Primăria Bistrița pregătește o nouă organigramă. Ioan Turc: ”Nu m-am grăbit. Am ținut să îi cunosc pe oameni și să înțeleg modul în care se integrează în acest puzzle. Acum știu ce avem de făcut!”

La doi ani de la preluarea conducerii Primăriei Bistrița, primarul Ioan Turc anunță că a venit momentul ca organigrama instituției să fie modificată. 

”Lucrăm la modificarea organigramei. Înainte de votul pe bugetul anului 2023, va avea loc și votul pe noua organigramă. Nu m-am grăbit cu modificarea organigramei. Nu am vrut să pățesc ceea ce a pățit, de exemplu, Primăria din Timișoara. Acolo s-au grăbit, au modificat organigrama și acum au o ploaie de procese și un blocaj instituțional sever. Am ținut să îi cunosc pe oameni, să înțeleg utilitatea lor, modul în care se integrează de fapt în acest puzzle mare. Nu îmi place să tai și pe urmă să măsor. Am măsurat, acum știu ce avem de făcut. Și eu, și colegii mei cu care lucrez pe organigramă”, a spus primarul Ioan Turc, joi, într-o conferință de presă în care a prezentat un bilanț al activității din primii doi ani de mandat.

Potrivit edilului Bistriței, prin noua organigramă va fi redus numărul de funcții și unele structuri din cadrul Primăriei vor fi comasate.

”Vom reduce numărul de funcții, vom comasa anumite structuri din Primărie. Vom încerca să ne așezăm mai bine într-o matrice mai funcțională. De fapt, asta ne dorim: ca aparatul să funcționeze mai bine. O organigramă nu se reface de amorul artei. O gândești în așa fel încât aparatul să devină cu adevărat un suport pentru realizarea unei viziuni de dezvoltare a orașului”, a completat primarul Ioan Turc.

Sursa citată a menționat că vor fi purtate discuții și cu sindicatul salariaților din Primăria Bistrița.

”Organigrama o gândim în așa fel încât să răspundă așteptărilor noastre, după doi ani de experiență”, a încheiat primarul.

One comment

  1. Sper domnule primar ca aveți grijă de Radu Dreptate de la social o personalitate care nici calculatorul nu-l știe porni