Scrisoarea lui Marius Bălan către Ovidiu Crețu, zis „Duțu popii!”: „Îți doresc DUȚULE să ai parte de liniștea meritată, viață lungă și multă sănătate!”

Draga  DUTU  !….(OTC)       Imi permit sa ma adresez astfel pentru ca asa te strigam prin anii 60 pe ulitele satului copilariei noastre SIRIOARA.

Dutu era ficiorul popii din sat iar eu eram nepotul dascalului din localitate. Nimeni din Bistrita si din primarie nu te cunoaste asa de demult ca mine.

Personal cunosc cel mai bine activitatea ta din administratie si asta se datoreaza prezentei mele ca cetatean cu simt civic in multele sedinte din CL si primarie pe diferite teme, si prezenta mea constanta din 2007 pana astazi la toate dezbaterile pe bugete si pe multe alte subiecte. Nu sunt nevoit sa iti citesc brosurica din nou frumos colorata deoarece am fost prezent la toate acele faine poze care au iscat discutii in CL.

În mandatele lui Crețu, Marius Bălan a fost EVACUAT de Poliția Locală de la ședințele publice!

Am fost singurul cetatean din cei peste 80.000 din municipiu care a fost evacuat de doua ori de Politia Locala din sala mare de spectacole, sala CL. Sunt mandru de asta si ma bucur ca am reusit sa te opresc din avantul revolutionar de a ne lasa mostenire si alte ciudatenii costisitoare si inutile.

Tu m-ai facut DILETANT si zgomotos si ai spus de multe ori fata de presa si consilierii tai batosi tare, ca locul meu nu este la masa rotunda ci in spate pe scaunele rosii unde privitorii stau cu gura cascata la fiecare vot de la partid. Ai gresit si aici, si iata ca a doua oara trimit in locul meu al treilea consilier de la doua formatiuni politice pe care le-am condus in etape diferite. Dupa trei mandate ale tale fac si eu o analiza fata de ceea ce ne lasi plocon.

Bistrita este cu mult mai bogata in elemente noi de ordin urbanistic numite GHIDUSII pe care noi bistritenii  documentati le cunoastem foarte bine. Meciurile mele cu tine si aparatul tau au dus la taiatul elanului pompieristic si multe zic eu au intrat definitiv la naftalina istoriei locale.

Ovidiu Crețu Ziar de Bistrița

Personal multumesc celor 10.000 de bistriteni super tari care si-au dat semnaturile impotriva unor proiecte aberante, costisitoare si inutile din toate punctele de vedere si care sfidau un oras intreg. 

1. Centura (neocolitoare) prin padurea Parc CODRISOR. 

2.Distrugerea iremediabila a Parcului Mihai Eminescu unde doreai cu incapatanare sa faci o parcare subterana extrem de costisitoare cat alte trei supraterane la un loc.

3.Pasarela de fier suspendata de pe Independentei pe unde pietonii trebuiau sa se catere ca sa treaca strada desi avem doua semafoare unul dupa altul. 

4.Salvarea a zeci de arbori din Parcul municipal si recastigarea a sute de mp de iarba deoarece o serie de lucrari aberante nu au mai avut loc tot la presiunea bistritenilor. 

5.Proiectul odios de betonare, mineralizare a Pietei Centrale aparat de 5.000 de semnatari, prin care tu doreai sa desfintezi lumea vegetala de acolo.

Aceste lucruri stupide v-au costat mult si v-am atras atentia demult ca bistritenii se implica si iubesc cu adevarat BISTRITA VERDE, un slogan, culmea lansat de voi cei din Primarie , dar care de fapt a fost unul foarte populist. 

Ati pierdut puterea in Primarie si CL si din 11 consilieri care erau masinaria ta de vot, au mai ramas doi. Insa eu nici nu trebuie sa mai adug multe, cea mai buna descriere a infrangerii voastre a facut-o RADU MOLDOVAN presedintele PSD B-N si CJ. Dansul spunea citez: („de gatul nostru a stat o funie cu o piatra grea de moara si se datoreaza incapatanarii edilului in diferite situatii”).

De 13 ani, Marius Bălan cere eliberarea unei autorizații pentru casă!

Toate le-ati nesocotit si iata ca v-au costat. Asta este analiza pe scurt, nu trebuie sa v-o spuna vreun oracol nici asta si nici un sondaj nu poate lamuri aceste aspecte. In plan personal DUTULE , au trecut 13 ani de cand tot astept ca fraierul semnarea, eliberarea unei AUTORIZATII platite pentru casa mea.

Te rog nu pleca fara sa imi inapoiezi 1.100 lei cu dobanda la zi si care se afla in caseria primariei Bistrita. Gata, acuma sclenciurile noastre s-au incheiat si iti doresc DUTULE sa ai parte de liniste meritata, viata lunga si multa sanatate. 

Al tau adversar intru idei VERZI, Marius-Horea Balan.

3 comments

 1. Sprinteni precum căprioara
  De-i foșnesc în codri plopii,
  Mânji zglobii ‒ din Șirioara,
  Vorbesc despre Duțu Popii:
  Mergeam cu el prin pădure
  După ciuperci, hribi, bureți,
  Plasam roșcovi pe băndure
  Și strângeam gălbiori-creți.
  Tracasat ‒ vezi bine ‒ Duțu
  Ne lăsa prin crâng cu plopii.
  Fugeam după el, ca struțul,
  Strigând tare: – Duțu Popii!

  S-a-ntâmplat că Duțu Popii
  Ne-a fost și domn primorial.
  Când vedea-n căruță snopii
  Comanda scurt: ‒ Cară, cal!
  Hai, mai dați bani la biserici
  Când grațiați doar interlopii
  Și-ntrebați, mireni ori clerici,
  Unde doamne-i Duțu Popii?

 2. Balan Marius -Horea

  Multumesc draga PAUL !

 3. Bravo d-le Bălan… Nu știu dacă îl va „atinge” pe Crețu ceea ce ați scris dvs, le el nesimțirea a atins cote maxime. Dar ați scris bine. Bravo!

error: Content is protected !!