Polițistul Râpaș iese la atac! La conferința de presă a venit interlopul Recidivă să-l denigreze. Cică ar fi trimis de dușmanii din IPJ! Liderul de sindicat se ia de șefii mari: Lupșa și comisarul Moldovan! E ca la balamuc la Bistrița!

Florian Râpaș a susținut o conferință de presă în care a prezentat presupuse abuzuri din interiorul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud. Liderul de sindicat susține că șefii Inspectoratului comit abuzuri la adresa lui și a colegului Andrei Oprea și că mai mulți polițiști s-ar afla sub papucul comandantului Ovidiu Lupșe și al Comisarului Ioan Moldovan.

Florian Râpaș este liderul Sindicatului Național al Agenților de Poliție BN și susține că are aproximativ 100 de membri înscriși în Sindicat.

Ca la balamuc: colegii din Poliție i-au confiscat camera video și Râpaș a depus plângere pentru furt!

 

Râpaș și-a dotat mașina de serviciu cu o cameră-video pe care a cumpărat-o de la Altex cu 300 de lei. Dispozitivul îl ajuta în acțiunile sale de patrulare și fiecare mișcare era monitorizată și înregistrată. La întoarcerea din concediu, camera-video a dispărut, iar Râpaș îi bănuiește pe colegii săi. Întrucât NU există o dispoziție internă în scris pentru demontarea aparatului, Râpaș s-a adresat procuraturii și a depus o plângere pentru furt!

Atacurile lui Râpaș i-au vizat pe Ovidiu Lupșa și pe Ioan Moldovan, comisarul amendat pentru că NU avea centură!

„L-am văzut în dreapta pe domnul Moldovan și în stânga era o doamnă, domnișoară.. nu știu cine este! Se aude pe camera video că recunoaște faptul că și-a uitat certificatul de înmatriculare în borsetă, la domiciliu! Pe dânsa am sancționat-o contravențional pentru lipsă certificat de înmatriculare și pe dânsul pentru că NU are centură!”  – a spus Râpaș.

Ce zice Râpaș despre presupusul grup de interese pe care l-ar susține din umbră să preia comanda Inspectoratului!

– Reporter: – Există și o variantă teoretică, care spune că d-voastră susțineți un anumit grup de interese!

Râpaș: – Bineînțeles că susțin un grup de interese: al polițiștilor pe care-i susțin!

Reporter: – Nu, nu .. al anumitor ofițeri din Poliție care vor să ajungă la conducere

Râpaș: – Dacă merită profesional, eu îi susțin moral, fără discuție. Că eu gândesc că aceșt șefi care sunt la comanda… și NU e vorba numai de ei… că sunt incompetenți și această funcție îi doboară. Drept dovadă: cum să nu știi anumite proceduri de sistem, anumite prevederi să faci abuzuri, să desemnezi pe cineva ilegal și sunt mult mai multe…

Reporter: – Cine ar fi competent să conducă Poliția?

Râpaș: – NU știu, nu pot să mă pronunț! Pot să vină de la alt Inspectorat. Au dreptul!

Andrei Oprea: – Când o să văd 6 oameni că dau concurs pentru o funcție și dau concurs corect, filmat, cu d-voastră în sală atunci pot să zic da : posibil ca acel om să fie un manager extraordinar!

Râpaș zice că Lupșa a fost BLAT cu corpul de control! Un mic detaliu: șeful MARE de la București e fost-coleg cu Ovidiu Lupșa, comandantul de la Bistrița!

Florian Râpaș e nemulțumit de modul în care s-a desfășurat activitatea corpului de control al ministrului Carmen Dan. Tocmai de aceea, liderul de sindicat este gata să se adreseze Parchetului General și să prezinte toate probele pe care le are la dispoziție. Asta deoarece în urma controlului de la București NU s-a constatat nimic neregulamentar, la nivelul Inpsectoratului!

Are înscrisuri oficiale care atestă abaterile disciplinare ale comise de cei doi șefi ai Poliției comandanților.

Dacă NU se vor lua măsuri voi face plângere penală pentru abuz în serviciu și omiterea de a nota organele de cercetare penală în momentul în care constată o infracțiune!

„Este o bătaie de joc la adresa polițiștilor din IPJ, reprezentați o parte din mine și vă anunț public că vinerea viitoarea sunt la Parchetul General și depun plângere penală împotriva corpului de Control și a șefului IGPR, domnul Ioniță!

