Se pun bine cu Sindicatele și le dau mâncare GRATIS!  Consiliul Județean  finanțează cu  70.000 de lei organizarea unui târg culinar cu degustare produse tradiționale de 1 Decembrie! Un fel de „fasole și ciolan de la Radu Moldovan”… dar varianta tradițională și mai pe ocolite!

Consiliul Județean finanțează cu 70.000 de lei organizarea unui târg de produse tradiționale, cu degustare. Evenimentul va avea loc pe Pietonal, pe parcursul zilei de 1 Decembrie. De Ziua Națioală a României va avea loc defilarea militarilor, discursuri ale reprezentanților autorităților, iar la final va avea loc un concert al artiștilor de la Dor Românesc, plus mâncarea GRATIS pentru sindicaliști, acțiune mascată sub forma degustării în cadrul târgului de produse tradiționale.

 

 

 

 

 

 

 

Banii sunt alocați unei Asociații de promovare, înființată de liderii din P.S.D care conduc județul!

„Asociația Produs în Bistrița-Năsăud” organizează acest târg culinar, finanțat in bugetul public al județului. Asociația a fost înființată în urma Hotărârii de Consiliu Județean nr. 109 din 2014. Din Asociația Produs în Bistrița Năsăud fac parte administrațiile conduse de liderii din PSD, respectiv:

– Consiliul Județean (condus de Radu Moldovan (președintele PSD pe județ) ,

– municipiul Bistrița (primar Ovidiu Crețu)

– orașul Beclean ( primar Nicu Moldovan  – președinte executiv al PSD),

– comuna Lechința (primar Romeo Florian – secretar PSD).

 

 

Centrul Județean pentru Cultură și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud sunt instituțiile asociate și fondatoare ale acestei entități sub egida căreia se desfășoară diferite activități de promovare a județului, finanțate din bani publici! Managerul județului Florin Moldovan este totodată și directorul acestei Asociații.

Hotararea nr. 109 prin care s-a înființat Asociația Produs în Bistrița-Năsăud

Anexele nr. 1 si 2 la hot 109

 

Au schimbat rețeta și NU se mai dă GRATIS fasole și ciolan! De 1 Decembie, Sindicatele primesc GRATIS porții de mâncare tradițională! 

Începând cu 2013, Consiliul Județean a dat bilete pentru fasole și ciolan prin intermediul sindicatelor. 6.000 de porții de fasole și ciolan au fost oferite în 2013 , 2014 și 2015 de Ziua Națională a României. De asemenea se dădea vin sau ceai, iar după defilare se creau cozi pentru masa de pomană. Bonurile respective purtau semnătura peședintelui Consiliului Județean și avea imprimată stema instituției.

Obiceiul instalat de Radu Moldovan a fost criticat de unii bistrițeni, în timp ce alții se bucurau să servească o masă caldă, pe Pietonal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De data aceasta, sindicatele sunt cooptate în organizarea acestui târg tradițional finanțat din bani publici, dar NU li se dă fasole gratis ci sunt ademeniți într-o formulă mai elegantă…. de degustare produse tradiționale românești.

„Pentru acest eveniment colaborăm cu sindicatele în sensul că i-am rugat să ne comunice numărul de participanți la acest târg de produse tradiționale, ca să știm numărul de porții! În principiu li se vor oferi bonuri gratuite, dar toate aceste detalii le vom stabili în cel mai scurt timp” – a declarat Elena Bărbos, președinte executiv al Asociației Produs în Bistrița-Năsăud.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Vă rugăm să aveți amabilitatea de a analiza includerea acestui eveniment în programul manifestărilor dedicate zilei de 1 Decembrie. Menționăm că evenimentul este organizat împreună cu sindicatele din Bistrța-Năsăud iar valoarea estimată a bugetului este 70.000 de lei. se arată în cererea formulată de Asociația Produs în Bistrița Năsăud!

Proiectul de hotărâre prin care s-au alocat 70.000 de lei a fost votat în unanimitate de consilierii județeni!

One comment

  1. Balan Marius -ecologist

    Da un crampalas dati ?

error: Content is protected !!