Trotuare din metal, o soluție luată în calcul de Primăria Tiha Bârgăului pentru a rezolva problema cea mai mare a pietonilor

Datorită numărului mare de accidente rutiere petrecute pe DN 17, pe Valea Bârgăului, locuitorii din acestă zonă au ajuns la concluzia că problema cea mai mare este lipsa trotuarelor, motiv pentru care cetățenii au cerut autorităților să găsească soluții.

Atât la nivelul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, cât și la nivelul primăriilor de pe Valea Bârgăului s-au purtat discuții pe această temă, iar reprezentanții autorităților locale caută deja soluții. În comuna Tiha Bârgăului, se caută în prezent cea mai bună variantă pentru a amenaja trotuare pentru pietoni.

Referitor la trotuare, deja primarul Vasile Șut lucrează pe două soluții tehnice prin care poată să facă aceste trotuare pentru pietoni. Fie este vorba despre o variantă provizorie până când vine infrastructura de apă și canalizare în această comună, pentru că deja avem masterplanul de apă și canalizare deja semnat, în valoare de 17 milioane de euro și nu ai voie, îți impută Curtea de Conturi acești bani, dacă tu torni betoane, pui trotuare, iar anul viitor scoți trotuarele ca să introduci sistemul de apă și canalizare, după care iarăși cheltui bani pentru a reface trotuarele. Astfel, se caută o soluție de mijloc. Fie va fi vorba de trotuare din metal, fie se va găsi o soluție intermediară pentru a asigura acestor pietoni care trec prin zona Văii Bârgăului, de la Tiha Bârgăului spre Tureac și Mureșenii Bârgăului o soluție pentru ca pietonii să nu mai fie nevoiți să se afle în trafic pe DN 17, cel mai circulat drum din județul nostru” a declarat Bogdan Ivan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, într-o emisiune a postului local de televiziune AS-TV.

În plus, la mijlocul lunii februarie, cetățenii de pe Valea Bârgăului alături de reprezentanți ai autorităților județene, ai Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și ai Secției de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud au purtat discuții pentru a identifica soluții de reducere a numărului accidentelor rutiere produse pe Valea Bârgăului. În urma acestora s-a stabilit că în preajma trecerilor de pietoni vor fi montate denivelări cauciucate presemnalizate, pentru reducerea vitezei şi evitarea accidentelor.

One comment

  1. Balan Marius - contribuabil

    O solutie temporara pt. ca in scurt timp vom gasi trotuarele la REMAT . Ca cam ase !

error: Content is protected !!