INTERVIU cu Rezvanță, omul care luptă pentru pădurile din Tiha! Haiducul rămas singur împotriva tuturor se teme de BLATURI: „procurorii, la presiunea celor care vor fi verificați, sunt în stare să mă ASCUNDĂ!”

Dan Rezvanță a acordat un interviu pentru „Ziar de Bistrița” și a explicat scopul acțiunilor sale. Haiducul din Tiha se teme că va fi băgat la zdup pentru ca cei aflați acum sub controale să se poată salva. În urma sesizărilor lui Rezvanță către D.N.A, pădurile comunei sunt verificate de Garda Forestieră și se întocmesc procese-verbale. Acțiunile de fond vor fi reluate săptămâna aceasta, iar Rezvanță a cerut control amănunțit și vrea să verifice metru cu metru!

 

„Țircusul” de la Tiha! Vezi motivul pentru care pădurarul și fratele acestuia l-au bătut pe fratele lui Dan Rezvanță!

 

 

Sub paza înarmată a jandarmilor, Garda Forestieră a numărat cioatele de pe cantonul administrat de Dumitru Ilieși, dar și de pe celelalte cantoane. Pădurarul Dumitru Ilieși (care ulterior l-a bătut pe fratele lui Rezvanță) a solicitat îndepărtarea acestuia din comisie, dar NU i s-a aprobat acest lucru. În fapt, Dan Rezvanță este martor-delegat în această comisie, este OBLIGAT să fie de față și are dreptul să indice urmele cioatelor.

De menționat că Rezvanță și pădurarul Ilieși sunt martori în dosarul cu incendiul din Tiha și NU au voie să ia legătura (conform termenilor ce privesc controlul judiciar). După controalele din pădure, Rezvanță a fost chemat la procurori să dea expicații despre faptul că ar fi luat legătura cu pădurarul, deși avea interdicție.

 

Se teme de BLATURI: „procurorii, la presiunea celor care vor fi verificați, sunt în stare să mă ASCUNDĂ!”

 

Rezvanță explică probemele pe care le are cu legea și zice că riscă să fie băgat în temniță pentru că ar fi luat legătura cu pădurarul deși avea interdicție în acest sens: „Eu când am mers în pădure am întrebat avocatul și mi-a zis că pot merge, dar să NU iau legătura cu el! NU am vorbit nimic, doar am indicat cioatele. Au fost de față 2 jandarmi, doi inspectori de a Garda Forestieră, doi de la Ocolul Silvic, eu și Dumitru Ilieși”  zice Rezvanță!

 

 

 

Despre bătaia aplicată de pădurar lui Titus Rezvanță, fratele haiducului!

 

x1 - Copy

x2

 

 

 

 

 

 

 

Atacatorii sunt în libertate, dar Dan Rezvanță NU se teme și continuă să numere cioatele din pădurile comunei. Dumitru Ilieși și fratelui său vor fi cercetați pentru faptele lor, în cursul săptămânii ce urmează.

 

 

 

Rezvanță vrea dreptate: „Pădurile grănicerești sunt ale tuturor!”

 

Dan Rezvanță susține că miza cea mare o reprezintă pădurile grăncierești, în suprafață de 11.000 de hectare, care ar fi administrate de un grup de interese.

 

 

Rezvanță: – Astea (pădurile grănicerești) sunt pădurile tuturor, sunt pădurile noastre, ale tuturor… eu pentru asta mă bat!

Reporter: – Despre ce pagubă vorbim, în decursul acestor ani?

Rezvanță: – Undeva la 10 milioane de euro cel puțin! NU numai în domeniul silviculturii, ci lucrări supra-evaluate, retrocedările făcute ilegal… aici e problema. NU despre câteva mii de cioate pe care le găsim la un pădurar… le găsim dacă NU mă ia și pe mine cu inima, cum l-a luat pe domnul pădurar care l-a bătut pe fratele meu… a zis că are cu inima și să-i dăm termen 3 zile să meargă la Mureș (ironic).

Reporter: – Ce persoane sunt implicate în lucrările supra-evaluate, în retrocedări?

