Dobra explică taxa „pe nuntă”: 1 leu/perechea invitați! Ar merge și impozite „pe ceterași” iar banii să intre la salvarea patrimoniului!

Senatorul Dorn Dobra a explicat pentru Gândul.info modul în care s-a gândit să impoziteze nuntașii. În viziunea sa, 50 de bani din fiecare meniu ar putea să intre la bugetul de Stat.

Senatorul liberal Dorin Dobra, care a venit cu această idee pe care a prezentat-o în cadrul unei postări, pe pagina sa de Facebook. „Motivaţia mea era următoarea: peste tot în ţară, nunţile s-au transformat în nişte spectacole foarte frumoase. Nu mai e invitat un singur cântăreţ, nu mai e invitată o singură formaţie, ci, cel puţin în Ardeal, e o peregrinare de spectacol”, a argumentat Dobra, pentru Gândul.

 

Taxa pe nuntă: 1 leu/perechea de nuntași! Banii să intre la bugetul de Stat din meniu!

ccvPropunerea sa de a stabili, pe numărul de meniuri servite la o nuntă, o taxă de 50 de bani, care ar urma să fie achitată de cei care prestează servicii alimentare. În orice caz, senatorul promite că nu s-ar intra „în niciun fel în intimitatea şi aspectul privat al unei nunţi”. „Tocmai de aceea nu vreau să pun pe nimeni să declare ce a avut, şi cât a avut”. a completat Dobra, pentru Gândul.info.

 

 

 

 

Impozitele pe „ceterași” ! Sumele impozitate să meargă la restaurarea patrimoniului!

 

cc11Dobra postează pe facebook: În sfârșit! LEGEA ar garanta acest lucru!!! Dar iată ce târziu apucăm să discutăm de fapt despre esențial! 200 de lei de la o nuntă, în medie, ori câteva mii de nunți, am avea bani să reabilităm patrimoniul!

De fapt, Dobra susţine că ar oscila între această varianta impozitării meniului şi cea de a direcţiona bani din „facturile pe care artiştii le încasează”, fondurile astfel strânse urmând să fie direcţionate pentru restaurarea clădirilor de patrimoniu.

Oricum există o factură pentru cei ce prestează serviciile de alimentaţie”, explică liberalul. Pe de altă parte, acesta nu exclude stabilirea unor plafoane. „Sunt nunţi de un anumit ‘level’ şi nunţi la ţară şi putem şi asta discuta”, mai susţine senatorul.

 

 

 

Ce i-a atras atenția lui Dobra: la o nuntă medie sunt încasări de 1 miliard!

Acum aproximativ 3 ani, îi transmiteam d-lui Chițoiu, la vremea aceea ministru de Finanțe, că m-ar bucura să găsească o formulă rezonabilă și nederanjantă prin care să țină evidența financiară a acestor evenimente, având convingerea că, fie și la o nuntă medie, costurile plătite sunt undeva la 1 miliard de lei.

c33Neinteresându-mă care sunt încasările, la vremea aceea încercam să sugerez că în baza minimei evidențe de la aceste evenimente, am putea institui o taxă pentru patrimoniu, cum ar fi, de exemplu, 1 leu/ participant la nuntă (ulterior, Dobra a revenit asupra deciziei și a scăzut la jumătate această sumă).

Am fi pus în felul acesta și restaurantele, și casele de nunți în situația de a scoate la lumină cifrele de afaceri, încasările, nemaivorbind de toată gruparea de cântăreți, formații, ansambluri, trupe, staroști despre care, sincer, nu cred că declară undeva sumele pe care le primesc. Nu de alta, dar văd că, mai nou, se folosesc aceste evenimente pentru a declara venituri dubioase la momentul necesar. a fost postarea lui Dobra pe facebook.

Propunerea lui Dorin Dobra vine în preajma campaniei electorale și îl poate costa la capitolul imagine, senatorul anunțând că vrea să-și apere mandatul și să intre din nou pe liste. Lucrurile se complică odată cu anunțarea candidaturii lui Augustin Zegrean care ar fi favorit în cursa internă pentru funcția de senator PNL.

 

Citiți pe larg argumentele lui Dobra pentru taxa pe nuntă!

zz1Un senator PNL vrea taxă pe meniul de nuntă. „Ţara asta are destule fluxuri din care să trăim foarte bine cu toţii”

http://www.gandul.info/politica/un-senator-pnl-vrea-taxa-pe-meniul-de-nunta-tara-asta-are-destule-fluxuri-din-care-sa-traim-foarte-bine-cu-totii-15680881

3 comments

  1. Ai mutra de securist imputit. Hai sictir, dobitocule! Manca- v- ar iadul, nesatuilor!!!

  2. Ia renuntati voi la pensiile speciale si apoi om mai vedea ce si cum. Huooo nesimtitilor!!!!!!!

  3. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

    Foarte buna propunerea . Si nuntasii si mirii pot fi patrioti. Decat intr-un tarc de veverite si papagali mai OK este propunerea SENATORULUI.

error: Content is protected !!