarte mult interes.

Suntem primiți cu foarte mult interes. Cursurile durează aproximativ o oră și jumătate – două ore și se desfășoară în sălile de clasă sau în altă sală pusă la dispoziție de unitățile de învățământ. La cursuri participă cadrele didactice, personalul auxiliar, absolut toți cei care fac parte din unitățile școlare”, a mai precizat căpitan Cătălin Moldovan.

În viitor, această inițiativă ar putea fi extinsă.

Ne propunem ca anul acesta să finalizăm partea de personal din unitățile de învățământ și ulterior, începând cu anul 2025, să ajungem cu astfel de cursuri și la elevi, în special la elevii de liceu”, a încheiat căpitan Cătălin Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *