Robert Sighiartău: PNL Bistrița-Năsăud se va reorganiza! Avem nevoie de un bilanț și de o analiză la nivelul filialei noastre!

Deputatul Robert Sighiartău, care a candidat la alegerile locale din 9 iunie pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și care a reușit să obțină peste 49.000 de voturi, a declarat miercuri, într-o conferință de presă susținută la sediul PNL Bistrița-Năsăud, că filiala județeană va trebui reorganizată, urmând ca în perioada următoare să se facă un bilanț și o analiză serioasă a activității politice din ultimii ani.

“Numărul de peste 49.000 de voturi obținute la alegerile locale din 9 iunie este unul care pe mine mă onorează. Uitându-mă în istorie, am văzut că niciun candidat al Dreptei nu a mai luat un număr așa de mare. Sigur că asta mă obligă foarte mult să țin steagul Dreptei sus în județul Bistrița-Năsăud și să continui lupta cu administrația Radu Moldovan. E clar că cei 49.000 de oameni nu se regăsesc în modul în care se administrează județul, asta în contextul în care eu am reușit să expun doar o parte din problemele județului în timpul acesta scurt de 2 luni de zile. Însă, cu toată forța, cu echipa noastră, vom ține steagul Dreptei sus și ne vom reorganiza. Avem nevoie clar de un bilanț și o analiză la nivelul filialei noastre, să vedem ce e de făcut, pentru că urmează două bătălii importante – alegerile prezidențiale și alegerile parlamentare. Și atunci trebuie să facem o analiză organizatorică, pentru că avem ceva pierderi și din păcate, avem opt primari care au pierdut alegerile, plus anumite zone unde n-am avut candidați, plus probleme organizatorice care sigur ne-au afectat în această bătălie cu acest colos al Partidului Social Democrat. Dar asta este o analiză pe care o vom face în forurile interne să vedem ce este de făcut, pentru că smeriți vom lua deciziile care trebuie luate pentru ca Partidul Național Liberal Bistrița-Năsăud să redevină ce a fost odată, adică să redevină partidul câștigător al alegerilor”, a spus deputatul Robert Sighiartău.

Sursa citată a ținut să le mulțumească tuturor alegătorilor care au votat, la scrutinul din 9 iunie, candidații Partidului Național Liberal. Robert Sighiartău a adăugat că, deși PNL a pierdut mai mulți primari la alegerile locale din 9 iunie, partidul a reușit să obțină și patru primari noi, la Rebra, Salva, Uriu și Cetate.

Pe de altă parte, Robert Sighiartău s-a referit la o serie de probleme pe care le-a sesizat în ziua alegerilor, afirmând că, în opinia sa, au existat nereguli în mai multe secții de votare. Din acest motiv, deputatul spune că va propune, prin intermediul unor inițiative legislative, montarea unor camere de luat vederi în secțiile de votare. ”Tot procesul de vot trebuie clar înregistrat”, este de părere Sighiartău.

În conferința de presă de miercuri, Robert Sighiartău a mai precizat că, la nivel național, PNL va trebui să se rupă de PSD.

”Partidul trebuie să se rupă de PSD. Dacă PNL nu se rupe de PSD, vom avea o problemă reală de a accede în turul doi al alegerilor prezidenţiale. (…) Profilul candidatului la prezidenţiale trebuie să fie unul clar anti-PSD, să se distingă clar de PSD, în primul rând prin valori, prin principii, prin politicile pe care le promovează, astfel încât să ne asigurăm că această funcţie de preşedinte al României ajunge pe mâna unui om de dreapta, care în primul rând asigură, democratic, un echilibru al puterilor în stat. Pentru că dacă PSD preia funcţia de preşedinte, au toată puterea. Când au toată puterea, îmi amintesc de acele vremuri în care Năstase cu Iliescu conduceau ţara şi se făceau foarte multe abuzuri. E clar că trebuie să avem foarte mare grijă”, a mai spus Robert Sighairtău.

Alături de Robert Sighiartău, la conferința de presă de miercuri au fost prezenți și primarii Dorin Vlașin de la Năsăud și Cătălin Bota de la Sângeorz-Băi.

One comment

  1. Mă miră nr mare de voturi pt PNL, in condițiile unei guvernări dezastruoase Orban-Catu-Ciuca și a unor șefi PNL, de teapa R Bogdan, Bode, Sighiartău, Țurcana, Alinutza Sandvish etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!