Sunt 2 variante: ori cei 2 comisari NU au prezentat tot probatoriul prezentat de mine ori domnul Ioniță, fiind foarte bun prieten cu domnul Ovidiu Lupșa le-a făcut nevăzute, care e destul de grav pentru că răspunde penal! Oricum las la latitudinea Parchetului General de a București să stabilească dacă se conturează comiterea vreunei fapte penale! Eu zic să stabilească clar, cu înscrisuri ” – a completat Râpaș!

Vrea BANI pentru ultrajul de la Ghinda!

Forian Râpaș a declarat că va cere daune materiale pentru faptul că a fost ultragiat în noaptea de Paști, când a fost nevoit să tragă 8 gloanțe împotriva unui agresor.

Comisarul Moldovan, surprins în trafic la ora 2 noaptea! Râpaș l-a executat cu o amendă, iar acum culege roadele răzbunării !

Acum 2 săptămâni, Râpaș a oprit o mașină în trafic, în zona centurii. Mașina respectivă, marca Audi era condusă de o doamnă, iar pe scaunul din dreapta se afla comisarul Moldovan. Râpaș susține că acesta era în stare de ebrietate și NU purta centura de siguranță, motiv suficient pentru a fi amendat!

foto: comisar Ioan Moldovan – șef Poliția Bistrița

La conferința de presă a asisitat și Andrei Oprea, membru de Sindicat. Acesta susține că în IPJ Bn au loc o serie de abuzuri, iar el a fost vizat de 6 cercetări disciplinare în cursul anului trecut. Din acest motiv este alături de Râpaș la această acțiune.

Intervine „Recidivă”, un personaj trimis să-l facă de cacao pe Râpaș!

Un personaj poreclit Recidivă a asistat la conferința de presă și a strigat din capătul camerei:

„Dar bicicletele alea furate din Danemerca pe care le vindeți cu Alin Nebunu.. cum e?”

„Veniți încoace…. domnu contravenient! Veniți dacă aveți ceva de spus! Eu sunt deschis!” – a completat Râpaș.

Andrei Oprea susține că Recidivă a avut mai multe dosare și a fost închis pentru trafic de droguri! Râpaș susține că Recidivă a fost trimis special să-i strice imaginea. Conferința de presă a continuat imediat după ce bărbatul zis Recidivă a părăsit încăperea!

A fost chemat la negocieri s-o lase mai moale! Râpaș vrea să meargă până-n pânzele albe!

Liderul de sindicat NU este dispus să facă niciun fel de concesii și în continuare va sta pe baricade! Râpaș se va adresa parchetului General, deoarece bănuiește că abuzurile comise de Lupșa și Moldovan sunt acoperite de șeful IGPR, care a fost coleg cu șeful IPJ BN.

Circul din IPJ BN afectează imaginea instituției. Florian Râpaș e un maestru al regulamentelor, în timp ce șefii au alte pârghii de control și un orgoliu imens!

 

 

 

Râpaș este în continuare angajat al IPJ BN, specialist în Regulamente interne și greu de prins în off-side pe linie de serviciu! Prin acest scandal, Râpaș își întărește Sindicatul, se ia la trântă cu sistemul și e gata-gata să sprijine orice agent asupra căruia s-ar fi făcut abuzuri!

Comisarii Ovidiu Lupșa (șef IPJ BN) și Ioan Moldovan (șef Poliția Municipiului Bistrița) se văd nevoiți să gestioneze un caz dificil, de polițist care dă din casă… cu legea-n mână și cu sprijin sindical. Faptul că toate controalele venite de la București NU au scos la iveală mare-lucru îl determină pe Râpaș să se adreseze Procurorului General. Ieșirile periodice în conferințe de presă creează un precedent la Bistrița și știrbesc din autoritatea și profesionalismul instituției. De cealaltă parte, sunt mulți agenți care se simt reprezentați de Râpaș și susțin din umbră aceste ieșiri publice, pe motiv că îi temperează pe șefii instituției, care în unele cazuri își impun voința în afara regulementelor !

33 comments

 1. Circ ieftin!

 2. Pentru domnul Gilbert
  Bănuiesc că dumneavoastră în calitate de licențiat în drept aveți voie și dreptul să insultați oameni în spațiul public, atunci îmi cer scuze față de dumneavoastră pentru faptul că nu pot să vă răspund în același mod, dar aveți dreptate se vede după limbaj cine este semianalfabet și un golan care doar sare la bătaie și jignește.
  Deși aș putea să depun plângere față de dumneavoastră, prefer să vă dau un sfat: dacă nu mai suportați consultați un specialist și nu vă mai pronunțați fără a vă documenta cu privire la demersurile pe care le facem.
  Se vede clar că sunteți manipulat și ce este cel mai grav este că nu vă dați seama.
  Cu multă milă vă salut.

