Rămasă fără locuință în urma unui incendiu devastator, o familie din Bistrița Bârgăului are nevoie de ajutor

O casă din comuna Bistrița Bârgăului a fost mistuită de flăcări săptămâna aceasta, agoniseala de-o viață a unei familii fiind făcută scrum. Rămasă fără locuință, familia are acum nevoie de ajutor.

Pe rețelele de socializare a fost lansat un apel umanitar pentru a ajuta familia care trece prin momente dificile.

Ca urmare a incendiului devastator care a avut loc în localitatea noastră, în data de 19.02.2024, familia Tomoroga Ileana a lui Vasile Moraru a rămas fără locuință, aceasta arzând în totalitate. În funcție de posibilitățile fiecăruia, lansăm un apel la solidaritate cu sprijin financiar sau de orice altă natură. Donațiile se pot face la magazinul de la blocul de locuințe, vizavi de Ocolul Silvic și în contul dnei TOMOROGA ELENA – RO14CECEB00008RON3100284, activ de astăzi 21.02.2024. Persoană de contact: dna Steff Anuța“, este mesajul postat pe pagina ”Comuna Bistrița Bârgăului” de pe Facebook.

Din imaginile postate în mediul online se poate observa că locuința a fost distrusă de incendiu, fiind afectate elementele de structură, încăperile și acoperișul.

Casa a fost cuprinsă de flăcări luni dimineața, pompierii stabilind că incendiul s-a produs după ce o butelie a explodat. În urma acestui eveniment, o femeie de 20 de ani și un copilaș au fost transportați la spital cu arsuri.

Medicii au stabilit că femeia a suferit arsuri de gradul I și gradul II pe aproximativ 16% din suprafața corpului (la nivelul feței, antebrațelor, mâinilor, feselor și genunchilor). Pacienta a beneficiat, la UPU-SMURD, de investigații clinice și paraclinice în urma cărora medicii au decis transferarea acesteia la Centrul de arși de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași”.

Copilașul a suferit o arsură minoră de gradul I pe obrazul stâng și, după ce a primit îngrijirile specifice în UPU Pediatrie, a fost externat cu recomandări medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *