Programul „O masă caldă” NU a fost implementat ca lumea, din cauza primarilor incompetenți! Cristina Iurișniți: „Fără o administrație locală de calitate, educația din România nu va putea fi reformată!”

Deputatul USR Cristina Iurișniți a făcut o analiză a școlilor care au primit bani, dar NU au desfășurat programul „O masă caldă”… din cauza administrațiilor locale, care NU s-au implicat suficient de mult în derularea acestui program! 

„Elevii din 13 școli incluse în programul ,,O masă caldă” nu au beneficiat de pachetul alimentar din cauza indiferenței și incompetenței autorităților publice locale.

În răspunsul trimis de Ministerul Educației Naționale (http://www.cdep.ro/interpel/2018/r6218A.pdf ) transmis ca urmare a întrebării mele referitoare la stadiul de implementare a programului ,,O masă caldă” aflu cu surprindere că, din cele 50 de școli incluse în program, doar 37 dintre acestea au beneficiat de servicii alimentare.

Iată cum unele autorități locale din România prejudiciază sistemul de învățământ prin lipsă de implicare, dezinteres sau incompetență, iar cei care au de suferit sunt elevii cei mai vulnerabili.

Conform răspunsului Ministerului Educației Naționale,cauzele pentru care proiectul ,,O masă caldă” nu s-a implementat în 13 școli sunt:

– nefinalizarea de către autoritățile locale a procedurilor de achiziție
-neimplicarea autorităților locale
-lipsa de personal din școli.

Fără o administrație locală de calitate care să se implice în rezolvarea problemelor comunității, care să militeze pentru o educație de calitate și pentru oferirea de șanse egale pentru elevi și tineri, educația din România nu va putea fi reformată. Proiectele bune de la centru, pentru a deveni realitate, au nevoie de o susținere permanentă din partea primăriilor și a Consiliilor Locale.” – a transmis Cristina Iurișniți

One comment

  1. İată cine striga ca din gură de şarpe:
    FĂRĂ PENALI ÎN FUNCŢII PUBLICE- !!!
    Plângere penală pentru ÎNȘELĂCIUNE pe numele Cristinei IURIȘNIȚI. Deputatul bistrițean din partea USR s-a folosit de un consilier „la negru”, fără angajare, fără contract, fără nimic-!
    Numai că, la un moment dat, İurișniți ia decizia de a suspenda activitatea biroului parlamentar de la Sîngeorz-Băi, situație în care Nelu Boldea se „trezește” pe drumuri și fără angajare, înainte de sărbătorile de iarnă, cu doi copii minori în întreținere.
    *Având în vedere acestea, Boldea a luat decizia de a acționa în instanță Cabinetul Parlamentar Cristina Ionela Iurișniți la care se adaugă și o PLANGERE PENALA – pentru înșelăciune pe numele deputatului USR.

error: Content is protected !!