 3. Cu asta am terminat , mulțumesc si îmi cer scuze ziarului si cititorilor daca i-am supărat cu ceva , dar nu mai suportam sa fiu înjosit ca lucrător al inspectoratului BN de doua specimene frustrate si paranoice care se maimuțăreau prin presa cu defăimarea conducerii inspectoratului .

 4. Oprea , in locul tău nu as ieși din casa , semianalfabet , mort pe veci in serviciul op, coleg cu un oligofren care ți-a spălat creierul de circumvoluțiuni , oricum nu aveai multe, las si lipsit de orice urma de caracter . Daca ai un pic de curaj in viata ta mizera hai in fata mea si spune-mi ce ai de spus . Fi prima oară in viata ta bărbat si spune-mi in fata , sau te-a învățat colegul derbedeu sa jignești din umbra si sa va ascundeți după fuste ieftine ? Daca aveți obsesii bolnave cu conducerea inspectoratului vorbiți in numele vostru nu in numele tuturor polițiștilor care deja sunt oripilați de aceste doua specimene grotești si murdare !

 5. Domnule Gilbert este păcat că aveți acces la internet. Îmi este milă de dumneavoastră.
  Și spre uimirea dumneavoastră, da, da, avem susținători, cărora le mulțumim pe această cale.
  Și deși nu folosim și nu încurajăm un astfel de limbaj dumneavoastră ați început să adresați jigniri față de doi polițiști, care fără remunerație, încearcă să facă ce nu ați fost dumneavoastră în stare să faceți.
  Din punctul dumneavoastră de vedere tot e numai lapte și miere. Îmi este milă de toți cei care vă împărtășesc părerile, domnule Gilbert.
  PS mai bine rămâneați la telefonul pe care l-ați avut când v-am cunoscut. Accesul la internet dăunează uneori.

 6. Sunt nevoit sa intervin pt prima data !!!!
  Toata lumea sa stie ca eu comentez fara pseudonime !!!
  D.le Gilbert !!!! Nu eu patez imaginea Ipj Bn….altii o fac !!! Eu, in calitate ds politist cu vechime de 24 de ani si ca lider de sindicat, nu mai pot accepta ca unii oameni sa conduca institutii importante cu imaginea patata si prin abuzuri de tot felul asupra politistilor care isi fac treaba !!!
  Domnilor Gilbert, John si altii !!!
  Orii sunteti dezimformati ori sunteti rauvoitori !!!
  Cred ca ar trebui sa va abtineti sa comentati pana organele in drept nu si vor spune cuvantul ! Faptul ca va antepronuntati fara a putea dovedi ceva, ma surprinde, pt ca politisti cu experienta ca voi ar trebui sa si dea seama ca aceste comentarii probeaza o oarecare incompetenta !!!
  Ar trebui sa stiti ca, daca depuneti plangere ( aici este spatiu virtual PUBLIC ) organele abilitate vor stabili daca eu sunt cel care m am folosit de anumite pseudonime si v am insultat aici !!!
  Daca nu stiti asta, inseamna ca ati trecut degeaba prin politie ani de zile !!!
  D.le Gilbert !! Nu ma asteptam din partea ta la asemenea comentarii !!!
  Ma asteptam ca macar din umbra sa ma sustii in activitatile mele !!!
  Si, treaba cu somnul in timpul servicoului : D.le ” ELEV ” ! Aceste acuzatii nu au suport …cred ca din contra, fac tot posibilul sa mi fac datoria….iar pe presupusele prostituate de care vorbesti, le am sanctionat in 4 ani de cand sunt la Ipj Bn doar de cateva ori in total….se poate verifica !!!!
  Mai usor cu defaimarile fara suport real , pt ca induceti ideea ca sunteti „frati” cu „recidiva” !!!!
  Chiar nu va dati seama cat sunteti de penibili ???!!!!

 7. Domnilor Grigore și Ilie( Râpaș și Opre) mă așteptam la mai multă inteligență din partea dumneavoastră. Cu AOl PROXI SOS vă era foarte ușor să vă schimbați ip-ul și să vă ascundeți identitatea dacă tot ați dorit să veniți cu jigniri în spațiul public, sau era usor măcar să postați folosind un Ip rutabill. Sunt curios ce părere o să aibă președintele sindicatului pe care dumneavoastră îl reprezentați vizavi de comportamentul și vocabularul dumneavoastră grotesc.

