Post de LUX în staff-ul Sărata Sud. Tăietorii de frunze la câini se înmulțesc!

Parcul Industrial Sărata este o afacere care până acum a cheltuit 6 milioane de euro: 3 milioane sunt luați din bancă din împrumutul accesat de aleșii locali în numele Bistriței și 3 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile. În total, Business Park Sărata a costat 25.564.673 lei, 50% reprezintă finanţare nerambursabilă și 50% sunt bani împrumutați din bancă.

Parcul Sărata Sud:  zero firme, 3 directori, mega-promisiuni

Fără nici măcar o firmă care să producă, Parcul Industrial Sărata plătește aproximativ 1.000 de euro de căciulă pentru cei 3 directori: Iulius Dumitru (manager), Radu Harpa (director executiv) și Radu Nicula (director tehnic). Ultimii doi au fost angajați în regim de urgență, după recepția-finală a obiectivului.

Primele parcele au fost licitate: cheltuieli de 6 milioane de euro pentru parc, promisiuni de 200 de locuri de muncă

 

Pentru concesionarea parcelelor din Parcul Sărata Sud a avut loc o primă licitație și s-au concesionat câteva parcele. Firmele încă NU activează propriu-zis, ci vor putea începe după finalizarea următoarelor proceduri.

După aprobarea investițiilor de către proprietarul Parcului Industrial, parcelele de teren vor fi dezmembrate, iar rezidenții vor urma demersurile legale pentru obținerea autorizațiilor de construcție și realizarea propriu-zisă a halelor de producție.

 

 

 

Post de LUX în gruparea liberală de coordonare a Parcului Sărata Sud

 

Selecţia vizează ocuparea – pentru un mandat de 4 ani – a unui post de  membru în consiliul de administraţie, cu experiență în management și gestiunea afacerilor. membrilor în Consiliul de administrație al SC BUSINESS PARK BISTRITA SUD SRL.

Condiţii de participare: cetăţenie română/europeană, cunoaşterea limbii române scris şi vorbit şi a unei limbi de circulaţie internaţională (engleză, germană), studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă şi o vechime de minim 3 ani în specialitatea studiilor absolvite, să nu facă parte din mai mult de 4 consilii de administraţie ale unor societăţi comerciale.

 

 

Celelalte două posturi în Consiliul de Administrație sunt deja ocupate de Rusu Andrei și Alin Olimpiu Brișan

 

Până acum, afacerea Parcul Industrial Sărata Sud este una păguboasă deoarece s-au cheltuit sume enorme pentru asfaltarea unei pășuni în Sărata și realizarea utilităților. Leoni, cel mai mare angajator a preferat să cumpere teren în zona fostului combinat C.P.L. și a dat cu flit celor care au investit bani publici pentru acest proiect. În unele cazuri este vorba de o re-locare a companiilor deja existente și piața este una imprevizibilă, de aceea este foarte posibil ca statisticile celor care conduc afacerea din bani publici să NU fie reale sau imposibil de realizat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Punctual, iară cu ce se laudă staff-ul Sărata Sud, după 4 ani de la start-ul investiției:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parcul  e împărțit în 5 loturi, cu suprafețe cuprinse între 25.000 mp și 55.000 mp. Nici măcar un lot NU este concesionat, după o primă licitație!

 

– Suprafața totală de teren concesionată este de 18.783 mp
– Valoarea totală a investițiilor ce urmează a fi realizate este de 6.060.000 EUR.
– Numărul de locuri de muncă ce urmează a fi create este de 198.

Companiile care au promis că vin la Sărata activează în fabricarea de structuri metalice, de componente de comunicații, procesare lapte și produse lactate, fabricarea elementelor de tâmplărie pentru construcții autonome energetic, injecții mase plastice.

Licitația nr II este în curs de desfășurare. Alte speranțe!

Deschiderea ofertelor va avea loc în prezenţa ofertanţilor şi a Comisiei de Evaluare şi Selecţie a Ofertelor, în data de 11 MARTIE 2016, la ora 14,00 la sediul Societății Business Park Bistrița Sud SRL, cu sediul în Bisstrița, strada N. Titulescu Nr.6.

Parcul Industrial Sărata Sud e o veșnică promisiune asumată de liberali, cei care au trompetat că acolo va înflori economia locală. Se pare că numai cei preferați de membri de partid preiau funcțiile-cheie și se infiltrează în consiliul de administrație.

