Sărata se răscoală! Primarul Bistriţei Ioan Turc în alertă?

După ani de zile de aşteptări şi promisiuni electorale, locuitorilor cartierului bistriţean Sărata le-a ajuns cuţitul la os.

 

289 de familii din Sărata, însumând 924 de membri au adresat Primăriei Bistriţa un memoriu cu doleanțele lor: „nemulţumirea faţă de infrastructura acestei localităţi componente a municipiului Bistriţa, respectiv lipsa canalizării, a gazului metan, a străzilor asfaltate, a investiţiilor publice…”

Sute de semnături pe masa primarului Ioan Turc!

Marţi, 25 octombrie 2022, echipa de cetăţeni care s-a mobilizat în strângerea de semnături (Claudiu Gălpeanu, Cristian Nicora, Corina Iakab, Andreea Durla, Melinda Emrich, Angela Marcela Adam, Zoli Maroşan, Mihai Weber, Ioan Octavian Gălpian, Adrian Sângeorzan etc.) au depus la Primăria Bistriţa MEMORIUL de mai jos, în care sunt punctate alături de plângerile generale şi nevoia de lemne de foc pentru încălzirea din iarna aceasta.

Pentru a-i calma Turc a trimis grederul şi i-a chemat la primărie…

Pentru a-i îmbuna, primarul Bistriţei Ioan Turc i-a invitat la o dezbatere programată pentru miercuri, 2 noiembrie 2022, iar cu o zi înainte a trimis un greder pentru a le nivela măcar gropile din sat, deşi oamenii au cerut acest lucru de luni de zile.

Reacţia a fost pe măsură – Andreea Durla, localnică: „Din nou se cârpește Strada Pădurii… Cred că domnul primar nu vrea să înțeleagă că nu ne interesează cârpeala lui și că noi vrem ASFALT… Vrea să ne arate acum, înainte de ședința de mâine, că el face… ce??? Că după prima ploaie e la fel ca și înainte…”

Azi locuitorii din Sărata au dat piept cu primarul Bistriţei Ioan Turc!

După o mobilizare exemplară, azi, 2 noiembrie 2022, la orele 16:00, sala de şedinţe a Primăriei Bistriţa s-a umplut cum în rare situaţii se mai întâmplă. Locuitorii din Sărata au ocupat toate scaunele din sală, atât cele rezervate consilierilor locali, cât şi cele rezervate publicului.

Diferiţi cetăţeni au luat cuvântul pentru a semnala încă o dată cele expuse în memoriu, la care s-a adăugat lipsa de siguranţă a locuitorilor în faţa curselor auto ilegale care au ca destinaţie Parcul Industrial Sărata.

Ioan Turc: „nu poţi să faci în 2 ani de zile ceea ce nu s-a făcut în 30”!

Vociferările din sală ale oamenilor au fost de neîncredere la tot ceea ce a susţinut şi promis primarul Bistriţei Ioan Turc, care a concluzionat: „eu ştiu că sunteţi nerăbdători, că şi eu aş fi dacă aş fi în locul dumneavoastră, dar nu poţi să faci în 2 ani de zile ceea ce nu s-a făcut în 30”.

Florin Bojor, alături de revoluționari: „tot atâția să mergeți în fața Aquabis – Apă și Canal!”

Profesorul Florin I. Bojor, apropiat de comunitatea din Sărata şi prezent la dezbaterea de la primărie, i-a felicitat pe „grupul de complot” de pe facebook, Sărata BN Util:

„Felicitări!!! M-am bucurat să văd că prin prezența voastră la Primărie, Sărata renaște pentru binele comun! Azi ați făcut cel mai mare pas pentru o comunitate: ieșirea într-un număr mare în fața primarului. Părerea mea e că ar trebui să faceți pasul 2: tot atâția să mergeți în fața Aquabis – Apă și Canal – pentru a cere canalizarea de urgență, trecerea întregii localități în planul de acțiune. Numai UNIȚI, cu ieșiri masive, repetate la autorități puteți rezolva ceva. Mult spor!” -a transmis Florin Bojor.

Sărata vrea REFERENDUM: să intre „la comune”, pentru impozit mai mic!

Vom vedea dacă spiritul civic apune sau creşte la Sărata… Un lucru este sigur, răbdarea oamenilor e la limită şi există ameninţarea, că dacă sunt „trataţi tot cu aceeaşi lipsă de interes de Primăria Bistriţa, să facă demersurile necesare pentru organizarea unui Referendum pentru a nu mai face parte din mun. Bistriţa şi a intra într-o altă comună din vecinătate”. – după cum se arată în memoriul adresat Primăriei…

One comment

  1. Nu-i prima data cand locuitorii din Sărata si-au arătat „nemulţumirea faţă de infrastructura acestei localităţi componente a municipiului Bistriţa, respectiv lipsa canalizării, a gazului metan, a străzilor asfaltate, a investiţiilor publice” . La inceputul anului 2021, peste 230 de familii din Sărata au semnat un memoriu pe care l-au depus la primaria Bistrita in care au cerut ca localitatea lor să fie racordată la reteaua de gaz, invocând totodată lipsa canalizării si a apei curente.
    Nemultumirea celor din Sărata este pe deplin justificată , cu atât mai mult cu cât Primăria Bistrita a amenajat aici in anul 2015 , un Parc Industrial cu fonduri europene. Cu această ocazie au fost trase la marginea localitătii Sărata retele de apă, gaz, electricitate, fiind construită inclusiv o statie de epurare pentru parcul industrial. Lăsând la o parte faptul că nici până astăzi parcul nu a fost populat corespunzător cu activităti industriale, pe cei din primăria Bistrita nu i-a dus capul să extindă reteaua de gaz la consumatorii casnici din Sărata si nici să amenajeze o retea de canalizare racordată la statia de epurare din parcul industrial. De altfel, primarul Ioan Turc s-a lăudat in campania electorală că are in vedere redimensionarea Parcului Industrial ca suprafata sai utilităti si a promis imbunătătirea conditiilor de viată a locuitorilor din Sărata. Numai că lucrurile nu se rezolvă cu promisiuni iar răbdarea locuitorilor plătitori de taxe si impozite are si ea o limită.

error: Content is protected !!