Stați liniștiți, NU se rupe telescaunul! O bandă scotch uitată pe cablu a creat ILUZIA că e rupt. S-a inflamat facebook-ul de la o poză!

O fotografie realizată de un schior a inflamat rețelele de socializare. Poza cu un cablu al telescaunului ce pare rupt a fost preluată de câteva ziare on-line și distribuită ulterior în mediul virtual.

Părerile sunt împărțite, dar la o analiză mai atentă se vede clar că e vorba de o bandă scotch uitată pe cablu. Un capăt al benzii respective s-a rupt în urma frecării iar vaselina folosită pentru ungere creează iluzia că acel cablu este rupt.

„După cum se vede în fotografii este EVIDENT că pe cablu a fost trasă o bandă scotch, pe care am văzut-o în urmă cu două săptămâni și îmi pare rău că NU am rupt-o de-acolo. De-aici și până la afirmațiile unor cititori e cale lungă. E vorba de o bandă scotch pusă acolo ca reper, deoarece în urma probelor realizate, scaunele au fost demontate și în locul lor s-a montat o platformă… și așa s-au făcut testele din loc în loc. În funcție de unde era lipit scotch-ul s-a montat scaunul, când s-a finalizat operațiunea. Nu poate fi vorba de un cablu rupt… iar un scotch NU poate ține firele pentru că sunt tensionate, realizate din oțel și la prima trecere prin role s-ar fi desfăcut… Iar cablu principal este dintr-un material special… NU se vede pentru că e în mijloc, înfășurat de cele trei spire pe care e prins scotch-ul. A fost un control drastic și telescaunul a fost supus la controale stricte. Acel cablu trece prin niște role de cauciuc iar dacă erau probleme, cu siguranță se observau înainte de a punerea în funcțiune telescaunul!” – a declarat unul din angajații Primăriei Bistrița, responsabil cu pârtia de schi.

Cum s-a rostogolit știrea cu cablul „rupt!”

Profesoara Monica Halszy profesoară de limba și literatura română la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” ar fi primit poza de la un cunoscut, a postat-o pe pagina personală de facebook și de-acolo, fotografia a fost preluată de presa locală. S-a scris un text scurt, de câteva rânduri și părerile unor cititori care păreau șocați de un astfel de amănunt!

3 comments

  1. Mai Marcel de dand ai devenit rosu, nu erai de acord cu partia comentai cu fiecare ocazie, erai foarte vehement ca mare schior ce esti. Mai lasa comentariile

  2. Balan Marius - contribuabil

    Taree ! tare de tat ! Inseamna ca noaptea PNL-ul o pus SCHOTCUL.,, Cercetarile continua cu o comisie avizata .

  3. Bravo ficior! Ma bucur ca dovedesti inca o data o gandire sanatoasa si mai stii si sa scrii cum se cade !

error: Content is protected !!