S-a dat drumu’ la apă-n Ștrand! Joi e marea deschidere. Crețu- Niculae și acoliții din PSD au pierdut 1 lună de caniculă, după ce s-a cheltuit peste 1 milion de euro pe modernizare!

Bazinul principal al Ștrandului Codrișor se umple cu apă, încet-încet! Încă de azi-dimineață a început procesul de umplere și JOI se anunță deschiderea ștrandului.

De ce s-a întârziat așa de mult!

Primăria Bistrița a ratat deschiderea ștrandului, deși în ultimele 4 săptămâni au fost temperaturi caniculare. Motivul:

 – bazinul și terasa din beton au fost re-vopsite.

Viceprimarul Cristian Niculae spune că lucrarea este încă în garanție, iar constructorul (compania Record) care a executat lucrările în anul 2017 are obligația de a remedia defecțiunile apărute. Cea mai mare problemă este în zona bazinelor, unde vopseaua s-a scorojit și a fost necesară revopsirea acestora. Este cea de-a patra oară în care constructorul revopsește bazinele.

Viceprimarul a mai adăugat că aceste lucrări ar fi putut fi realizate în primăvară, însă vremea nefavorabilă nu a permis acest lucru, motiv pentru care deschiderea ștrandului nu s-a putut face până când nu s-au realizat reparațiile necesare.

TELENOVELA vopselei care se exfoliază!

La lucrările de modernizare a ștrandului, PSD-iștii i-au ATACAT pe managerii firmei RECORD! În realitate, compania RECORD a realizat execuția lucrărilor și a achiziționat vopsea cu probleme de la MACON. Vopseaua care s-a decojit deținea certificat de calitate, dar cu toate astea calitatea a fost îndoielnică.

Din tot acest ping-pong, compania RECORD a suferit prejudicii de imagine și este contestată mereu, în special de viceprimarul Niculae.

2 ani de șantier și 1 milion de euro cheltuiți pentru un ștrand care arată la fel ca acum 30 de ani!

Ștrandul Codrișor arată ca acum 30 de ani deoarece tema de proiectare impusă a prevăzut o REABILITARE. Lucrările realizate de firma RECORD, au implicat modificări la nivelul structurii de rezistență a bazinului și terasei, dar mai ales înlocuirea instalațiilor de filtrare și recirculare a apei.

Lucrări de 1 MILION de euro!

Între anii 2015 – 2017, Ștrandul Codrișor a fost închis pentru efectuatea unor lucrări de modernizare. Valoarea investiției s-a ridicat la aproximativ un milion de euro. Reabilitarea Ștrandului Codrișor a durat 2 ani și a costat 1 milion de euro. Lucrările realizate de firma RECORD, au implicat modificări la nivelul structurii de rezistență a bazinului și terasei, dar mai ales înlocuirea instalațiilor de filtrare și recirculare a apei.

La această oră, Ștrandul Codrișor beneficiază de o instalație modernă de recirculare, filtrare și încălzire a apei.

Pe lângă cele trei bazine care au fost modernizate (unul mare de dimensiuni olimpice și două mici destinate copiilor), baza de agrement a fost dotată și cu un spațiu de joacă pentru copii, un loc de picnic și un teren de baschet. După aceste investiții, ștrandul a fost redeschis în luna august a anului 2017.

În anul 2018, acesta a fost deschis la data de 6 iunie, funcționând de marți până duminică între orele 09:00 – 20:00. În fiecare zi de luni, ștrandul era închis pentru igienizare.

Același design ca-n anii 70! 

Ștrandul Codrișor este un complex format din trei bazine de înot, unul principal, iar alte două de dimensiuni mai mici, destinate copiilor. A fost dat în folosință în anul 1972, pe actualul amplasament, situat între liziera pădurii Codrișor (Schieferberg) și râul Bistrița, pe strada Codrișor la numărul 12, lângă Hotelul cu același nume.

 

În ceea ce privește tarifele va vor fi percepute anul acesta, ele rămân neschimbate față de cele din anii precedenți, adică 6 lei pentru adulți și 3 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

One comment

  1. Balan Marius- contribuabil

    Daca STRANDUL arata ca acuma 30de ani crezi ca administratia comunistoida de astazi nu este ca si cea de acum tot 30 de ani ? Totusi comunistii veritabili nu furau atata si erau infinit mai buni gospodari. Asa ca estia is de tat rahatul !

error: Content is protected !!