Haiducul Dan Resvanță a chemat Garda Forestieră și numără copacii tăiați abuziv în pădurile din Tiha! Prima victimă: fratele său, zdrobit în bătaie!

Dan Resvanță continuă lupta cu mafia lemnului din comuna Tiha Bârgăului și în urma sesizărilor repetate, au fost trimiși inspectori ai Gărzii Forestiere. Începând de ieri,  aceștia au numărat cioatele copacilor tăiați abuziv în pădurile comunei.

Dan Rezvanță este cel care a solicitat acest control și totodată cel care indică urmele tăierilor  abuzive, în timp ce comisarii Gărzii de Mediu constată și întocmesc procese verbale, care ulterior pot ajunge pe masa procurorilor. Rezvanță susține că până acum a găsit 50 de cioate. Controlul din pădure s-a desfășurat sub paza jandarmilor înarmați.

r881„Vreau să vă spun că am început dintr-o parte a pădurii, NU ca găina din mijlocul gunoiului și am găsit în câteva ore peste 50 de cioate. Numai într-o zi… ca dovadă stau procesele-verbale. Pădurarul, ce s-a gândit? Să mă scoată pe mine din echipă și să numere numai ei, dar așa ceva NU se poate pentru că eu am chemat Garda Forestieră, eu le arăt urmele, ei constată și fac actele. Cer și io proces-verbal în dublu-exemplar ca să trimit și eu la Guvern, să am dovezile mele. Vă spun… abia a început totul și se miră lumea de capul lor că amu nu mai au ce face! EU nu mă las!” a declarat Rezvanță.

Rezvanță susține că brusc, pădurarul s-a îmbolnăvit și controlul a fost sistat până luni și există presiuni enorme pentru anularea acestor verificări.

Garda Forestieră Cluj este o instituţie publică teritorială, cu personalitate juridică, în subordinea autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, finanţată integral de la bugetul de stat, cu atribuţii în implementarea şi controlul aplicării regimului silvic şi cinegetic în fondul forestier naţional şi în vegetaţia forestieră de pe terenurile din afara fondului forestier naţional. Își desfășoară activitatea pe raza județelor Cluj, Alba, Bistrita-Nasaud si Maramures.

Mize enorme! Urmează afacerile cu pădurile grănicerești și actele false date proprietarilor!

Rezvanță a-nceput un război cu mafia locală și susține că oameni cu conexiuni politice controlează afacerile cu lemn din comună. Tăierile abuzive sunt doar o mică parte, dar Rezvanță susține că miza cea mare o reprezintă pădurile grănicerești ale comunei, aproximativ 10.000 de hectare, gestionate de o mână de oameni. De asemenea, Rezvanță susține că persoane cu influență au reușit să obțină în fals acte de proprietate, în cârdășie cu oameni care au avut acces la documente.

 

r12-589x400„Am primit amenințări, că vin neamurile pădurarului din Italia și îmi arată ei mie, că până la urmă plătesc niște bulgari să mă termine definitiv. Sunt speriați și nu știu ce să mai facă! Sunt afaceri grele, cu pădurile grănicerești, cu lucrări supra-evaluate… e grav de tot. Fratele meu NU a venit cu mine în pădure, iar eu m-am dus împreună cu jandarmii să numărăm cioatele. La alimentară, am înțeles că l-au bătut. E jale ce se întâmplă aici și o să iasă circ mare de tot. Miza e normă și sunt bani  mulți și vă spun sincer că s-a ajuns departe. Și cu casa ce mi-au aprins-o și cu focurile de armă, tot de-aici mi se trag!” a declarat Rezvanță!

 

Fratele lu Rezvanță, băgat în spital de neamurile pădurarului!

Titus Rezvanță a fost spitalizat în urme unei altercații ce a avut loc în comună. Haiducul Dan Rezvanță crede că frate-so a fost bătut bătut de un văr al fostului primar ( unul din pădurari) deoarece au început controalele și se simt cu musca pe căciulă:

 

iiDan Resvanță împreună cu Garda Forestieră vrea să continue acțiunile demarate și să numere cioatele din pădurile din Tiha Bârgăului. Tensiunile sunt mari în comuna Tiha, care a ajuns celebră prin focuri de armă case și mașini de Poliție incendiate în preajma alegerilor electorale.

 

 

 

 

 

Citiți și:

res1-609x4001INTERVIU: Haiducul Resvanță n-o murit, numa’ un pic s-o hodinit: “Sunt NEVINOVAT! Mă duc la CEDO și cer un milion de euro pentru că m-au ținut închis fără să aibă probe! Lupt cu MAFIA pe toate fronturile!”

http://www.ziardebistrita.ro/resvanta-is-back/

3 comments

  1. Dan Rezvanță, sunt mii de oameni în țara asta care te apreciază și sunt de partea ta!

  2. Se pare ca Resvanta a spus adevarul

  3. jos cu mafia lemnului! bravo haiducilor!!!

error: Content is protected !!