Primarul Nicolae Moldovan: S-a decis efectuarea unei expertize tehnice în cazul podului peste râul Someșul Mare

Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, a anunțat că s-a decis efectuarea unei expertize tehnice în cazul podului aflat în construcție peste râul Someșul Mare, după ce mai multe grinzi ale acestuia s-au prăbușit în urma vijeliei de joi, 13 iulie.

Într-o postare pe o rețea de socializare, primarul Nicolae Moldovan spune că situația petrecută în urma vijeliei de joi a fost discutată într-o ședință a Consiliului Local Beclean în care s-au prezentat toți pașii care se fac pentru a putea continua lucrările la podul peste râul Someșul Mare.

”Au fost la fața locului reprezentanți din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții, s-a primit o înștiințare de la Apele Române prin care se cere de urgență îndepărtarea din albia râului a grinzilor și s-au transmis toate acestea constructorilor pentru a lua măsuri conform instituțiilor abilitate. Am înștiințat mai departe toată situația de la fața locului Ministerului Transporturilor (CNAIR) cu care suntem în parteneriat în derularea obiectivului construirii Variantei de ocolire a orașului Beclean. S-a decis efectuarea unei expertize tehnice de specialitate de către o firma de expertiză externă, care începând cu săptămâna viitoare va analiza la fața locului producerea acestui eveniment și vom avea un raport scris care se va înainta către Minister și către constructor, iar în urma acestor evaluări de către toate instituțiile abilitate vom lua măsurile care se impun pentru a putea continua în bune condiții construirea acestui obiectiv important”, a spus primarul Nicolae Moldovan.

Tot în cadrul ședinței de Consiliu Local a fost prezentat un raport operativ cu privire la pagubele semnalate la nivelul orașului Beclean.

Am decis împreună cu consilierii locali ai orașului Beclean ca, la următoarea rectificare a bugetului local, să aprobăm un fond de urgență pentru calamități care să fie la dispoziția Consiliului Local pentru ca în astfel de situații să reacționăm prompt pentru a ajuta de urgență cetățenii care sunt afectați și nu au capacitatea de a interveni a-și reface stricăciunile cauzate de calamități. Va fi pusă la dispoziția cetățenilor o macara cum am făcut de fiecare dată în asemenea situații pentru a interveni la înălțime acolo unde e nevoie la repararea acoperișurilor. Viitoarele bugete locale ale orașului Beclean vor avea un capitol special prevăzut pentru calamități, întrucât vedem că astfel de situații pot să apară mai des decât ne puteam imagina”, a mai adăugat primarul orașului Beclean.

Nicolae Moldovan a mai precizat: ”Vă vom ține la curent cu fiecare etapă pe care o parcurgem pentru urmările calamităților produse în 13 Iulie 2023 la nivelul orașului Beclean”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!