Tari în clanță… N-AU substanță! Liberalii sunt cățeluși fără șanse la Crețu, șmenarul majorităților!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liberalii din Consiliul Local au făcut gargară, dar au votat în bloc proiectul privind fondurile nerambursabile. Consiliul Local Bistrița a aprobat ghidurile solicitanţilor de finanţare nerambursabilă de la bugetul local, cu 16 voturi “pentru”.

Liberalii au adus critici vehemente la adresa primarului Crețu și au contestat modul în care primarul controlează comisiile care analizează proiectele.

Gheorghe Tuță a propus ca niciun ales local să NU facă parte din comisiile de selecție a dosarelor. Inițiativa NU a trecut și Tuță a fost ironizat: “ De aceea am fost aleși, să reprezentăm cetățenii… sigur, eu am fost ales cu mai multe voturi decât dumneavoastră” a declarat primarul Bistriței.

Ioan Peteleu a lătrat la primar, pe motiv că a alocat bani către sportul de echipă, bani pe care primarul refuză să-i aloce și susține că NU există cadru legal. În așteptarea modificărilor legale, Crețu a blocat 800.000 de lei pentru sportul de echipă. În plus de asta, Ovidiu Crețu este președintele comisiei sport-turism și totodată președintele comisiei de contestații.

Consilierii PNL aveau toate argumentele pentru un vot negativ, dar au blufat cu bruma de onoare ce le-a mai rămas.

În sală s-au aflat 17 consilieri locali. Matematic, P.S.D avea 10 voturi asigurate, dar mai avea nevoie de un trădător de la gruparea liberală, pentru cele 11 voturi necesare ca acest proiect să treacă. Vasile Moldovan și Gavrilă Bența erau de serviciu, cu astfel de acte la activ (cazul gunoaielor din Zăvoaie). Atunci, colegii de partid au ieșit din sala de consiliu în mod organizat, ca formă de protest. Bența a rămas și a dat votul decisiv, iar Moldovan a părăsit sala în timp ce Bența vota, „la limită”.

 

Consilierii liberali au simțit că majoritatea e șubredă, au preferat să-și acopere trădătorii și au votat în unanimitate proiectul lui Crețu, deși aproape o oră au adus critici la modul în care sunt formate comisiile, alocați banii, blocați banii pe sport etc.

Sumele alocate pe domenii de activitate:

Jocuri sportive – 800.000 de lei
Sporturi individuale – 70.000 de lei
Cultură – 80.000 de lei
Tineret – 40.000 de lei
Social – 60.000 de lei
Interdisciplinar – 70.000 de lei
Relații internaționale – 40.000 de lei
Protecția mediului – 40.000 de lei
Educație – 40.000 de lei.

TOTAL: 1.240.000 de lei – bani nerambursabili, alocați ONG-urilor, cluburilor sportive sau asociațiilor.

 

Exercițiul opoziției a fost unul jenant și argumentul lor, că NU blochează bunul-mers al democrației e subțire. Concret PNL-iștii s-au temut de un vot de blam în preajma campaniei. Oricum, Crețu făcea un minim efort și smulgea votul decisiv la următoarea extraordinară.

Laszlo Kiss a absentat și a expus majoritatea lui Crețu lăsând-o la cheremul opoziției. Oricum, Kiss NU părea a fi curios de politica dusă, iar la finalul ședinței, primarul a anunțat că fostul viceprimar și-a dat demisia și din funcția de consilier local. De voie, de nevoie!

 

Vezi aici membrii fiecărei comisii în parte:

http://www.primariabistrita.ro/portal/bistrita/ziar/portal.nsf/AllByUNID/07613DBC2E23A346C2257F76004F09EE?OpenDocument

 

One comment

  1. Pe Cretu il doare la basca pt ca nu are adversar

error: Content is protected !!