Șosele de centură de la Livezile la Blăjenii de Jos și de la Monariu la Jelna?

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud are în vedere două mari investiții pentru județul Bistrița-Năsăud. Este vorba despre amenajarea a două șosele de centură care ar putea ajuta în cele din urmă la descongestionarea traficului chiar și de pe raza municipiului Bistrița.

Cele două variante luate în calcul de administrația județeană sunt:

  • centura Livezile – Slătinița – Tărpiu – Blăjenii de Jos;
  • centura Monariu – Jelna (pentru realizarea legăturilor DJ 172 G la DN 17, în vederea preluării traficului greu pe relația Vatra Dornei – Reghin și Reghin – Năsăud).

Aceste două variante le are în vedere Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, ele fiind cuprinse în programul de investiții pe anul în curs, însă doar la faza de realizare a unor studii de prefezabilitate pentru a vedea necesitatea și oportunitatea investiției.

Așadar, administrația județeană a prins în bugetul pe 2018 suma de 100.000 de lei, bani care vor fi destinați realizării unor studii de prefezabilitate pentru cele două variante (câte 50.000 de lei pentru fiecare variantă).

Conținutul cadru al studiului de prefezabilitate  este reglementat printr-o hotărâre a Guvernului  (H.G. 28/2008) și trebuie să cuprindă:

-date generale;
-necesitatea și oportunitatea investiției;
-scenariile tehnico-economice prin care obiectivele proiectului de investiții pot fi atinse;
-date privind amplasamentul și terenul pe care urmează să se amplaseze obiectivul de investiție;
-costul estimativ al investiției;
-avize și acorduri de principiu;
-piese desenate.

Astfel, studiile de prefezabilitate care vor fi întocmite vor indica dacă aceste investiții sunt necesare și oportune și vor arăta și un cost estimativ al lucrărilor pentru cele două obiective de investiții.

Sursa foto: www.news.ro

One comment

  1. Balan Marius- PARTIDUL VERDE B-ta

    No asa DA ! Asa mai mere !

error: Content is protected !!