Reabilitarea Castelului Teleki de la Comlod, estimată la circa 41 de milioane lei

castel comlod ziar de bistrita

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a aprobat luni, în şedinţă extraordinară, documentaţia și indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Castelului Teleki de la Comlod, investiția fiind estimată la circa 41 de milioane de lei.

Administrația județeană și-a propus să solicite finanțare europeană pentru restaurarea acestui imobil, considerat ”fratele mai mic” al Castelului Teleki de la Posmuș. 

Proiectul ”Reabilitarea Castelului Teleki Comlod” se va depune, de către județul Bistrița-Năsăud, spre finanțare în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027. (…) Data și ora pentru începerea depunerii de proiecte este 25 august 2023, ora 10:00. Având în vedere că apelul este competitiv se dorește depunerea de către județul Bistrița-Năsăud a proiectului “Reabilitarea Castelului Teleki Comlod” în cel mai scurt timp posibil de la data deschiderii apelului”, se arară în proiectul de hotărâre aprobat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Întreaga investiție în reabilitarea Castelului Teleki este estimată la circa 41 de milioane de lei.

Administrația județeană propune restaurarea Castelului Teleki de la Posmuș și redeschiderea acestuia pentru publicul larg şi vizitatori, fiind valorificat astfel potențialul turistic al acestui imobil de patrimoniu.

Noua funcțiune a Castelului Teleki de la Comlod va fi muzeală şi turistică, fiind posibilă organizarea unor evenimente şi festivaluri cu specific divers.

În prezent, Castelul Teleki de la Comlod se află în avansată stare de degradare. În anul 2020, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a alocat fonduri din bugetul propriu pentru realizarea unor lucrări de punere în siguranță a acestuia.

Castelul este situat în intravilanul localității Comlod, comuna Milaş, fiind înscris pe lista monumentelor istorice de interes național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!