Iarăși se contrazice Doina Pană: „În România NU se mai taie pădurile la ras!” La 1 minut reia discuția: „Există… tăierea la ras NU este o tăiere ilegală, deci există!” Profesoara de utilaj tehnologic mai are o replică celebră: “noi în fiecare an tăiem mai PUȚIN decât se dezvoltă pădurea!”

Din postura de Ministru al Pădurilor, Doina Pană a susținut o conferință de presă în care a explicat că în România NU se mai taie pădurile la ras și a ținut un monolog de câteva minute. „S-a tăiat cam peste tot…Că n-am avut versanți întregi tăiați peste tot e altceva, acum e per total. Din acești 400.000 metri cubi căt s-a considerat lemn ilegal nici măcar acesta nu e tot lemn ilegal, dar pentru că nu au raportat la timp agenții economici sau silvici și ăia s-au considerat ilegali. La ora actuală nu se mai rade nicăieri. Toate imaginile pe care le văd sunt până în 2008 sau 2013. A te pune cu microfonul pe un fundal din ăla și să spui că e o tăiere acolo e o dezinformare deplasată. Acum nu se rade nicăieri.” a spus Doina Pană.

La un moment dat, un jurnalist i-a amintit că în localitățile Valea Sadului și Valea Cernei din județul Sibiu se taie la ras și că au filmări de-acum 3 săptămâni. La această replică, Doina Pană a re-evaluat și a completat că de fapt NU este interzis a se tăia la ras și că legea permite.

„Există și tăieri la ras legale. Dacă e zonă protejată, avem control acolo și o să vă spun, dar nu avem de anvergura de dinainte. Tăirea la ras nu este o tăiere ilegală, există și în codul silvic.” a completat Ministrul Pădurilor.

Doina Pană a mai făcut astfel de declarații halucinante când în mai multe rânduri folosea teoria că pădurea se regenerează de 3 ori mai repede decât putem noi tăia. Afirmația a fost folosită în campania electorală, dar și în emisiunile la Radio Balada.

Doina Pană aberează pe domeniu: “noi în fiecare an tăiem mai PUȚIN decât se dezvoltă pădurea! NU s-ar justifica legi care să interzică TOTAL defrișările”

Iată dialogul dintre Pană și un cetățean informat. Discuția a avut loc în campania pentru alegerile locale din 2016

Cetățean: – Am văzut un articol într-un ziar, în care zicea că Albania, țară mai săracă, a dat o lege în Parlament prin care să se interzică tăiatul copacilor !

Doina Pană: Și intenția mea când am văzut ce tăieri sunt a fost ca 2 ani să nu mai tăiem. Greșit! Noi tăiem 3 metri pe cub pe hectar, pe an. Și pădurea se dezvoltă de la sine, de la bunul Dumnezeu… și dacă NU plantăm, crește de la sine cu 4 metri cubi pe hectar pe an și poate ajunge la 10 metri cub pe an. Deci noi în fiecare an tăiem mai PUȚIN decât se devoltă pădurea. 2 la mână: orice lemn după ce depășeșete vârsta de maturitate se degradează atinge deci la noi dacă tăiem numai cât e legal , deci terminăm cu tăiatul ilegal …. suntem în creștere an de an… nu e în regulă! a fost replica de geniu pustiu adresată de Pană Doina!

Pe plan local, Doina Pană este contestată pentru un articol cu dedicație la modificările pe Codul Sivic, prin care permite realizarea de depozite de deșeuri în pădure. Această modificare ar permite defrișarea pădurii din Tărpiu și extinderea depozitului de deșeuri.

 

tt0-Copy

pana-1-

 

 

 

 

 

 

În Guvernul Ponta, fosta profesoara de utilaj tehnologic a devenit ministru pentru Dialog Social și ulterior a fost numită Minstru al Apelor Pădurilor și Mediului. În Guvernul Grindeanu, Doina Pană NU a prins nicun minister, dar după moțiunea de cenzură și instalarea Guvernului Tudose,  Pană a re-devenit Ministru al Pădurilor.

VEZI C.V-ul Doinei Pană

 

Citiți și:
paba-doinitza-401x400Codul Silvic s-a modificat și Doina Pană (numită Ministru al Apelor și Pădurilor) se laudă că a rezolvat problema lemnului de foc, dar NU zice că în județul ei se va construi un depozit de deșeuri FIX în pădurea din Tărpiu! Asta pentru că au strecurat un amendament “la comandă!”

3 comments

  1. nu va e rusine doamna profesoara de la infoel??? credeam ca v ati saturat de nani…

  2. Nimeni nu o mai voteaza pe Pana si pe Cretu. Sa mearga la pensie ca se fac de ras la batranetze

  3. Doamne fereste ne! Chiar nu a fost nimeni mai competent decat Doina Pana?
    Nu are stofa de ministru. Trist!

error: Content is protected !!