Theodor Paleologu la Bistrița! Proiect de țară: modificarea Constituției și puteri sporite la președinte + fără POLITRUCI la Curtea Constituțională! Intelectualul PMP SIMTE că acolo-s „cheițele” care-au distrus țara!

Candidatul PMP la președenția României a fost prezent la Bistrița, alături de deputatul Ionuț Simionca. În cadrul conferinței de presă, Paleologu și-a expus viziunea sa despre România și a prezentat zonele vulnerabile care au provocat crizele politice din ultimii ani!

Paleologu vrea puteri SPORITE la președinte: ca să poată DIZOLVA Parlamentul și să NUMEASCĂ prim-ministrul!

„Cred că majoritatea covârșitoare a românilor își doresc ca președintele să fie ales în continuare de tot poporul. Ei bine, dacă este ales de tot poporul, hi să-i dăm, atribuțiile care-i corespund acestei autorități, acestei legitimități politice și anume: dreptul să dizolve Parlamentul și să înlocuiască prim-ministrul. Este esențial .” – a declarat Theodor Paleologu.

https://youtu.be/64pZE_B5AOY

FĂRĂ politruci la Curtea Constituțională! Theodor Paleologu vrea judecători de NIVEL care să se pronunțe pe legile constituționale!

Paleologu: – Și mai este un aspect pe care vreau să-l evoc și anume: rolul Curții Constituționale, care din păcate a luat-o a luat-o razna rău de tot, sigur NU din vina ei, ci mai cu seamă din vina politicienilor.

Nu e acceptabil ca la Curtea Constituțională să să ai magistrați care să NU aibă calificările profesionale care ar trebui. Eu spun următoarele: ori suprimăm Curtea Constituțională și trecem atribuțiile cu verificarea constituționalității legilor la Înalta Curte de Casație și Justiție – așa cum era înainte de război: străbunicul meu era judecător la Curtea de Casație și verifica constituționalitate legilor. Și există țări în care așa se procedează. În Marea Britanie, Curtea Supremă e cea care verifică constituționalitatea legilor și a deciziilor politice. Deci, avem acest model. Sau, dacă păstrăm Curtea Constituțională… e absolut necesar să o scăpăm de ingerințele de partid, care sunt absolut dezastruoase și trebuie să cerem ca magistrații de la Curtea Constituțională să aibă calificări echivalente cu ale judecătorilor de la ICCJ. Nu e acceptabil să fie numiți la Curtea Constituțională să fie tot felul de politruci care NU au experiență profesională relevantă, cum e Dorneanu… care Nu are calificările necesare pentru a fi magistrat la Curtea Constituțională…

Reporter: – Domnul Zegrean, avea?

Paleolog: – Nu vreau să mă pronunț acum în privința fiecărui caz în parte: dacă NU are nivel de ICCJ, răspunsul e simplu: NU! În viziunea mea.. trebuie să fie la Curtea Constituțională, dacă o păstrăm numai judecători car să aibă nivel de ICCJ. .. e inacceptabil ce se întâmplă cu Curtea Constituțională în ultimii ani!

Candidatul PMP s-a întâlnit cu cetățenii, pe Pietonalul Liviu Rebreanu și le-a prezentat viziunea sa de salvare a României, din postura de candidat la prezidențiale!

One comment

  1. Degeaba bre ! Boii tot vasilica viseaza !