Primăria Bistrița reabilitează un bloc cu 125 de apartamente de pe Bulevardul Independenței

Primăria Bistrița reabilitează un bloc cu 11 scări, respectiv 125 de apartamente, situat pe Bulevardul Independenței din municipiu, anunță primarul Ioan Turc.

”Ne aflăm pe Bulevardul Independenței, nr. 81. Un bloc cu 11 scări, un bloc mare, care se află într-un proces de reabilitare termică. În august 2023, a fost semnat contractul pentru proiect tehnic, cu execuţie, iar în noiembrie 2023 a început execuţia propriu-zisă a lucrărilor. În perioada de iarnă, au fost executate lucrări de izolare a podului şi subsolului, lucrări de reparaţii și schimbare a învelitorii, precum şi de înlocuire a tâmplăriei. În prezent se derulează lucrările de izolare termică a faţadelor. Suprafața este mare, de peste 12.000 de metri pătrați. De asemenea, numărul de apartamente este mare – 125”, a spus primarul Ioan Turc într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook.

Sursa citată afirmă că a purtat discuții cu locatarii acestui bloc și spune că aceștia s-au declarat mulțumiți de lucrările efectuate până acum.

Am discutat cu oamenii care locuiesc în acest bloc din municipiul Bistrița și mi-au spus că sunt mulțumiți de modul în care lucrările se desfășoară, de calitatea și de ritmul acestor lucrări. Sunt mulțumiți de faptul că șarpanta, acoperișul sunt reabilitate integral, de faptul că subsolul a fost reabilitat capital. Sunt mulțumiți de modul în care muncitorii își fac treaba. Aceste lucrări ar trebui să fie finalizate în luna noiembrie a acestui an, dar ele vor fi finalizate cu mult mai repede, în circa 2 luni”, a explicat Ioan Turc.

Potrivit edilului, procesul de reabilitare a blocurilor de locuințe este o prioritate pentru administrația pe care o coordonează. ”Pe de o parte, orașul are de câștigat la aspect. Pe de altă parte, oamenii vor plăti mai puțin iarna și vor avea un confort mult mai bun vara”, a adăugat Ioan Turc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *