ȘOC-ȘOC-ȘOC: Carnea cu mucegai era de fapt depozitată la DEȘEURI ALIMENTARE! O.P.C-ul a scos din context și a omis acest aspect! INTENȚIONAT!

Detalii ȘOC despre carnea putrezită oferită bunicilor de la Așezământul Sfântul Luca al Crimeei, din Budacu de Jos!

Mai nou, presa a devenit un instrument de manipulare, utilizat de funcționarii dornici de imagine. Instituțiile Statului s-au învățat și le place să aibă un aliat orb, care înghite totul de-a gata și propagă informația transmisă pe mail: cu poze, declarații, filmări etc.

Tocmai de aceea am zis să verific un comunicat transmise pe mailurile redacțiilor de către Protecția Consumatorului. Așezământul Sfântul Luca al Crimeei din Budacu de Jos a fost în mijlocul unui scandal, după ce OPC a fost în control și a transmis un comunicat-fulger.

Despre carnea cu mucegai ! Protecția Consumatorului a OMIS să spună c-au găsit-o la „DEȘEURI ALIMENTARE! „

Carne putrezită găsită în congelator, două amenzi de 30.000 de lei, măsuri, controale extinse, bunici aproape-otrăviți cu bună-știință! Buuuuuun!
Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au aplicat diverse sancțiuni, respectiv:

– 2 amenzi contravenționale, în valoare de 30.000 lei.
– 2 avertismente
– oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, în blocul alimentar.

​”Abaterile înregistrate, în timpul controlului, au fost:

​- folosirea, pentru gătire, a unor materii prime prezentând modificări organoleptice, semne de alterare și pete de mucegai pe suprafață;
– utilizarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită ;
– folosirea unor produse alimentare fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum/data durabilitătii minimale pentru a se putea stabili trasabilitatea acestora;
– utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, în bucătăria unității, cu depuneri masive de gheață, cu scurgeri de lichid pe chederele frigiderelor;
– blocul alimentar având o starea generală necorespunzătoare pentru prestarea serviciilor de acest tip.” – după cum se arată în comunicatul transmis de Protecția Consumatorului.

În bucătărie s-a găsit carne alterată! Perfect adevărat, doar că bucățile fotografiate au fost luate din congelatorul cu deșeuri alimentare! De la gunoi, cum ar fi!

Congelatorul în care s-a găsit carnea alterată era special pentru resturile alimentare! Și avea un afiș mare de tot: DEȘEURI ALIMENTARE! Acest aspect NU a apărut nicăieri!

Inspectorii OPC au făcut poze și le-au transmis presei locale, fără a prezenta congelatorul cu AFIȘ! Acest lucru e de neaccceptat și lipsit de profesionalism și a creat un scandal mediatic la nivel local.

fotografia cu congelatorul cu AFIȘ NU a fost prezentată presei! Acest detaliu a fost OMIS intenționat de către Inspectorii de la Protecția Consumatorului! 

Filmare pe șustache, cu camera ascunsă!

Unul din inspectorii OPC a realizat o filmare cu telefonul, în care a surprins doar carnea aruncată (tot de ei) la coșul de gunoi. Nu s-a prezentat congelatorul pe care scria DEȘEURI ALIMENTARE și nici filmarea de ansamblu cu bucătăria, aragazul, vasele, chiuveta, cum de altfel se impune. Practic, s-a folosit o filmare trunchiată.

Despre imaginația unor jurnaliști care au scris că bunicuții sunt serviți cu mâncare putrezită și alte bazaconii, nu are rost să discutăm. Fiecare scrie ce are chef și ce înțelege. Problema gravă e că funcționarii publici care realizează controale, lansează informații scoase din context și evită să prezinte imaginea de ansamblu!

Situația s-a remediat în câteva ore, după ce congelatorul cu DEȘEURI ALIMENTARE a fost scos din bucătărie, cum de altfel spune LEGEA! Amenda achitată: 3.000 de lei!

Problemele prezentate TRUNCHIAT de Protecția Consumatorului s-au remediat de îndată și bucătăria a fost funcțională imediat ce congelatorul a fost scos din blocul alimentar. Amenda achitată pentru congelatorul care NU trebuia depozitat în bucătărie: 3.000 de lei!

„Mă tem să nu fim hărțuiți!”

Alexandra Jugar a ezitat să explicat lucrurile în detaliu și mi-a prezentat un catastif cu instituțiile Statului care vin periodic în control. Despre Protecția Consumatorului a spus că au putere mare o gestionează greșit, în unele cazuri.

„Să știți că ne asumăm greșeala și anume faptul că am ținut un congelator cu deșeuri alimentare în bucătărie. Acolo noi depozitam carnea care urma să iasă din termen și când se adunau mai multe bucăți, le aruncam. Conform legii, acel congelator ar fi trebuit să fie funcțional într-o altă încăpere. Separat! OK, am înțeles și ne-am conformat, dar s-au făcut poze doar cu carnea stricată din congelatorul de deșeuri și s-au transmis presei. S-a insinuat că această carne e servită clienților noștri. Mi-aș fi dorit o filmare completă, să se vadă clar de unde a fost scoasă carnea alterată.

Noi oferim servicii de super-calitate și e bătaie pe locurile libere, nu o spun ca o laudă, dar ceea ce s-a întâmplat e incredibil! Una e să spui că s-a găsit un congelator cu deșeuri alimentare în bucătărie și alta e să prezinți carnea cu mucegai fără să pomenești de locul în care a fost depozitată! – a declarat Alexandra Jugar, managerul așezământului.

Bunicuții au vrut să facă protest la sediul O.P.C!

„Bunicuții cazați la Centrul din Budacul de Jos s-au grupat și au încercat să vină la Bistrița, să discute cu conducerea OPC.Ei se simt jigniți când o instituție sugerează că sunt tratați greșit, cu carne putrezită. Eu mă gândesc la părinții celor cazați, la nepoții lor, deoarece am primit zeci de telefoane. Am fost surprinsă să constat că oamenii mă încurajau și au înțeles imediat acest aspect! ” – a spus Alexandra.

Protestul a fost oprit de Alexandra, care s-a temut să NU fie acuzată că îi manipulează!

 

Garsoniere private, ca-n Occident! Acesta e proiectul de viitor al Alexandrei!

În vecinătatea Așezământului va funcționa un centru modern, realizat din bani europeni. Practic, se vor amenaja garsoniere pentru vârstnicii care doresc să le închirizeze și să trăiască liniștiți, într-o comunitate mare și să aibă intimitate, în același timp. Ar fi un proiect original pentru Județ și o provocare pe care Alexandra e gata s-o ducă la îndeplinire. „Dacă Dumnezeu va îngădui”, spune ea!

foto: locul unde vor fi construite garsonierele pentru vârstnici! 

 

Alexandra Hotin
Alexandra Jugar

„Tot ce vedeți aici reprezintă proiectul nostru de suflet și mă dedic deplin, împreună cu soțul meu și cu colegii care sunt alături, la bine și la greu. Avem 40 de locuri de cazare și vă rog să mă credeți că suntem aici o mare familie. Avem activități de Crăciun, de Paști și celor care sunt cazați la noi, vrem să le asigurăm o bătrânețe liniștită!

Avem cadre medicale în permanență și de 2 ori pe săptămână, cei cazați la noi beneficiază de tratament kinetoterapeutic. Dorim să implementăm un proiect prin care cei cazați să poată merge la teatru și la film. Avem personal angajat, mașini și oferim condiții moderne! Ceea ce s-a întâmplat NU reflectă realitatea, asta mă deranjează! Cred că Dumnezeu va scoate adevărul la suprafață, deoarece acest circ creat în jurul subiectului cu carnea putrezită m-a deranjat enorm. Lucrurile au fost prezentate eronat și exagerat! ” – a completat Alexandra Jugar.

5 comments

  1. Daca totul e adevarat inseamna ca s-au facut abuzuri la aceste controale.

  2. asa si fac. frigiderul era pus acolo la vrajeală .in caz de ceva .se scot.. doar era de stiut ca toată lumea papă bine .mai stiu bătrâneii ce manâncă …? bani multi sa iasă.doar bătrâni sunt destui . rusine sa le fie .!!! au musamalizato deja

  3. ” Carcotasul” Cred ca trăiți intr-o lume ipotetica în care instituțiile statului veghează pentru binele cetățeanului 😅🤣😅 ! Surpriza sunteti în tara în care în momentul în care cineva face ceva bun și iese în evidenta trebuie taxat, zugrumat și descurajat! Nu am crezut nicio clipa tâmpenia scoasa de presa peste noapte dintr-un simplu considerent: am auzit doar lucruri frumoase de la apartinatorii celor cazați acolo, deci cei direcți implicați…nu aberațiile cuiva care își imaginează cum o fi acolo. Bafta pentru tot ceea ce va propuneți!

  4. Băi da ce experiență ai să-ți gătești mucegaiuri! Papă tu d’alea!!!
    Dacă ești cârcotaș dute la culcare!!!

  5. Exact, or fi vrut sa va denigreze! Sa fim seriosi ! V-au prins cu nereguli, clar, si e normal sa nu va convina … De unde sa stie batranii ce le serviti in farfurie? Daca speli si fierbi carnea aia mucegaita, iese o mancare senzationala, dupa ce pui multe condimente … nici nu ii mai simti gustul … Ati facut curatenie, ati pus pe frigider un afis, poze … si gata! Credeti ca v-ati spalat imaginea, si va faceti reclama … Va crede cineva? Macar pe viitor, sa va fie invatatura de minte si sa nu va bateti joc de batrani…