VIDEO: Faci pe tine de râs! Eugen Curteanu încearcă un speech de cascadorii râsului pe stilul lui Ludovic Orban… când l-a scremut pe Johannis!

Candidatul de președinte al Consiliului Județean a comis-o la lansarea în alegeri. Eugen Curteanu a forțat un discurs motivațional, care NU prea i-a ieșit! Sala a reacționat lamentabil la încurajările forțate ale candidatului.

Speech-ul lui Curteanu e la fel de penibil ca cel al lui Orban, când la Târgoviște l-a prezentat pe Johannis președinte, ca un veritabil announcer de box (doar că puțin efeminizat). Scena penibilă a ajuns celebră în media românească. La fel cum pițigăiatul de războinic a lui Curteanu are toate șansele să fie dat exemplu negativ la cursurile de formare de partid.

Curteanu: Credeți în voi?

Publicul: Daaaa!

Curteanu: Suntem capabili să câștigăm alegerile în 2015 ăăăă 2016, în 5 iunie?

Publicul: Daaaaa!

VIDEO hazliu cu discursul lui Curteanu:

 

Cu o prestanță mai degrabă timorată decât tehnocrată, Curteanu a fost candidatul la schimb al liberalilor. Aripa Dolha a luat ca front de luptă Primăria Bistrița, iar aripa Oltean l-a impus pe Curteanu să lupte cu Radu Moldovan.

Deși a comis o serie de gafe, Radu Moldovan a avut viață ușoară în primul său mandat. Cu greu, consilierii județeni ai opoziției au reușit să orchestreze atacuri la adresa președintelui CJ, care i-a ironizat la fiecare ședință ordinară.

 

 

 

 

 

 

Bătălia electorală se va da între consilierii județeni intrați pe liste, care își vor alege prin vot președintele. O luptă pe majorități, care teoretic dă șanse opoziției să se alieze pentru a da președintele. Practic, grupurile de interese vor negocia la sânge funcția de președinte al Consiliului Județean. Votul indirect avantajează manevrele pe sub masă și este în defavoarea votului uninominal, prin care cetățenii și-ar mandata președintele.

Teoretic, în cazul de față, un candidat de genul Curteanu ar putea câștiga șefia Consiliului Județean, cu sprijinul grupării lui Țintean (candidații ALDE). Posibil, dar greu de crezut că protocolul tacit dintre Țintean și Radu Moldovan va putea fi anulat de un outsider liberal. Tocmai aceste variabile fac lupta mai interesantă, dar lasă loc de jocuri și alianțe post-electorale…

Discursul COMPLET a lui Eugen Curteanu

2 comments

  1. A mai ramas o voce in tot partidul si aia e cu probleme penale. Ceilalti sunt pitici

  2. Cine l-a promovat pe tanarul acesta pt o functie asa grea a riscat un intreg partid

error: Content is protected !!