 

 

 

 

 

Citiți și: Societatea de MULS banul public, Sărata SUD. Încă doi director puși la DUBLAJ, alături de Iulius “mia de euro” Dumitru! E strigător la cer cum se lăfăie băieții ăștia în interesul orașului, cică!

http://www.ziardebistrita.ro/societatea-de-muls-banul-public-sarata-sud-inca-doi-director-pusi-la-dublaj-alaturi-de-iulius-mia-de-euro-dumitru-e-strigator-la-cer-cum-se-lafaie-baietii-astia-in-interesul-oras/

8 comments

 1. E asa trist cand vezi ca altii se îmbogățesc pe seama prostiei, Bravo ce sa spun, dar macar, din milioanele de euro aruncate in buzunarul directorilor, sa faceti si voi un amarat de drum, e unul singur in sarata care e important si ala e in paragina. Nu vorbesc de acela de la tigani. Si apropo de tigani, încerca-ti sa nu le mai da-ti case si pământuri si sa ii mai amenda-ti din cand in cand ca taie păduricea aia frumoasa din capătul satului care e din ce in ce mai mica.

 2. Bani investiti degeaba,dar strazile din Sarata arata ca si dupa razboi,strada care este cea mai lunga din Sarata arata dezastros,nu este asfalt,mol de te faci pana in cap,santuri nu sunt,apa intra la oameni in curti,gropi pline cu apa si cu mol.se spune ca Sarata este cartier dar asa trebe sa arate un cartier cu :apa,mol si gropi.sa nu mai spunem ca nu este nici canalizare,nici trotoare,era un spatiu verde de joaca pentru copii,si pe acela lau distrus,au fost topogane unde se mai jucau copii,dar au venit cei de la primarie si leau loat,dar inapoi nu a mai fost pus nimica.Sa le fie rusine,sunt niste escroci,nimica nu se mai face in Sarata,au lucrat la parcul industrial si au investit bani la greu,si pentru ce,ca acuma sa steie acel asa numit parc industria sa fei gol.Eu lucrez in fiecare zi,si facand naveta la oras,cand ies de pe strada cea cu pricina imi si este rusine sa ajung in oras intre oameni la cum imi arata cizmele mele,sa le fie rusine.Ar trebui sa vina iei sa locuiasca aici sa faca iei naveta la oras sa vada cum va arata dupa ce va iesi de pe strada cu pricina.lear fi rusine oare sa iese asa murdani intre oameni?Strada aceasta este mai rau ca si in evu mediu.Sa le fie rusine,sunt niste escroci,stiu doar sa isi bage bani la iei in buzunare,dar ca sa faca ceva nu sunt in stare.daca mergi la iei si le spui stiu doar sa zica „ca nu sunt bani pentru Sarata,nu sunt fonduri”dar fondurile care au fost alocate unde sunt?La iei in buzunare,sunt bagati fondurile,asa este.Acesta este adevaru.Sa le fie RUSINE.ESCROCILOR CE SUNTETI.

 3. Ma bucur ca au bani sa plateasca „directorii” pentru efortul lor depus in spalarea banilor. Sunt foarte sigura ca este destul de ” greu” sa faci acest lucru. Acest „proiect industrial” este inca un lucru facut aproape degeaba (scriu aproape degeaba pentru ca macar acolo au avut buna vointa sa faca asfalt).De-a lungul anilor am vazut putine lucruri total inutile facute in acest sat de ex tablițe cu numele strazilor ,sunt sigura ca nu era cazul sa faca asa ceva avand in vedere ca in 2016 la cativa km de oras strazile sunt vai de capul lor. Si desiiiigur sa nu uitam de padurea noastra micuta si totusi foarte importanta care e taiata zi si noapte si nimeni nu ia masuri. Asa ca ii multumim domnului primar ca se gandeste si la oameni nu doar la el=))))

 4. Domnu Cretu in loc sa toarne asfalt pe strazi si sa are pasunea mai bine lasa strazile arate si pasunea asfaltata .

 5. Domnu Cretu in loc sa toarne asfalt pe strazi si sa are pasunea mai bine lasa strazile arate si pasunea asfaltata .

 6. Adrian Florin Chereji

  Erata a se citi „panta” in loc de „pata”

 7. Adrian Florin Chereji

  Loturile pentru industria grea sunt amplasate pe deal, estimez pata de cca 25%; acolo eventual vor licita crescatorii de capre

 8. Cea mai mare tzeapa din istorie.

error: Content is protected !!