Spitalul din Năsăud primește o finanțare de peste un milion de euro pentru achiziția unui aparat RMN

Ministerul Sănătății a aprobat alocarea unei finanțări de peste un milion de euro pentru Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud, anunță primarul orașului, Dorin Vlașin. Potrivit acestuia, banii vor fi folosiți pentru achiziția unui aparat RMN de înaltă performanță.

Avem o veste foarte bună pentru toată zona Țării Năsăudului: Ministerul Sănătății a aprobat o finanțare de la bugetul de stat în valoare de 5.270.000 lei (peste 1.000.000 euro), pentru Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon”, pentru achiziția de echipament și aparatură de înaltă performanță. Aparatura care se dorește a fi achiziționată de unitatea medicală este un aparat de Rezonanță Magnetică Nucleară (RMN), care va intra în dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală. Valoarea aparaturii este de 5.870.000 lei, din care 5.270.000 lei de la Ministerul Sănătății și 600.000 lei de la Primăria orașului Năsăud, care va asigura cofinanțarea de 10%. Acest echipament este necesar pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii existente, dar și pentru creșterea și îmbunătățirea calității actului medical oferit de unitatea medicală”, a precizat primarul Dorin Vlașin.

Potrivit acestuia, aparatul RMN va contribui la o mai bună evaluare imagistică a pacienților, precum și la diversificarea serviciilor medicale oferite de unitatea medicală. De asemenea, va permite un acces mai rapid la diagnostic de specialitate.

La începutul acestui an, printr-un amendament la bugetul de stat pe anul 2024, depus de deputatul Robert Sighiartău, spitalul din Năsăud a mai beneficiat de o alocare de un milion de lei pentru achiziția unui computer tomograf (CT).

”Investițiile în Sănătate și Educație sunt prioritare pentru administrația năsăudeană. Ne bucurăm că putem contribui la dezvoltarea serviciilor oferite de Spitalul Orășenesc „Dr. George Trifon”, unitate medicală care deservește aproximativ 100.000 de persoane din orașul Năsăud și mediul rural limitrof”, a mai precizat Dorin Vlașin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *