EDITORIAL: Cel ce se mărește pe sine va FI smerit! Triumful cu Înaltul și înălțarea ăstui neam!

admin-ajaxLa Bistrița, intrarea triumfală a Mântuitorului în Ierusalim a fost celebrată în sâmbăta lui Lazăr. Soborul a mărșăluit pe străzile orașului într-o procesiune ce amintește de Împărăția de Dincolo și de deşertăciunile vieții. NU prea am înțeles de ce directorul Buta e cap-de-listă, alături de Radu Moldovan. Pentru ce merite speciale? Și cum de nu-i prinde rușinea ca tocmai ei să preceadă soborul. Întrebarea e valabilă și pentru eșantionul secund din PSD, care peste o săptămâna va dănțui cu sectarii, în Marșul Învierii.

Dacă i-a invitat vlădica pe cei mai „vrednici” să-i stea alături, ar fi să zicem, din abilitatea Înaltului de a-și finanța proiectele demarate printr-o astfel de apropiere de factorii de decizie. Aparent, un argument oarecum plauzibil, dar  se oferă la schimb un transfer de imagine pentru cei cu orgoliul nemăsurat, implicați în jocuri de mase cu interese de partid și funcții în vizor. Din partea Mitropolitului, e delicat aspectul și riscant jocul de-a imaginea cu cele sfinte. Voit sau Nevoit! Mulțumirile de amvon și pioșenia de campanie NU prea sunt pe placul credincioșilor și în fond sunt în detrimentul Bisericii… care în fapt promovează Împărăția altei lumi și luptă cu demonii banului, ai puterii și ai altor patimi.

d1

d11

 

 

 

 

 

 

 

De-aici și rugăciunea care se rostește în special în Postul Mare

„Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândaviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie. Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruieste-l mie, robului Tău. (Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul)

Oamenii de rând știu ei cum e cu băgatu-n față al celor forobraji și de câte parale sunt anumite personaje ale urbei care gestionează banul public și se-mbie la șefie. De aceea Biblia zice că… cel ce se mărește pe sine va fi smerit… iar cel care se smerește pe sine se va înălța.

Dar mai trist e că tinerii au cam lipsit de la procesiune și dacă fiecare preot aducea minim 10-20 de tineri din parohie putea fi un pic mai altfel. Că ei sunt vlăstarele acestui neam. De ce NU a fost așa? Motivul e simplu: în Bistrița NU s-a pus sămânță și nu există activități pentru tineri, doar conferințe sporadice din post în post și o delăsare a preoților de a se implica în astfel de proiecte de revigorare și catehizare.

d4

d6

 

 

 

 

 

 

 

În timpul ăsta, Pădurea Schulerwald mustea de tineri care se regăseau într-ale lumii și se zbenguiau pe alte ritmuri. Desigur, fiecare e liber într-adevăr, adică întru adevăr și NU în afara ADEVĂRULUI, căci numai ADEVĂRUL ne va face liberi.

Fără o atentă, continuă și constantă activitate pe acest segment (al tinerilor), Biserica o va lua la vale. Iar procesul va fi ireversibil și cu efecte nebănuite! Sunt doar câteva aspecte la care slujitorii și păstorii turmei cuvântătoare ar trebui să caute soluții urgente. De vor să ducă spre propășire ăst neam.

Altfel, de Florii vor fi doar procesiuni de fațadă cu cesiuni de imagine și uniuni fără comuniune. A prelaților cu poporul și a mai-marilor lumii cu Înalții fără de împărăție.

 

 

10 comments

 1. Din sala de sedintei a Judecatoria Bistrita direct la Spitalul judetean Bistrita. (Judecatorul ….?) Va urma!
  Da am fost internat prin UPU la spitatul judetean Bistrita, sectia psihiatrie, ca mostenire de la sotia mea, Asgari Gabriela, sa fac si eu tratament cu xanax. totodata am Vrut si sa verific calitatea serviciilor oferite de profesionistii Spitalului Bistrita din pacate am fost crunt dezamagit, medicamentele erau inminate pacientilor neigienic, din mina, minacarea era rece si necomestibila, curtea spitalului era plina de gunoaie, chistoace de tigari, cosurile de gunoi pline sau inexistente. la UPU nu existxu medicamente pentru dureri lombare sau alte dureri acute ale celor consultati prin UPU, doar aspirina si cel mult o radiografie. dupa cite am constatat, este in mare penurie de tot ce este mai important. am vazut cu ochii mei buna functionare manageriala a dlui manager general buta, care pare mai mult interesat de investitii pentru a incasa comisioanele, si nicidecum de procurarea celor mai elementare si stricte necesitati, cum ar fi fi medicamentele, aspecte pe care le am spre dovada filmate. cu frunta sus merg mai departe!

 2. Iarasi pune Buta comentarii sub acoperire. Se teme de iranian.

 3. Asgari Mahrab

  Salutari tuturor de la SPITALUL DE PSIHIATRIE !

 4. Cand o sa-ti puna teroristul o bomba sub fund o sa gandesti altfel

 5. F. bine ca un iranian il pune la punct pe Buta pt ca nivelul de pregatire al managerului e f. slab

 6. Dr Ana Tatar

  Este bine ca acest terorist , condamnat la moarte in Iran si aciuit la Bistrita a fost descoperit

 7. UNDE L-ATI GASIT PE NEBUNUL ASTA FUGIT DELA OSPICIU?

 8. Subject: Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita Instituii subordonate
  consiliul judetean bistrita nasaud
  From: „MILAD AIR”
  Date: Sun, April 10, 2016 12:57 pm
  To: cjbn@cjbn.ro
  –––––––––––––––––––––––––

  Catre : Consiliul Judetean Bistrita Nasaud
  Domnule Presedinte Emil-Radu Moldovan

  Subsemnatul, Asgari Mahrab cetatean iranian,domiciliat in Bistrita, str.
  Calea Clujului,nr… E,identificat cu permis de sedere seria RO nr.
  …4, nascut la data de 04.05.1964, CNP …9, sunt sotul
  doamnei dr. Asgari Elena- Gabriela Director Medical a Spitalul Judetan
  Bistrita, va rog sa imi acordati o audienta cu reprezentatii consiliul
  judetean bistrita nasaud si consiliul de administratie spitalul judetean
  bistrita pentru denuntul impotriva domnului dr. BUTA MIRCEA Managerul
  Spitalul Judetan Bistria, pentru mai multe ilegalitati(ABUZ IN
  SERCICIU,Art. 246)Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor si
  Art. 223 ,Hartuirea sexuala (1)
  Pretinderea în mod repetat de favoruri de natura sexuala în cadrul unei
  relatii de munca sau al unei relatii similare, daca prin aceasta victima a
  fost intimidata; sau pusa într-o situatie umilitoare, se pedepseste cu
  închisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.)

  Pe care a comis-o timp de 10 ani de cand se afla la conducerea
  Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita.

  Mentionez ca detin dovezi, inscrisuri si inregistrari audio.

  Cu respect,

  Asgari Mahrab

 9. Cosmin fiule gura pacatosului adevar graieste!!!Subscriu in totalitate celor spuse de tine !!!

 10. bine punctat, Botezatule!