Rezvanță: – NU pot să dau nume, dar sunt persoanele care conduc de-atâția ani comuna. Sunt firme mari. Eu dacă fac un apel pe faceboook să văd cine mă susține… nu o să vină nimeni, nici frate-mio… și totuși eu merg înainte și lupt!

Reporter: – Credeți că de unul singur veți reuși să învingeți sistemul?

Rezvanță: – Da… da , NU mă gândesc că nu. Am și eu pe cineva sus!

Reporter: – Problemele avute cu casa și cu mașina din primul dosar, NU credeți că v-au știrbit imaginea?

Rezvanță: – Aici e durerea mea…. nu că am pierdut alegerile. Mi-e ciudă că mi-au stricat imaginea și când ajunge în capul omului de la țară o idee, că ăla e nebun că i-a dat foc la casă, și- o împușcat mașina, o dat foc la mașina Poliției, ăla le face pe toate… e greu să-l conving că NU e așa. Acuma vin eu cu argumente, că sunt acuzat pe nedrept… e foarte greu să-i întorci la om mentalitatea… dar până la urmă o să-și dea seama cine e vinovat…

Reporter: – Sunt voci care vă acuză că urmăriți numai banii și popularitatea…

Rezvanță: – Nu… eu în presă niciodată NU am ieșit până în campanie!

Reporter: – Și banii?

Rezvanță:-  Când am bani sunt învățat, când n-am bani sunt învățat.. pentru alții care sunt sus și cad e mai greu! Eu nu sunt pentru bani!

Reporter: – Dar cu asigurările erați acuzat că ați încasat o sumă frumoasă…

Rezvanță: – Gura lumii NU o poți opri! Dacă faci ești hoț…. dacă NU faci, ești un puturos, un om de nimic. Gura lumii NU o poți opri și orice zici și orice faci NU e bine pentru unii!

 

Starea de tensiune persistă în comuna Tiha Bârgăului, dar Rezvanță este hotărât să meargă până la capăt și susține că va demonstra tuturor că are dreptate.

 

Citiți și:

 

page3-404x400Haiducul de pe Bârgaie, Dan Rezvanță zice că a fost atacat de “mafia lemnului”: i-au dat foc la casă și au tras cu arme de vânătoare în mașina sa!

http://www.ziardebistrita.ro/haiducul-de-pe-bargaie/

 

 

12 comments

 1. DACA CITESTE SI PADURARU PULI MELE VREAU SA STIE CA YO IN MOMENTUL DE FATA O SA AM GRIJA PERSONAL SA FIE BAGAT IN SPITAL SNOPIT IN BATAE SI EL SI CACATU DE FRATISU! EXACT CUM AU FACUT EI ZMEI PULI MELE !!AI BELIT PULA CACATULE DE PADURE!!!

 2. DOAR VORBE SI ATAT DE ASTA AM AJUNS IN HALUL IN CARE SUNTEM
  NU MIA BINE ASTEA CARE AU COMENTAT MACAR CA SUNT DE AJUNS SAMERGEM LA FATA LOCULUI SI SA II RASPUNDEM JEGULUI CU ACEASI MONEDA SNOPIT IN BATAE SI BAGA IN SPITAL PADURARUL MORTILOR MASI IN GAT SI EL SI FRATISU SI DAT FOC LA CASA SA SE FACA UN EXAMPLU MACAR ODATA IN APROAPE 30 DE ANI DI ANIMALELE ASTEA CORUPTE CARE NE IAU TARA BUCATICA CU BUCATICA?EU UNU CRED CA ASTA E ULTIMA SOLUTIE LA CE BATAIE DE JOC AM AJUNS LA NOI IN TARA(VB DE OMUL CINST DE RAND) CARE E PE CALE DE DISPARITIE IN ROMNIA DE ASTAZI?VOI CE PARERE AVETI?

 3. de furat sa furat de cind ie lumea , ne-au furat turci ne-au furat tatari ne-au furat romani germani si poporul rus aurul si tezaurul din tara,tot asa sa furat la nivel inalt de exemplu si com tiha.sa nu spuneti ca nu stiti si nu ati vazut, daca voua nu va pasa ieu nu mai pot tolera hotia si nedreptatile care se-au facut si se fac la nivel de comuna, vreau sa am un trai decent sa asiguram cu toti un viitor copiilor si nepotilor nostri ……. m-am saturat sa fiu injosit si sluga la straini ……..

