Stelian Dolha e „geană” pe angajații de la Stat, puși pe criterii politice! Fratelele lui Radu, Macarie Moldovan, va fi țâpat afară, dacă Dolha intră la șefia Consiliului Județean!

În instituțiile statului sunt angajate familii întregi de PSD-iști”, susține Stelian Dolha – candidatul Alianței PNL-USR-PLUS la funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Dacă va obține un mandat la conducerea județului, Dolha afirmă că se va ocupa în primul rând de depolitizarea instituțiilor statului, urmând ca la Consiliul Județean și la instituțiile subordonate acestuia să fie efectuat câte un audit.

”Instituțiile publice din județul Bistrița-Năsăud sunt căpușate politic de PSD-iști. De 12 ani au condus municipiul Bistrița și de 8 ani județul. În toate instituțiile noastre, indiferent pe care le luăm, o să vedeți că sunt familii întregi de PSD-iști, care astăzi se hrănesc din banul public, se hrănesc de la stat pentru că e mult mai simplu decât să stea în mediul privat ori prin fabrici. Decât să lucreze câte 8 -10 ore în condiții mai grele de muncă, e mai simplu de stat la stat, de făcut niște postări pe paginile de socializare ale liderului suprem sau de a lipi afișe în campanie. Acum s-a mai dus moda cu afișele, dar, în schimb, postări la comandă se fac. (…) Uitați-vă la o postare a lui Radu Moldovan și la cei 40 – 50 de PSD-iști pe care îi afișează și îi pune în forma tringhiulară. O să vedeți că mai mult de jumătate sunt de prin instituții, oameni pe care îi duce după el. (…) În cele 8 ore de program, noi ar trebui să îi vedem pe aceștia la Consiliul Județean.

Ori băieții ăștia și fetele astea PSD-iste din anturajul actual al președintelui CJ sunt în campanie electorală și sunt plătiți din banii noștri. Nicio problemă, după 27 septembrie (…) luăm fiecare instituție să vedem ce s-a întâmplat, pentru că astăzi am 10 telefoane de la oameni care îmi spun că sunt funcționari publici și care fac campanie pentru PSD. Trebuie să vedem argumentele, cum făceau campanie în perioada în care erau în programul de lucru. Dacă erau în perioada concediului de odihnă, atunci da, dar dacă nu erau în concendiu, lucrurile nu sunt tocmai în regulă”, a declarat Stelian Dolha în emisiunea moderată de jurnalistul Cosmin Botezat.

În opinia candidatului Alianței PNL-USR-PLUS, pe lângă acest lucru, unele angajări din instituțiile publice ar fi fost făcute pe criterii politice și nu pe baza competențelor.

Fratelele lui Radu Moldovan, Macarie Moldovan e pe făraș, dacă Dolha intră la șefia Consiliului Județean!

Astăzi mi-au venit niște oameni de la Aquabis și știți ce m-au întrebat: Domnule Dolha, dacă o să ajungeți președinte la Consiliul Județean o să îl mai lăsați pe fratele lui Radu Moldovan să ne fie director acolo? Atenție, oameni de la Aquabis care m-au întrebat acest lucru! De ce? Pentru că știu și ei că l-a pus politic. A dat un examen, sigur că da, dar e interensat că a fost singur la examenul respectiv. (…)

Cel care a condus comisia a fost aliatul său – domnul Timoce, acesta fiind și el răsplătit după aceea, l-a pus șef în Consiliul de Administrație la Aquabis, cu salarizare bună. Din Consiliul de Administrație mai fac parte niște PSD-iști. Domnul Parasca de exemplu, de la Finanțe, e tot acolo. Mai este domnul Koruk – consilier municipal tot de la PSD. (…) Sunt oameni apropiați de președinte, dar nu mai au ce căuta acolo. Dacă e competent, atunci noi trebuie să îi evaluăm comptențele și să vedem că într-adevăr așa e. Dar eu cred că nu e chiar așa de competent (…) Facturile noastre sunt cele mai mari, noi plătim și apa pluvială, plătim și pierderile, dar avem 5 directori la Aquabis și 500 de angajați, dar avem un deficit clar de instalatori. Adică nu avem instalatori cu care să lucrăm la tot de însemană probleme care apar și reparațiile care trebuie făcute, dar avem 5 directori ”, a adăugat Dolha.

Întrebat ce va face dacă va ajunge președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha a afirmat că în primul rând va efectua un audit la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și la toate instituțiile din subordinea acestei instituții. în opinia candidatului liberal, oamenii care nu sunt competenți trebuie înlocuiți cu oameni competenți, care știu foarte bine meseria, care au un CV în spate.

”Dacă au fost puși politic acolo, oamenii ăștia chiar nu mai au ce căuta în aceste funcții”, a încheiat Dolha.

https://www.facebook.com/ziardebistrita/videos/2721740381486929

Citiți și:

error: Content is protected !!