 8. Aha ! Deci am avut de-a face cu „celebrii mascati”.? Pai normal ca is bețivi si rusinea politiei bistritene din moment ce au un sef bețiv cum e Carp. Vorba aia ce se aseamănă se adună!

 9. Stati acolo in spate,mergeti la sala si nu mai iesiti in spatiul public!
  Este CEL PUTIN o rusine ca sunteti angajati la IPJ B-N,dar macar nu va mai bagati in seama. Iar noi restul,stim ce puteti,adica ZERO pe linie de gandire,discernamant si alte altele(nu pot gasi cuvinte mai simple,scuze).
  Faceti ce stiti: beti,dormiti in duba,beti…si iar dormiti in duba. Eram noi toti mai multumiti daca macar pe langa faptul ca,mintea nu va ajuta si nici solicitutidea,stiati sa ,,dati cu pumnul,, daaaar nu e cazul.
  O adunatura de agramati si pilosi la SAS BISTRITA !

 10. Eh…de la saracii ,,mascati,, care s-au adunat toti pentru comentarii dupa cateva beri(fiind trecut de schimbul I la momentul comentariilor) nu putem sa ne asteptam la prea multe..
  Nu ne asteptam nici cand nu sunt sub influenta alcoolului,ar fii culmea sa ne asteptam acum. Conlcuzie: sunteti vai de capul vostru,va rog nu mai si semnalizati,deja stim cine sunteti…rebuturi fara minte

 11. Rapas rapas ghiduș mic ce esti tu 😃fals si ipocrit 😃😃😃

 12. Bravo! V-ati coalizat toti militeni si faceti pe zmei, ascunzandu-va dupa pseudonime obscure.
  Eu nu vreau sa fac ca si voi ! Sunt o persoana din afara, nu sunt Rapas, dar care e scarbita de ceea ce vede în politia bistriteana. Numai camatari, spagari si papagali sunt in politia bistriteana. Vai de capul vostru ! Chiar nu vi jena sa fiti politisti la cat de penibil sunteti.
  Eu il apreciez pe acel Rapas ca a avut curajul sa spuna ce se intampla in politia bistriteana. Nimic mai mult! Personal nu-l cunosc, nu stiu ce fel de om este, dar jos pălăria pentru franchețea lui.
  Vedeti voi haterilor politisti, voi sunteti niste pupincuristi, care pentru a se pune bine cu sefu sunteti in stare de orice.Regretabil!

 13. Grigore, sau ma rog …rapas .., ai cam lut-o , vei Răspunde intr-un fel sau altul pt limbajul folosit, cum spunea cineva mai jos, “orice pasare pe limbajul ei piere”… adică in cazul tău papagal …te-a chemat omul sa va întâlniți si ai dat dovada de lașitate maxima …,cam urat …cam urat …

 14. Domnule Grigore dai dovada de rebut social după cum vorbești .cred ca ma-ta este rușinată de greșeala genetica pe care a facut-o fătandu-te pe tine 😂

 15. Woau.Ai frecventat si grădiniță la frecvența redusă?stiam ca gimnaziu l-ai facut la 20 de ani.imi plac astia puternici,la mesaje.Ii folosesc pe post de hârtie igienică.Sper sa ne vedem grigoraș,vierme infect

 16. Ba militene cu nume de prost sa nu mai zic de fata, nu mai folosi cuvinte mari ca nu-s pentru un rebut ca si tine.
  Una peste alta sa stii ca ma-ta a facut o singură greșeală. S-a îmbătat și in loc sa se culce cu tatăl tau, s-a culcat cu un măgar, iar dupa 9 luni ai iesit tu, nici om nici magar.

 17. Ma-ta=mama ta?Acum stiam ca esti poponar dl Grigore.Dar nu ma asteptam sa fi sii gerontofil incestuos.Sincer nu o cunosc pe mata.Si in afara ca a născut o maimuță,nu mi-a gresit

 18. Pop Ioan !? Intreaba pe ma-ta daca-i place in fundel ! Sau cel putin ieri i-a plăcut! Militeni ratați ce sunteti!

 19. Dl.Gilbert,rămâneți în casă.Exista un taifun,numit Grigore,extrem de puternic ,cand scrie un mesaj.Dar il cunosc,E un poponar si ii place la fundel.Grigore ai crema?

 20. Ba lache! Tu ai vrut sa ne întâlnim la politie! Tu esti un las si un papagal de judiciarist ! Stai linistit te caut eu la momentul potrivit. La ce greseli de ortografie esti mai prost decât Viorica Dăncilă, maimutoi puturos ce esti !

