Procurorii au intrat pe fir! A început urmărirea penală pentru abuz în serviciu și pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești! BLOCUL de pe Lucian Blaga are autorizația suspendată de-acum 2 luni, dar Primăria a refuzat să pună LEGEA-n aplicare și imobilul e gata-ridicat!

Primăria Bistrița a autorizat construcția unui bloc de 6 etaje la intersecția străzii Lucian Blaga cu Calea Moldovei. Imobilul are S+P+4E +2 E retrase și este construit de Marius Negrea, patronul firmei Consult Imobil. Blocul de pe Lucian Blaga este construit pe o parcelă relativ îngustă, dar după cum se vede imagini, imobilul este unul spectaculos cu terase la etajele superioare, cu spații comerciale la parter și spații verzi.

Autorizația a fost SUSPENDATĂ!

Un vecin a dat în judecată Primăria Bistrița și a obținut o hotărâre judecătorească prin care se suspendă autorizația eliberată de Primărie. Asta deoarece magistratul a considerat că există indicii vădite de încălcare flagrantă a legii, prin eliberarea autorizației de construire.

Primăria NU a pus în aplicare hotărârea judecătorească și s-au mai construit 3 etaje! Într-un final a început urmărirea PENALĂ pentru abuz în serviciu și ne-respectarea hotărârii judecătorești!

Decizia Tribunalului privind suspendarea autorizației de construire a fost pronunțată în 22 mai și comunicarea s-a făcut câteva zile mai târziu (29 mai). Cu toate astea, nicio instituție cu pârghii de control NU acționează pentru punerea în aplicare a hotărârii judecătorești. La 2 luni de la pronunțarea hotărârii judecătorești, lucrările continuă și constructorul a ridicat ultimele 3 etaje și au început lucrările de compartimentare.

Într-un final, procurorii bistrițeni au început urmărirea penală pentru abuz în serviciu și ne-respectarea unei hotărâri judecătorești. Pe surse, cel vizat de procurori ar fi primarul Ovidiu Crețu. Desigur, în cadrul cercetării penale, persoana cercetată are prezumția de nevinovăția.

 

Autorizația de construire e SUSPENDATĂ, dar cu toate astea, BLOCUL e ridicat! 3 etaje s-au construit DUPĂ pronunțarea instanței, în timp ce autoritățile din Bistrița dormeau de-amiaz’!

Firma Consult Imobil, care a obținut autorizația NU este parte în procesul intentat în vederea suspendării și fără niciun impediment din partea autorităților, a continuat lucrările. La această oră, blocul din spate este UMBRIT total și imobilul de pe Lucian Blaga are P+ 3 etaje. Ultimele 3 etaje s-au construit cu girul autorităților locale, care NU au sistat lucrările, deși exista o hotărâre judecătorească în acest sens.

 

Clienții care cumpără apartamente riscă să fie DEMOLAȚI! S-a solicitat notare în cartea funciară…. ca să fie informați despre posibila DEMOLARE!

Partea vătămată a intentat proces pe fond și au cerut DEMOLAREA imobilului, dar până atunci, au solicitat o notare în cartea funciară… Practic, orice client care ar cumpăra apartament ar fi informat în extrasul CF că există un proces anulare autorizație, anulare certifica de urbanism, oprire executării lucrărilor și demolarea. Dacă notarea în cartea funciară va fi admisă, cetățenii care ar dori să cumpere apartamente în blocul respectiv vor fi informați asupra riscurilor la care se expun odată ce cumpără un apartament în acel imobil.


Procurorii bistrițeni coordonează cercetările efectuate de organele de Poliție din cadrul IPJ BN – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, acolo unde șef-serviciu a fost desemnat Şef Serviciu – Subcomisar de poliţie BULZ Ioan.

Ce riscă primarul dacă-i găsit VINOVAT: închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică!

art 297.

Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Art. 287

Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti
(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
b) refuzul organului de executare de a pune în aplicare o hotărâre judecătorească, prin care este obligat să îndeplinească un anumit act se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Procurori și judecători vs. politicieni și milionari!

Este un precedent la nivelul administrației publice faptul că o hotărâre judecătorească este ignorată pur și simplu și în loc să fie pusă în aplicare este interpretată de juriștii Primăriei Bistrița. Lucrările NU au fost sistate și cât timp autorizația de construire a fost suspendată, s-au mai ridicat 3 ETAJE. Într-un final a început urmărirea penală pentru abuz în serviciu și nerespectarea unei hotărâri judecătorești și cazul se anunță a fi unul interesant și delicat, fiind în joc reputația unui primar și interesele de milioane de euro ale constructorului, care au fost încurcați de un magistrat care a îndrăznit să SUSPENDE o autorizație de construire eliberată de Primăria Bistrița!

9 comments

 1. Eu cred ca exagerati.
  Investitorii acestia aduc banii la bugetul local nu unul cu o amarsta de casa.
  Trebuie ajutati

 2. Nu am vazut un muncitor care sa poarte echipament de protectie…..asta in conditiile in care zilnic trec prin zona inspectorii ITM!

 3. Dar pe unde are asta accesul la parcari?
  Sunt doar 2 m latime pana la bloc.
  Unde are spatiile verzi, platforme??
  Doamne de s-ar termina odata cu asfel de abuzuri.

 4. Daca s ar verifica documentele de la primarie planul general s-ar conststa ca acolo erau permise numai parter si doua etaje, sunt multe nereguli.
  -spunea cineva ca nu i sa cerut studiu de insorire si el totusi il are. INTREBARE cznd s-a facut? Cred ca dupa ce a inceput tavalugul.
  INTREBARE? ce specialist a facut acest studiu?
  Umbla vorba prin targ ca proiectantul care a facut si semnat proiectul nu are drept de semnatura.
  Cum verifica urbanisti si ce pazeste arhitectul sef?
  SUNT MULTE INTREBARI SI MULTE DE VERIFICAT LA ACEST SERVICIU SI NU NUMAI.
  SUCCES SPUN SI EU DSR MA INDOIESC CA SE VA INTAMPLA CEVA.

 5. Si eu spun succes dar din pacate nu se va intampla nimic
  Este prea mare increngatura
  Daca se va afla cine este in spatele acestui investitor nu numai Olteanu, asa ca nu se va intampla nimic.
  Oricum succes.

 6. Este o lege din 2017 din care rezulta ca primari si viceprimari nu raspund de nimic.
  Are angajati specialisti pe sectoare de activitate si acestia raspund.
  Nu poate primarul sz gie si economist si arhitect si inginer si etc.
  Vor plati cei care au semnat autorizatia daca se va da demolarea.
  Administratiz a fost lasata la mana politicului de aceia si salariile le hotaraste primsrul.
  Faci ce iti spun altfel pleci, eu oricum nu raspund.
  SITUATIA ESTE GRAVA DACA SI FUNCTIONARI PUBLICI AU FOST POLITIZATI.

 7. Este strigator la cer !!!
  Cum isi permit lucratorii din cadrul Primariei Bistrita, in frunte cu primarul, sa se stearga la c.. cu o hotarare judecatoreasca????!!!!!
  INADMISIBIL !!!
  SUCCES PROCURORILOR !!!!

 8. Speram sa se rezolve odata acest caz revoltator

 9. Balan Marius - contribuabil

  Astept dracului odata sa intre procurorii pe fir si in numele meu sa vada de ce primaria lu PESTE IMPUTIT imi refuza de 11 ani eliberarea AUTORIZATIEI casei mele facuta pe terenul meu si nu a statului. Teren impozitat continuu, culmea din 1939. Cum vine asta ?

error: Content is protected !!