Polițiștii rutieri au aplicat peste 160 de sancțiuni în weekend. 14 șoferi au rămas fără permis

În perioada 28 – 30 iunie, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile din județul Bistrița-Năsăud, polițiștii au efectuat activități de supraveghere a traficului rutier. Principalul scop al polițiștilor a fost depistarea șoferilor care nu respectă normele rutiere și astfel pun în pericol siguranța traficului rutier.

În acest context, în cadrul acțiunilor desfășurate au fost reținute 14 permise de conducere. Șoferilor le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate peste 200 de vehicule și aproape 300 de persoane. Aproape 50 de șoferi din cei opriți pentru control au fost testați și cu aparatele din dotare.

Cu privire la neregulile constatate, polițiștii au aplicat peste 160 de sancțiuni contravenționale.

Pentru nereguli mai grave, polițiștii au întocmit și dosare penale.

Astfel, s-a ales cu dosar penal un bărbat care a fost depistat în timp ce conducea o mașină fără a deține permis de conducere.

”La data de 29 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au depistat pe Drumul Județean 151, în Coasta, un autovehicul care se deplasa peste viteza maximă admisă pe acel sector de drum. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 56 de ani din București. În urma verificărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că bărbatul are permisul reținut, neavând astfel dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, precizează Poliția.

Tot cu dosar penal s-a ales și un șofer depistat în timp ce conducea o mașină deși se afla sub influența alcoolului.

”La data de 29 iunie, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au depistat în flagrant delict un șofer care se afla sub influența alcoolului. Pe Drumul Național 17D, în Sângeorz-Băi, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani din Rodna. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Politiei orașului Sângeorz-Băi, în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a mai precizat Poliția.

De asemenea, un șofer care a fost implicat într-un accident rutier s-a ales cu dosar penal.

”La data de 28 iunie, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au intervenit la un accident produs pe o stradă din Maieru. La locul evenimentului polițiștii au constatat faptul că un motociclu condus de un tânăr de 17 ani din Maieru a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie de 39 de ani din Sângeorz-Băi. În urma impactului dintre cele două vehicule nu au rezultat răniri de persoane. Verificările polițiștilor au indicat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cei doi participanți la traficul rutier au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, se mai arată în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

One comment

  1. Milituenii din Sângeorz Bai au dat amenzi pe bune?
    Acești indivizi dau amenzi numai la comanda venită de la centru ,sunt niste incompetenți in rest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!