 21. Aștept sa vi , onoarea lipsa , caracterul subdezvoltat si personalitatea josnica de papagal care te ascunzi după nume fictive te-au facut sa nu apari la întâlnite . Nu ma mira , specimene ca si tine sunt pretutindeni , las , mincinos , om de nimic , neintegrat social si urat , taci pe veci , ți-am legat ciocul !

 22. 14:30 te aștept

 23. Ziua ?

 24. La ora 13:30 Bălcescu 1-3

 25. Mai Gilbert, spune-mi locatia unde te găsesc, ziua si ora si mai vedem noi dupa aia cine-i papagal….

 26. Mai grigore , papagal ieftin cu pene colorate, da-ți numele adevărat si hai sa ne intalnim, sa-ți spun Semnificația cuvântului bărbat !

 27. Pentru d-l Gilbert.
  Oare cunosti semnificatia cuvântului defăimare? Stii cu adevarat ce inseamna sa fii politist ? Ma indoiesc ! Esti, probabil un polițist mediocru care oricand si la orice ora sta capra șefului incompetent, ii faci la orice ora felatie mediului politic si de afaceri. In concluzie un lache….

 28. Draga grigore , știu ca va ascundeti după nume fictive ,ca doar curajul va lipsește cu desăvârșire . Încerc sa apar prestanța unei instituții care in timp si-a câștigat imaginea si autoritatea fata de cei fără de lege si fata de impostori ca voi. Nu am pretenția sa va exprimați intr-un limbaj elevat deoarece ,capacitatea hardului vostru este doar la nivel de P 484…As avea totuși rugămintea sa va cereți scuze public pentru derapajul inconștient , mediocru si ieftin in care , in dorința de evidențiere meschină defăimați onoarea instituției si nu numai . Mulțumesc .

 29. Domnule Râpaș, de când vă mai cheamă și Grigore? Credeți că lumea nu își va da seama cine sunteți? Doar dumneavoastră puneți 10 puncte la finalul unei propoziții. Destul de rău că vă permiteți să jigniți în acest fel o persoană care își spune doar părerea, se vede că sunteți foarte frustrat. Toată vocația a fost luată de dumneavoatră, din acest motiv aveți așa multe rezultate în plan profesional, în afară de a da amenzi prostituatelor pentru trecere prin loc nepermis și de a dormi în serviciu ce alte rezultate aveți? Sau ce înseamnă pentru dumneavoastră a fi polițai?

 30. Cei care au avut comentarii acide la adresa lui Rapas, sunteti niste „labari” pardon politisti frustrați care nu aveti deloc personalitate. Foarte probabil sunteti niste sclavi ai politicului, care pentru o funcție sunteti in stare sa faceti relatie la tot partidu’. In definitiv sunteti niste „politai ” de cea mai joasă speță, fara personalitate, fara vocație, vai de mama voastră……….

 31. Dragă domnule Râpaș, dumneaoastră doriți să da-ți un exemplu de verticalitate și profesionalism, dar de ce nu le spune-ți cetățenilor cum vă efectuați dumneavoastră serviciul de patrulare pe timp de noapte? Vă spun eu o întâmplare dintr-o noapte, eu fiind elev am format împreună cu domnul Râpaș o patrulă, iar în jurul orei 01.00 acesta s-a hotărât că pentru siguranța cetățenilor este bine să se pună la somn, iar pentru 4 ore a asigurat liniștea în zona de competență din vis, dormind. Domnule Râpaș, având în vedere faptul că toată viața ați lucrat ca bocter la ordine publică și făcând un calcul simplu rezultă că jumătate din cariera dumneavoastră de polițist ați dormit, bun profesionist. Sunt curios dacă la calcularea pensiei doriți să vi se recunoască și perioada de somn? Defapt având în vedere că sunteți un polițist mediocru care după ce ajunge la eveniment accentuează scandalul înloc să îl aplaneze, cred că pentru siguranța cetățenilor este mai sigur să continuați obiceiul de a dormi.

 32. Ma simt jignit si in același timp umilit , sa spun ca sunt coleg cu aceste specimene care denigrează instituția in care îmi desfășor activitatea de ani buni . Cu inconstienta , pregătire precară si limbaj de “bordura” , defăimează instituția poliției …ramân mirat si consternat ca nu se iau măsuri …in ce lume am ajuns sa trăim ? Transmit celor care cu retard sever vorbesc de abuzuri ,ca așa ceva nu exista in IPJ BN !

 33. Bravo. De agenti ca el avem nevoie sa opreasca abuzurile din ipj

error: Content is protected !!