VIDEO: Și-au făcut vile în Viișoara și-acum le intră apa-n case! Primăria colectează taxe și impozite și NU face nimic-nimic pentru modernizare șanțuri colectoare sau măcar pe canalizare pluvială!

 

Un cetățean din Viișoara a filmat interiorul casei sale, inundat complet în urma precipitațiilor abundente. Revoltat, acesta susține că ar fi de vină Primăria Bistrița care a acordat autorizații de construire mai multor imobile, în timp ce canalizarea pluvială este sub-dimensionată.

Livingul, holurile și camerele sunt inundate iar apa a afectat parchetul, care trebuie înocuit complet.

VIDEO: 

 

Șanțurile colectoare – ÎNFUNDATE, canalizare pluvială – INEXISTENTĂ!

De asemenea, șanțurile colectoare sunt înfundate iar autoritățile locale NU au luat măsuri de verificare și amendare a celor vinovați. Mai multe construcții din zonă sunt afectate de precipitațiile abundente. Curțile, beciurile sunt inundate complet și la această oră echipajele SVSU dotate cu motopompe , încearcă să rezolve situația.

 

 

„E clar că vremea nu ține cu anotimpul nici în municipiul Bistrița unde este activat Codul Portocaliu de inundații, însă cred că nimeni nu vrea să fie în pielea proprietarilor de case din cartierul Viișoara, și nu numai, în aceste momente când apa le intră la propriu în case și le distruge toată agoniseala câștigată cu truda muncii lor.

Nu e momentul nici să analizam cât de eficient își arată competenta autoritățile locale pentru ca SVSU Bistrița și ISU BN sunt din plin la datorie cu toate forțele. Ceea ce vreau însă sa supun atenției, este faptul că în Bistrița se construiește ilegal, după ureche, fără ca nimeni sa ia măsuri.


Astfel, datorită scurgerilor de pe versanți, șantul de colectare a apelor meteorice din zona caselor afectate în Viișoara, nu a făcut față și nu a asigurat o scurgere corespunzătoare, producând inundarea zonei. Acest lucru este datorat faptului că în proximitate s-a construit ilegal, iar aceste construcții obturează șanțul de colectare. Apa neavând secțiunea de scurgere corespunzătoare, a provocat inundarea gospodăriilor proprietarilor. Ce e de făcut? „ – a postat Diana Morar, consiler local al PNL.

Primăria Bistrița, ZERO investiții! Administrația PSD colectează taxe și impozite!

Primăria Bistrița eliberează autorizații pe bandă rulantă și încasează impozite de pe urma cetățenilor care și-au construit vile, dar NU le asigură: rețele de apă-canal, curent, gaz și nici nu investește în rețelele de drumuri.

În ce privește canalizarea pluvială, administrația locală NU a făcut niciun fel de investiții pentru protejarea cetățenilor care dețin case și astfel, la fiecare torențială, apa face ravagii și produce pagube importante! De asemenea, Primăria Bistrița ar putea investi în modernizarea șanțurilor colectoare, aflate pe domeniul public, dar nici acest lucru NU s-a întâmplat și nici nu există vreun proiect în acest sens…

Citiți și:

Proiectul privind majorarea taxelor și impozitelor locale, pe masa consilierilor locali. Liberalii consideră că ”nu este corect față de cetățenii municipiului Bistrița!”

One comment

  1. Balan Marius -ecologist PV

    Ne trebe bani pt NEWARLAND si HAIDENFELD. Apa trece si prostia din primarie ramane iar bistritenii supravietuiesc cum pot. NO !

error: Content is protected !!