Poliția Locală continuă campania de combatere a cerșetoriei în Bistrița. Femeie de 25 de ani, prinsă la cerșit cu trei copii după ea

Poliția Locală Bistrița continuă campania de combatere a cerșetoriei în municipiu. Weekend-ul trecut, într-un interval de doar 12 ore, polițiștii locali au aplicat amenzi de peste 3.600 de lei.

Chiar dacă în weekend au fost multe activități, colegii noștri nu au renunțat la campania de combatere a cerșetoriei. O echipă a fost în dispozitiv în toate zonele orașului pentru a identifica și sancționa persoanele ce apelează la mila publică… 12 ore de campanie fără întrerupere. 9 sancțiuni în sumă totală de 3.630 lei“, a transmis Poliția Locală.

În timpul controalelor a fost identificată și o tânără de 25 de ani, mamă a cinci copii, care preferă să cerșească în loc să muncească. Într-o postare pe o rețea de socializare, Poliția Locală a prezentat povestea ei.

Pe Bianca am întâlnit-o în fața bisericii din Piața Unirii, având cu ea trei din cei cinci copii, dintre care unul este sub un an. Bianca este cerșetoare de profesie, are 25 de ani, este mamă a cinci copii, necăsătorită (trăiește în concubinaj). Meseria ei…cerșetoria. Nu pentru că nu ar putea munci….dar e mai ușor să cerșești. În 2 ore, a primit de la bistrițenii milostivi 52 de lei. Bianca locuiește într-un bloc de locuințe sociale din Viișoara (nu ea este titulară de contract), iar veniturile ei lunare doar din alocațiile de stat ale minorilor se ridică la suma de aproape 2.600 lei. A mai beneficiat și de tichete sociale în suma de 2.000 lei în baza OUG 113/2022 privind unele măsuri necesare în vederea implementării Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane”, a precizat Poliția Locală.

Campania de combatere a cerșetoriei continuă zilnic în municipiul Bistrița.

One comment

  1. Cersetoria și-a pierdut caracterul traditional. „Cerșetorii” nu mai cer bani pentru-că ar fi năpastuți de soartă ci penntru-că asta le este „meseria”. Nu orine poate fi milog de profesie. Este un job care presupune talent și abilități specifice dobăndite și exersate încă din fragedă pruncie.
    Lăsând gluma deoparte, felicitări Politiei Locale pentru această campanie. Nu este deloc ușor și au nevoie de sprijinul nostru. Nu va lăsati prostiti de milogi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!