BISTRIȚA: Locuințe pentru tineri în locul unui punct termic! Contract de 500.000 de euro, scos la licitație!

BISTRIȚA: locuințe pentru tineri în locul unui punct termic!

Primăria Bistrița a demarat licitația pentru construcția unui BLOC de locuințe pentru tineri, pe strada Trandafirilor nr 5 . Imobilul va fi construit în locul unui punct termic dezafectat.

Apartamente de 2 camere pentru tineri, în Decebal!

Terenul de pe strada Trandafirilor are o suprafata de 1.000 mp. Accesul este facil, iar utilitatile se gasesc la limita amplasamentului.

BLOCUL pentru tineri va avea un regim de inaltime P+1E+M – constructie definitiva, fundatii din beton armat, pereti structura lemn cu termoizolatie, acoperis tip sarpanta in 2 ape, placa din beton armat la parter, plansee din lemn peste parter, etaj 1 si mansarda, cate doua apartamente cu cate doua camere pe nivel.

Suprafata construita:

Parter: 154,40 mp; Etaj : 154,40 mp; Mansarda: 154,40 mp; Suprafata construita desfasurata: 463,20 mp; În total se conntruiesc 6 apartamente cu 2 camere. Locuri de parcare auto: 6 locuri in curte (suprafata 78,84 mp).

Ce este standardul nZeb!

Acest standard de calitate face referire la clădirea cu consum de energie aproape egal cu zero este clădirea cu o performanţă energetică foarte ridicată, la care necesarul de energie din surse convenţionale este aproape egal cu zero sau este foarte scăzut şi este acoperit, în cea mai mare măsură, cu energie din surse regenerabile, inclusiv cu energie din surse regenerabile produsă la faţa locului sau în apropiere.

BLOC de ultimă generație, dotat cu panouri solare !

Clădirile nZEB (near-Zero Energy Building) vor fi dotate cu panouri solare și fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic, cu uși și geamuri izolante.

 „Construire de locuinte colective nZeb plus pentru tineri, in Municipiul Bistrita”, in cadrul Programului National de Redresare si Rezilienta, Componenta 10, Fondul Local. Scopul proiectului este construirea unei unitati de locuit de care vor beneficia tinerii specialisti din municipiul Bistrita. Constructia propusa se va dezvolta pe 3 niveluri Parter+ Etaj + Mansarda.

Noile unitati de locuit vor fi conforme cu tinta privind atingerea pragului de minim 20% consum primar de energie, in comparatie cu cerintele privind constructiile nZEB, stipulate in reglementarile nationale, reflectate in certificatele de performanta energetica.

Finanțarea este ASIGURATĂ! A-nceput licitația pentru desemnarea constructorului! Termen de finalizare: 12 luni!

Activitatea este demarata ca urmare a semnarii contractului de finantare de finantare nr.137351/06.12.2022, finantat prin Planul National de Redresare si Rezilienta Componenta 10 – Fondul local.

Valoarea estimată a lucrărilor : 2.466.293,46 lei fără TVA.

Ofertele vor fi deschise in luna iulie.

Termen de finalizare a construcției: 12 luni!

Obiectivul „Construire de locuinte colective nZeb plus pentru tineri, in Municipiul Bistrita” are ca scop crearea de locuinte pentru tineri/locuinte de serviciu pentru specialisti din sanatate si invatamant.

Criteriile de repartizare a locuințelor se vor stabili ulterior, de Primăria Bistrița.

3 comments

  1. PARCARE trebuie în zona,NU BLOC!

  2. cetateanul Kane

    Tulai, la cat este de inghesuita zona aceea mai bine amenajau o parcare! Era mult mai bine venita decat un bloc care aglomereaza si mai tare!
    Vai de ei „vizionari” si vai de noi cate mai inghitim de la niste incompetenti!

  3. Le dau la țigani sau la piloșii din primărie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *