Trecut-au anii fără rost! Pârtia de schi NU e funcțională în plin sezon și iarăși ne râde-o țară-ntreagă, la PRO TV! Cifre de ținut minte: a costat peste 5 MILIOANE de euro cu un credit pe 20 de ani, e 10.000 de euro întreținerea pe lună, funcționează 10 zile pe an, e la 635 metri altitudine (cea mai joasă din țară)

Pârtia Cocoș a costat peste 5 MILIOANE de euro, bani împrumutați pe 20 de ani! În 2 ani – de când a fost deschisă – s-a schiat doar două săptămâni.

https://www.facebook.com/ziardebistrita/videos/605918383491708/

Administrația PSD, incapabilă să ofere condiții normale… deși are toate atuu-rile: buget, salariați, echipamente moderne!

Administrația PSD nu reușește să câștige capital de imagine cu această investiție, în special prin faptul că NU e în stare să remedieze la timp problemele apărute, dar nici să ofere condiții normale! Majoritatea schiorilor compară serviciile oferite de Stat cu serviciile oferite de pârtiile private!

Pe pârtia “Cocoș”, amenajată la cea mai joasă altitudine din ţară s-a schiat, din 2018, când a fost inaugurată şi până acum, doar câteva zile. Cu toate acestea, primarul din Bistriţa – care a îndatorat oraşul pe 20 de ani, cu 5,5 milioane de euro pentru acest proiect, continuă să investesca în el.

Au mai băgat aproape 1 MILION de euro DUPĂ inaugurare!

În 2018 s-a surpat un deal, iar lucrările de consolidare au costat aproape 400.000 de euro.

În 2019, Primăria Bistrița a investit încă 400.000 de euro pentru achiziția de generatoare de zăpadă, stații de pompare și teleschi.

 

George Avram, administrator public Primăria Municipiului Bistrița: “Este montat teleschiul, urmează să vină să facă proba cablului şi să monteze dispozitivele de tractare în sus. Eu am venit să văd dacă se lucrează şi merg tunurile de zăpadă şi dacă tot e în regulă să putem da drumul la pârtie.”

Pârtia de schi cheltuie peste 10.000 de euro/lună și funcționează 10 zile!

Pe lângă investiţiile pe care primăria din Bistriţa le face la pârtia Cocoș, autorităţile cheltuiesc în fiecare lună pentru întreţinerea ei aproape 10.000 de euro. Se întâmplă în condiţiile în care, în sezonul trecut, primăria a câştigat din vazarea cartelelor de acces la instalaţiile pe cablu doar 130.000 de lei.

cretu si niculae

În acest timp, oamenii dornici să schieze ori să se dea cu sania, merg într-o zonă neamenajată de la marginea oraşului.

Marius Bălan: “Suntem la mila cerului cu o pârtie amenajată la 630 de metri. Părerea mea e că trebuie să înceteze aceste investiţii inutile. Nu ştiu ce putem aduce mai mult acestei pârtii ca să benefeciem de ea măcar 30 de zile.”

Autorităţile speră să poată deschide pârtia la jumătatea lunii. Totul depinde însă de vreme. Pentru că se afla la o altitudine prea mică, zăpada se topeşte imediat. Anul trecut de pildă, pârtia s-a deschis pe 8 ianuarie şi s-a închis după 10 zile.

Citiți și:

 

Jurnaliștii de la PRO TV l-au luat pe Crețu la rost pentru pârtia de schi! Concluzia lor: „până acum nimeni NU a tras Primăria la răsundere pentru modul în care a aruncat pe un deal 5 MILIOANE de euro!”

2 comments

  1. Adrian Florin Chereji

    Ieri am sesizat, din nou, Camera de Conturi BN. In urmă cu cinci ani, când am încercat să opresc nebunia, Camera de Conturi mi-a răspuns că poate verifica economicitatea investiției numai după punerea în funcțiune a obiectivului. Noah, acuma avem un an de la punerea în funcțiune, să vedem ce eficiență a avut acestă pârtie?

error: Content is protected !!