Petiție semnată de peste 100 de localnici din Lunca Ilvei. Oamenii cer îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă oferite de Aquabis

Peste 100 de localnici din comuna Lunca Ilvei sunt nemulțumiți de serviciile oferite de compania Aquabis în ceea ce privește alimentarea cu apă a gospodăriilor. Oamenii se plâng că presiunea nu este corespunzătoare, calitatea apei este precară, sâmbăta și duminica la robinet nu curge apă și lista poate continua. Date fiind toate acestea, oamenii au adunat semnături și au făcut o petiție prin care solicită îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă asigurate de SC Aquabis SA în comuna Lunca Ilvei. 

Printr-un mesaj postat pe pagina oficială de pe o rețea de socializare, Primăria comunei Lunca Ilvei precizează că petiția a fost semnată de 137 de cetățeni și a ajuns la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Bistrița-Năsăud, precum și la principalul furnizor al serviciilor – SC Aquabis SA. Aquabis le-a răspuns oamenilor și le-a transmis că problemele privind calitatea apei au fost remediate, lucru cu care localnicii nu au fost de acord.

Astfel, în aceste condiții, și Primăria Lunca Ilvei a înaintat o adresă către cele trei instituții și chiar și către Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud, solicitând luarea unor măsuri de urgență.

În adresa din data de 14 ianuarie 2020, Primăria Lunca Ilvei a explicat de ce sunt oamenii nemulțumiți și cu ce probeleme se confruntă, precizând că încă din vara anului trecut au fost semnalate deficiențe.

În plus, reprezentanții Primăriei Lunca Ilvei se arată îngrijorați de faptul că s-ar folosi inclusiv rezerva de apă care ar trebui utilizată doar în cazul izbucnirii unor incendii la gospodăriile oamenilor.

Iată adresa care a ajuns la instituțiile abilitate să rezolve această problemă:

Așadar, după cum se precizează și în adresa de mai sus, Primăria Lunca Ilvei este dispusă să apeleze chiar și la instanță în situația în care problemele cu care se confruntă cetățenii nu vor fi soluționate în cel mai scurt timp.

 

 

3 comments

  1. DESI S-A CERUT TRANSMITEREA PE FORMAT ELECTRONIC A FACTURILOR IN ONLINE, NU S-A EFECTUAT INSA S-A ATENTIONAT CLIENTUL DE TERMENUL DE PLATA A FACTURII FARA A AVEA FACTURA UNDE ESTE SERIOZITATEA

  2. Alta captare de apa este pe Cucureasa

  3. Marioara Moldovan

    Partiție semnată pentru apa

error: Content is protected !!