Trei Doamne… și toți trei! Cosma, Menuț și Câmpan au plecat în America să-și lanseze 3 cărți fiecare!

„Elitele” culturii locale au plecat în America, să ne reprezinte! Dorel Cosma, Menuț Maximinian și Elena Câmpan sunt scriitorii care au plecat în State, unde-și vor lansa 3 cărți fiecare.

ddInvitația vine din partea revistei de spiritualitate „Lumină Lină”, care este editată de Biserica Ortodoxă din New York și coordonată de prof. univ dr Theodor Damian. Acum 2 ani, Damian a fost prezent la Bistrița și ulterior i-a invitat pe cei 3 scriitori la New York, impresionat probabil de modul în care a fost tratat.

 

 

Lansări de carte „pe America”: 3 cărți Cosma, 3 cărți Menuț, 3 cărți Elena Câmpan

 

Încă de luna trecută, cei 3 scriitori au trimis cărțile, cât și revista Conexiuni pentru a fi studiate de organizatori. În cadrul evenimentelor programate, scriitorii de Bistrița își vor lansa creațiile, câte 3 cărți/căciulă. Vor avea loc activități multiple: întâlniri literare, lansări de carte și dezbateri culturale la care vor participa membrii comunității române din New York.

 

Dorel Cosma va prezenta activitățile pe care le realizează la Palatul Culturii, va avea apariții TV și radio și va expune activitatea culturală a Bistriței, care cheltuie cam 3 milioane de lei/an.

 

Revista Conexiuni ia drumul Americii!

Revista „Conexiuni” a Centrului Cutural Municipal a împlinit 10 ani de activitate și odată cu vizita celor 3 scriitori, se va lansa și pe tărâm american. Practic, această revistă publică activitatea culturală din municipiu, dar și diverse opere ale scriitorilor bistrițeni care faac parte din Societatea Scriitorilor Bistriteni „Conexiuni” (presedintă, prof. Elena M. Cimpan), o grupare literară care funcționează în cadrul Centrului Cultural Municipal „George Cosbuc” din Bistrița (director, prof. dr. Dorel Cosma).

Membrii Societății Scriitorilor Bistrițeni „Conexiuni”

VIDEO: Dorel Cosma, despre plecarea în SUA

 

Cât cheltuie Primăria Bistrița pentru fenomenul scriitoricesc!

x4O parte a scriitorilor bistrițeni își desfășoară activitatea culturală sub egida Centrului Cultural Municipal și se întrunesc periodic pentru a-și expune creațiile literare sau pentru lansări de carte. Activitatea lor este consdierată una artistică și este finanțată din bani publici. Iată sumele alocate scriitorilor de Bistrița, pe filiera Dorel Cosma.

„Cenaclul Scriitorilor Bistrițeni” – lansări de carte, dezbateri, trimestrial – 30.000 de lei (dublu față de anul trecut)

“Conexiuni” – Revista trimestrială a Centrului Cultural Municipal ,,George Cosbuc” Bistrița (activități cultural – artistice, științifice susținute de membri și invitați ai cenaclului, activarea tinerei generații – 25.000 lei (cu 5.000 de lei mai mult ca în 2015).

Deocamdată marile edituri NU au publicat niciun scriitor bistrițean, deși acest segment este bine-ancorat la finanțări publice și au loc frecvente lansări de carte și activități ce se vor a fi artistice!

 

 

5 comments

  1. Nu fiti rautaciosi ! Acu sunteti invidiosi ca viziteaza america pe banii bistritenilor? Daca voua nu v-a placut sa scrieti !

  2. Dorel Cosma e un impostor și ma mira ca inca e liber la ce nereguli sunt in contabilitate

  3. Prof.dr.cosma? De unde titulatura? Acel ceva numit Doctorat a fost luat in Republica Moldova din unele informatii si se pare ca nu a fost echivalat in Romania deoarece la data sustinerii tezei de doctorat in fata Consiliului Academic Al universitatii din Rep.Moldova profesorasul cosma era concomitent prezent si la un festival desfasurat in alta tara…al dracu’prof….omniprezent.

  4. Daca ei sunt elite am ajuns foarte rău

  5. Cine credeți ca citește inepțiile lor?

error: Content is protected !!