 4. Intrebarea e de ce nu s a facut nimic ,acum si o dat seama dl dan ca se fura pana acum nu,au fost 20 si cv de ani aceeasi oameni la conducere,de ce drept acuma se fura pana acuma nu ?

 5. dom. postar apropo…. de discutia noastra alta data sa te documentezi mai bine ieu am fost in temnita acum 18 ani in 1998

 6. dom. postaru daca tot ai iesit cu un com. de ce nu spui oamenilor pent. ce am fost inchis. ,pentru o infractiune silvica,si un acident auto, sincer sa fiu nu te cunosc nu imi amintesc de tine, de popa si de tamiia lui imi amintesc , si de alte lucruri care nu ierau tocmai placute ieu consider ca toate sint de domeniul trecutului,acum ar fi timpul sa lasam orgoliul si trecutul fiecaruia ,sa ne unim cu toti sa venim cu idei de viitor ,sa luam exemplu din tarile unde am trait si traim si in prezent, si sa facem ceva pentru tara in care traim VIITORUL SI LINISTEA NOASTRA IE ACASA….. va multumesc tuturor pent. intelegere va astept cu idei si sugesti noi

 7. ma ca si corectitudine nu esti cel mai correct om sa no mai dam de gard ca doar ai facut parnaie cu mine si cine ii dadea foc la tamiie la popa MARICA in 2008 dar acum so luam un pic punctual
  1,cu toti stim ca cabana din fintinele pt ce ai luato sal intrebam pe TONI BURBULEA cind iai platit de unde ai scos bani si unde iii tineai pt un om care na muncit niciodat cinstit eu cred tu nu poti justifica aceste bunuri

  2 acum intrebarea se pune de unde atita nevoie de dreptate de la un individ ca tine care nu a dat 2 lei pe lege anterior faptelor de acum

  3eu imi pun intrebarea daca unu ca tine poate sa faca cu adevarat dreptate daca nu cumva esti mai mult subiectiv decit obiectiv de ex dc nu te duci si la varata in partida( BICOIA) sa vezi si ce exista acolo

  4 intradevar nevoia de dreptate exista si trebuia sa inceapa de undeva pt ca de la niste indivizi ca astia am fost nevoiti sa ne parasim casele,locurile si tara

  5 acum ca tot vb de probitatea ta morala eu cred ca fiecare om are nevoie de o noua sansa asa ca sustin cu tine cu toate ca nu esti cel mai in masura sa faci asta

  6 acum ca tot ai inceput razboiul te rog incearca sa fi onest si sa dovedesti ca nu ne inseli asteptarile

  7incearca sa aduci adevaru la suprafata si nu te lasa coplesit de interesele materiale sau de alte influente s

  8 daca tot ai luato pe calea asta dute pina in capat si descopera toate mirsaviile ce sau petrecut

  p,s, sincer iti doresc success si meri cu dreptatea si ai sa vezi ca o sa fie bine

 8. Fii tare omule ca jigodiile sunt multe!

 9. Felicitări!!

 10. Bravo Dan!! Toată nedreptatea aplicată comunei Tiha Bărbatului de către vechea conducere si mafia acesteia a ajuns la limita ,ii ia cu inima pe cei care au ajuns la averi impresionante dintr un simplu salariu de bugetar ,în special cei care au păzit pădurile, iar în ceea ce privește susținerea pe care o ai în rândul locuitorilor comunei ,este mare si se va mobiliza la momentul potrivit. Succes! Dreptatea sa iasă la iveală!!!

 11. Prefectul?!
  Politia?!

  Cate buzunare mafioate umfla borfasii aia?

  Chiar e Romania sat fara caini?

 12. Respect pentru acest om ,are coloana vertebrala….un roman adevarat care are putere sa lupte cu mafia lemnului,acest om trebuie sustinut.Respect!!!Jigodiile care i au atacat fratele sa fie trasi la raspundere pentru faptele lor!

error: Content is protected !!